שלח תשובה

זירת השאלות

215
צפיות
21
תשובות

איזה פורמט? פלאש או גיף?

,‏ 5 ביולי, 2004

עשיתי איזה אנימציה בפלאש שאמורה להופיע בכל דף באתרי. (לוגו, פס עליון, פס צדדי….)
האם דרך הפלאש לעשות את זה כGIF?
איזה יתרונות יש לזה על זה?

תגיות:

21 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    פורמט GIF הוא נועד עבור
    אנימציות. לא חובה להיות אנימציה אך במידה ויש לך אנימציה, הפורמט שלו צריך להיות GIF.

  2. אוריקס הגיב:

    אתה יכול לייצא (export) קובץ פלאש
    לגיף.

  3. Night הגיב:

    אני יודע את כל זה..
    אולי לךא הייתי ברור. עשיתי אנימציה בפלאש.
    השאלה אם לשיר אותה באתרי כSFW או כGIF. אני לא בטוח שכל דפדפן תומך בפלאש ממש.. אז אולי עדיף גיף בעצם? מה מבחינת גודל הקובץ? איכות?
    ואם זה לא אנימציה אז לעשות JPG או גיף או פלאש? שוב מבחינת גודל הקובץ איכותו והתמיכה של הדפדפנים בו.

  4. אוריקס הגיב:

    אין כמעט אחד שאין לו את הפלאגין של
    פלאש…

    אם זה לא כמה תמונות אחת אחרי השנייה, אז תשאיר את זה פלאש.

  5. תראה
    swf, מבחינת האיכות והצבעים, עולה על jpg וgif ובגדול.
    איכות הצבעים בjpg טובה יותר משל gif, אבל jpg לא מציג אנימציה.

    אם זה לא אנימציה, אני ממליץ לך לעשות jpg, כי אני מניח שלא לכל הגולשים מותקן flash player בדפדפן.

    אבל יש גם אנימציות שלא כדאי לשים בgif, כי האיכות שלהם לא תראה טובה שם, והם לא יפעלו כראוי.

    מבחינת גודל הקובץ, jpg יותר גדול מgif.

    אגב, בייצוא של פלאש (file > publish), יש אפשרות להעלאת איכות הswf, הjpg והgif.

  6. אבל אני כשיש לי flash
    לא משנה אם זה אנימציה או תמונה סטטית, אני משאיר swf.
    למה? כי זה האיכות הטובה ביותר, וככה עדיף.

    מי שאין לו flash player, אז יוריד ויתקין, לא נורא

  7. sirob הגיב:

    אפשר את שניהם, למה לא?
    שמים את סרט הפלאש וכגיבוי את התמונה. לקוד ה-html ששם את הסרט יש מקום לגיבוי, פשוט מכניסים את ה-gif לשם…

  8. Night הגיב:

    יש אפשרות לדעת אם יש פלאש של פלאש?
    האם יש אפשרות לדעת אם יש במחשב פלאג של פלאש?

  9. לא חושב..
    אבל אתה יכול לעשות עמוד כניסה לאתר שלך, ולתת לגולש אפשרות לבחור בין אתר פלאש לאתר html (עם תמונות jpggif).

  10. Night הגיב:

    הבעיה היא ש..
    שקהל היעד שלי לא מבין הרבה במחשבים ואני רוצה שהאתר יהיה כמה שיותר ידידותי..

  11. BuildHome הגיב:

    קיימת אפשרות לבדוק אם במחשב
    המשתמש מותקן פלאש.

    לחץ כאן – סקריפט ראשון.
    מקווה שיעזור.

  12. Night הגיב:

    ירידת שורה בJS לקוח??
    איך יורדים שורה בJS בצד הלקוח?
    (אני רוצה לרדת שורה באלרט מסויים)

  13. BuildHome הגיב:

    זה פשוט
    כותבים n, לדוגמא:

    alert("שורה ראשונהnשורה שנייה");

  14. BuildHome הגיב:

    שרשר שאלותיך
    הודעות לא משורשרות יימחקו.

  15. Night הגיב:

    תודה
    מצטער שלא שירשתי ההודעה הזאת פשוט שקעה ושכחתי ממנה..

  16. Night הגיב:

    בדיקה אם ערך מסויים הוא מספר JS
    איך בודקים אם ערך מסויים הוא מספרי?
    איך בודקים האם הערך מכיל רק אותיות אנגלית ומספרים? (יש פונקציה או שצריך לבדוק אם כל התווים ?)
    איך בודקים אם הרערך מכיל תוים בעברית בלבד? (יש פונקציה[בטוח שלא] או שצריך לבדוק אחד אחד?)
    תודה

    נ.ב:
    הפעם שרשרתי

  17. ניר טייב הגיב:

    כל הכבוד
    (ואל תעשה את זה רק הפעם אלא תמיד

    פונקציה לבדיקת ערך מספרי

    var num
    if (!isNaN(num){
    }

    (שים לב ל-"!" שלפני ה-isNaN)

    שני השאלות האחרונות מחייבות אותך להשתמש ב-RegExp כי אין להם פונקציות מסוימות

    <script>
    var rExp1 = /[a-z0-9]/gi
    var rExp2 = /[א-ת]/gi

    var isNumberOrEnglish = rExp1.test("Yes is the num 1") // return true
    var isHebrew = rExp2.test("עברית") // return true

    alert("is Hebrew:"+isHebrew+"n is number or english: "+isNumberOrEnglish)
    </script>

  18. Night הגיב:

    תודה! + בקשה
    אפשר רק לקבל הסבר על הקוד השני?
    מה זה Reg Exp? האם בשני המשתנים הראשון אני צריך לכתוב את כל האותיות והמספרים או מה שאתה כתבת זה מספיק?
    מה המשמעות של gi בסוף? ולמה האותיות/מספרים כתובים בתבנית: /[אבג]/

    תודה! ובבקשה תתיחס לכל השאלות שכתבתי פה.

שלח תשובה