שלח תשובה

זירת השאלות

229
צפיות
16
תשובות

בעיית מיון

,‏ 2 ביולי, 2004

שלוםף
אני בונה אתר על הארי פוטר.
ובעת ההרשמה המוקדמת לאתר(הרשמת ביניים),
עשיתי כמה שלבים.
בשלב הראשון הזין המשתמש את פרטיו.
בשלב השני מוצא למשתמש שאלון ובתוצאותיו בודקים לאיזה בית ישובץ.
שלב 3 שבו המשתמש בוחר לעצמו סמל אישי ומאשר את פרטיו.
החלטתי לשים את כל הפרטים לתוך משתנים ובשלב השלישי לאחר האישור של המשתמש, להכניס הכל למסד הנתונים.
1. האם שיטה זו טובה לדעתכם ומקובלת?
2ץ יש לי בעיה בקוד של שלב 2.
אני מודיע לשרת להגיד למשתמש את התוצאות ולא מופיע שום דבר על הדף.
הנה הקוד:
(הקוד נמצא בתגובה)    

תגיות:

16 תשובות

  1. הקוד: (חלק א’)
    <%
    application("G")=0
    application("S")=0
    application("R")=0
    application("H")=0

    if request.form("Q1")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q1")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q1")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q1")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if

    if request.form("Q2")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q2")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q2")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q2")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if
                

  2. הקוד: (חלק ב’)

    if request.form("Q3")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q3")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q3")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q3")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if

    if request.form("Q4")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q4")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q4")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q4")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if

    if request.form("Q5")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q5")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q5")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q5")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if
        

  3. הקוד: (חלק ג’)

    if request.form("Q6")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q6")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q6")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q6")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if

    if request.form("Q7")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q7")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q7")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q7")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if

    if request.form("Q8")=G then
        application("G")+1
    else
        if request.form("Q8")=S then
            application("S")+1
        else
            if request.form("Q8")=R then
                application("R")+1
            else
                if request.form("Q8")=H then
                    application("H")+1
                end if
            end if
        end if
    end if

  4. הקוד: (חלק ד’)
    if application("G")>application("S") or application("G")>application("R") or application("G")>application("H") then
        response.write "שובצת לבית גריפינדור"
        response.write "<br>"
        response.write "<a href=regP3.asp>המשך לשלב הבא</a>"

    else
        if application("S")>application("G") or application("S")>application    ("R") or application("S")>application("H") then
            response.write "שובצת לבית סלית’רין"
            response.write "<br>"
            response.write "<a href=regP3.asp>המשך לשלב הבא</a>"
        else
            if application("R")>application("G") or application("R")>            application("S") or application("R")>application("H") then
                response.write "שובצת לבית רייבנקלו"
                response.write "<br>"
                response.write "<a href=regP3.asp>המשך לשלב הבא</a>"

            else
                if application("H")>application("S") or application                ("H")>application("G") or application("H")>application            ("R") then
                    response.write "שובצת לבית האפאלפאף"
                    response.write "<br>"
                    response.write "<a href=regP3.asp>המשך לשלב הבא                    </a>"

                end if
            end if
        end if
    end if

    %>

  5. ניר טייב הגיב:

    ונראה לך שנאו הולכים לקרוא
    את כל הקוד הלא מיושר הזה
    ואת כל הקוד הארוך הזה

  6. סורי
    אני מצטער אבל זה הקוד שכתבתי.
    אם יש שיטה שאוכל לצמצם אותו.
    ובקשר ליישור, יש לי מוזילה פיירפוקס 0.9.1 וכשאני פותח את חלון הוספת ההודעה אני רואה את הכל אחד על השני.

    את ההעלת הקובץ על חלון ההודעה והכו’ וכשאני לוחץ על כפתור היישור, כלום לא קורה.

  7. ניר טייב הגיב:

    כדי ליישר
    תעשה כך:
    |ה-קוד| ו- |ס-קוד|

    (תוריד את המקפים)

    תפתח את העמוד addMessage.asp?id= בחלון מוגדל ותכניס אחרי ה-ID את ה-ID של ההודעה
    זה יפתור לך את הבעיה

  8. ההודעה כבר כתובה…
    טוב בסדק,
    אבל עכשיו אני כבר לא יכול ליישר את ההודעה כי כבר כתבתי אוותה

  9. בעיית מיון-2
    שלום שוב.
    אז בגלל שמצאתי דרך טובה יותר במקום לכתוב את הקוד המפרך, צירפתי קובץ TXT להודעה.
    אז למי שלא זוכר את ההודעה, הנה היא שוב:
    שלוםף
    אני בונה אתר על הארי פוטר.
    ובעת ההרשמה המוקדמת לאתר(הרשמת ביניים),
    עשיתי כמה שלבים.
    בשלב הראשון הזין המשתמש את פרטיו.
    בשלב השני מוצא למשתמש שאלון ובתוצאותיו בודקים לאיזה בית ישובץ.
    שלב 3 שבו המשתמש בוחר לעצמו סמל אישי ומאשר את פרטיו.
    החלטתי לשים את כל הפרטים לתוך משתנים ובשלב השלישי לאחר האישור של המשתמש, להכניס הכל למסד הנתונים.
    1. האם שיטה זו טובה לדעתכם ומקובלת?
    2ץ יש לי בעיה בקוד של שלב 2.
    אני מודיע לשרת להגיד למשתמש את התוצאות ולא מופיע שום דבר על הדף.
    הנה הקוד:
    (הקוד נמצא בקובץ המצורף)

  10. בעיית קובץ
    יש לי בעיה, אני לוחץ על לחצן העלת הקובץ(Browse)
    אני בוחר קובץ לוחץ על שלח ולא קורא כלום

  11. 1. אין מניעה
    לשמור את הפרטים ישר אחרי השלב הראשון.

    2. אל תעלה קובץ בעל מאה שורות קוד. תדביק לתוך הודעה את הקוד הרלוונטי בלבד

  12. אוריקס הגיב:

    שרשר שאלותיך
    הודעות לא משורשרות ימחקו ללא אזהרה.

  13. תודה
    או קיי,
    תודה על הערות,
    אני מצטער אוריקס, בפעם הבאה אני אשרשר את שאלותיי.

שלח תשובה