שלח תשובה

זירת השאלות

250
צפיות
21
תשובות

בעייה בתפריט דינמי

,‏ 6 ביולי, 2004

יש לי תפריט דינמי בקישור הבא:http://www.tamam.co.il/odot.asp
(התפריט הוא מימין) כאשר לוחצים על המילה המוצר נפתח תת תפריט המסרב להיסגר ע"י לחיצה עוד פעם רק כאשר אני לוחץ על המילה קישורים הוא סוגר את התת תפריט שנפתח ופותח תפריט חדש לחיצה עוד פעם על המילה קישורים סוגרת את התת תפריט דשל קישורים.
שאלתי היא מה הבעייה ואיך אני גורם לכך שגם לחיצה על המילה המוצר אחרי שפתחתי את התת תפריט תסגור אותו???

תגיות:

21 תשובות

  1. פחן הגיב:

    עוד שאלה
    יש לי את הקוד הבא הקולט נתון שנשלח ואמור לפתוח את הקובץ שנשלח בעמוד

    <%@ Language=VBScript %>
    <%
    id=Request.querystring("id")
    set conn=Server.CreateObject ("adodb.connection")
    conn.Open "mercaz_meida"
    set rs=Server.CreateObject ("adodb.recordset")
    sql="select * from article where id= " & id
    ‘Response.Write sql
    rs.Open sql,conn
    %>
    <HTML>
    <HEAD>
    <META NAME="GENERATOR" Content="Microsoft Visual Studio 6.0">
    </HEAD>
    <BODY>
    <table width="400" border="0" align="center" bordercolor="#6699CC" height="151">
            <tr>
              <td dir="rtl" align="right" colspan="2"><img src="images/<%=rs("pic")%>"></td>
                 </td>
            </tr></table>

    <%
    rs.Close
    set rs=nothing
    conn.Close
    set conn=nothing
    %>

    </BODY>
    </HTML>

    שאלתי היא איך אני עושה בדיקה אם זה תמוהב או לא ואם זה לא תמונה אז שיפתח את זה אחרת (למשל סיומת doc’pdfועוד)

  2. BuildHome הגיב:

    הנה הפתרון עבורך
    כתבת בקוד שלך כאשר לוחצים על התמונה "מוצר" את זה:

    onclick="Show_links(‘list-item’,’none’,’none’,’none’,’none’,’none’)"

    חסר לך מאפיין אחד בתוך קריאת הפונקציה. הנה הקוד המתוקן:

    onclick="Show_links(‘list-item’,’none’,’none’,’none’,’none’,’none’,’Layer1′)"

    ההוספה היא בסוף, כפי שניתן לראות.
    כעת זה אמור לעבוד.

  3. BuildHome הגיב:

    בקשר לשאלתך השנייה…
    יש פונקציה Right שעימה ניתן לבדוק את סיומת הקובץ.

    למשל:

    If LCase(Right(rs("pic"),3)) = "gif" Then
       This is an IMAGE url
    Else
       This isn’t an IMAGE url
    End If

    ניתן להוסיף תנאי "או" (OR) למשפט עבור סיומות כגון JPG, PNG וכ’ו.

  4. פחן הגיב:

    הפתרון לשאלה הראשונה עבד כרגיל
    תודה רבה לך על העזרה לגבי השאלה השנייה שמתי את הפונקציה והוא תמיד נותן לי את התוצאה של ה-else הנה הפונקציה:

    If LCase(Right(rs("pic"),3)) = "gif" OR LCase(Right(rs("pic"),3)) = "JPG" Then
    RESPONSE.WRITE "<img src=images/’"& pic &"’>"
    Else
    response.write "This isn’t an IMAGE url"
    End If
    %>

    כמו כן מה אני צריך ב-else Kרשום כדי שהוא יטציג לחי קבצים כמו word או pdfויפתח לי אותם אוטומטית כמובן

  5. BuildHome הגיב:

    תעשה הפנייה
    פשוטה אל כתובת הקובץ, לדוגמא:

    Response.Redirect rs("pic")

    אגב, במשפט תנאי שלך השתמשתי בפונקציה LCase, כלומר היא לוקחת את האותיות הנתונים לה ומתייחסת אליהם באותיות קטנות.
    כלומר, את ה-JPG שלך תהפוך ל-jpg על מנת שיעבוד כראוי.

    דבר אחרון, מתחת לשורה של משפט התנאי (IF) כתבת גרש יחיד לפני כתיבת התמונה.
    זה צריך לבוא אחרי ה-src= ולפני סוף התגית, כלומר:

    RESPONSE.WRITE "<img src=’images/"& pic &"’>"

    מקווה שעזרתי.

  6. פחן הגיב:

    תודה רבה עובד מצויין
    כמו כן היכן אני יכול למצוא הסבר ממצא עלבניית פורום אשר ההודעות בו נפתחות באותו עמוד והאם ניתן להורידו מהיכן שהוא מוכן???

  7. BuildHome הגיב:

    ישנו מאמר של
    "ניר המלך" על עקרונות פורום רקורסיבי.

    מאמר ראשון:
    http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=140

    מאמר המשך (הוספת אפשרויות לפורום):
    http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=149

    מקווה שיהיה לעזר.

  8. פחן הגיב:

    היכן אני יכול ללמוד על getraws
    ומה הוא עושה (ואם אפשר בעיברית)

  9. פחן הגיב:

    מנסה להקים את הפורום בלינק שנתת לי
    והוא נותן לי שגיאה על המשפט הבא

    <%
    set conn=server.createobject("adodb.connection")
    conn.open "forum1"
    set rs=server.createobject("adodb.recordset")
    sql="SELECT id, parent_id, subject FROM Messages ORDER BY Id "
    rs.Open sql,Conn
    dim recArray
    If Not rs.EOF Then  
    recArray = rs.getRows()
    dim i
    for i=0 to uBound(recArray,2)
    if recArray(1,i)=0then’ זו הודעה ראשית
    call showMessage(i)
    Response.Write("<hr>")
    end if
    next
    else
    Response.Write "אין הודעות"
    end if

    והשגיאה היא:


    Invalid character

    מה זה אומר?

  10. BuildHome הגיב:

    קיימים שני מאמרים
    אחד בצד בשרת (רגיל):
    http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=60

    אחד JS בצד שרת:
    http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=138

    בנוגע לשגיאות ב-ASP פנה לפורום צד שרת.
    זהו פורום צד לקוח (HTML,JS,CSS וכו’)..

  11. Yitzik הגיב:

    ממש התלהבתי מרעיון התפריט הנפתח
    יש לך איזה מקום שאפשר לקחת משם את הSCRIPT???

    אודה לך מאוד על הפנייה למקום

  12. BuildHome הגיב:

    יש כאן במדריך באתר
    על תפריט פופ-אפ ב-JS.
    http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=122

    הוא לא ממש פופ-אפ אלא דינאמי בעמוד.

  13. פחן הגיב:

    המלצתו טובה
    ומשם אפשר לקחת את זה

  14. פחן הגיב:

    עוד שאלה בקשר לפורום
    בניתי את הקוד כמו שניר המלך אמר וזה עובד יופי השאלה היא איך אני עושה הפרד בין עץ לעץ זאת אומרת ברמה של צבע כמו אצלכם שכל הודעה עם התגובות שלה נמצאות במסגרת אם צבע ובין הודעה להודעה ישנו רווח???

  15. BuildHome הגיב:

    כל נושא נמצא בתוך
    DIV משלו ולכל תגובה לנושא יש DIV משלו וכך נוצר המרווח בין כל נושא.

  16. פחן הגיב:

    יש לי בקוד את המשפט הבא:


    document.write(subject);

    שאלה מטומטמת איך אני משרשר לזה htmlוכו

  17. RiU הגיב:

    ככה
    בתוך סוגריים ובין קטע לקטע מחברים עם פלוס

    document.write("<b>" + subject + "</b>");

  18. פחן הגיב:

    מצאתי היכן אני מצאתי
    את הדוגמא למה שעשיתי:לחץ כאן

שלח תשובה