שלח תשובה

זירת השאלות

298
צפיות
42
תשובות

שאלה בASP ושאלה באינקלוד

,‏ 21 ביולי, 2004

1. האם האינקלוד הזה הוא בASP?


<!– #include file="page.htm" –>

אם הוא לא בASP, אז האם הוא בHTML? אפשר לאנקלד בHTML?

או יותר ברור:
איך מאנקלדים בASP, ואיך בHTML?

2. אני מתחיל לבנות פורום לאתרי וזה לא קל ככה שיהיו לי הרבה שאלות
בנתיים אני השאלה היא ככה (דרך אגב אני עושה פורום DC):
בעמוד של הצגת האשכולות של הפורום, אני כותב את נושא האשכול, מספר תגובות וצפיות ופרטים על התגובה האחרונה שנשלחה.
בקשר לתגובה האחרונה, האם לעשות עוד שדה לטבלה שלי וכאשר מגיבים לאשכול מסויים, שדה התגובה האחרונה שבטבלה מתעדכן,
או לעשות זאת בדרך עקיפה בלי להוסיף שדה לטבלה, אלה לבדוק מה התגובה הכי חדשה שנוספה לאשכול.
אם אני עושה את זה בדרך השניה, ללא הוספת שדה, אז אני רוצה להבהיר לכם שבכל עמוד מוצגים 15 אשכולות ואני לא חושב שיעיל יהיה לבדוק את התגובה האחרונה של 15 אשכולות… יש רעיון?

תודה לכולם!!

נ.ב:
קראתי את המאמרים לבניית הפורומים כאן באתר, ויש לי אפילו כמה שאלות עליהם שאני אכתוב עוד מעט כי אני לא זוכר..

תגיות:

42 תשובות

  1. Night הגיב:

    ועוד שאלות בקשר למאמר בניית פורום ר
    שאלות בקשר למאמר בניית פורום רקורסיבי:
    1. יש את הקוד הזה:

    columnDelimiter=""","""
    rowDelimiter="""]," & vbCrlf & "["""
    str= rs.GetString(2,-1,columnDelimiter,rowDelimiter)
    str="var recArray=[[""" & Left(str, Len(str)-5) & "]"

    שהוצאתי מהמאמר בניית פורום רקורסיבי. השאלות שלי לגביו הם:
      1.1. למה בשורה הראשונה והשניה צריך לכתוב כל כך הרבה מרכאות ? איך זה משפיע על הערך שיקבל המשתנה?
      2.1. לא הבנתי את הערך שהוסב למערך.. אפשר בבקשה הסבר לגביו?

    2. יש את הקוד הזה:

    <script language="JavaScript">
    <%Response.Write(str)%>
    function doWithRecArray(record){
        var together = " | " + record[0] + " | " + record[1] + " | " + record[2] + " | "
        return (together);
    }

    var sStr;
    for (var i=0;i<(recArray.length);i++){
        sStr = doWithRecArray(recArray[i]);
        document.write("<div align="right" dir="rtl">" + sStr + "</div><br><br>");
    }
    </script>

    השאלות שלי לגביו הם:
      1.2. מהו הפרמטר record שמומעבר לפונקציה שבתחילת הקוד?
      2.2. בשורה של לולאת הfor, מה כוונת השורה recArray.length אם המשתנה הוא מערך והוא לא קיבל את המספר המייצג תא במערך? הlenght של מה יתקבל בעצם?

    זהו בנתיים… תודה לכולם ובבקשה תגיבו ותעזרו לי

  2. ניר טייב הגיב:

    בקשר ל-getString
    (שאלה 2)
    הפרמטר record זה תת מערך מתוך מערך getString שיצרנו
    ה-recArray.length מציין את אורך המערך

    (שאלה 1)
    הקוד שהבאת לא שייך למאמר שציינת

  3. Night הגיב:

    צודק..
    המאמר הוא על GetString..
    בקשר לתשובה לשאלה 2, שורת הקוד הזו:

    sStr = doWithRecArray(recArray[i]);

    שהזכרתי בתגובה השניה בסקריפט בצד הלקוח, מהמאמר של הGetString,
    שולחת את recArray כפרמטר. לפי מה שהבנתי recArray הוא מערך דו מימדי, לכן כשמתייחסים אליו צריך לציין את המיקום בשני המימדים, ובקוד מתייחסים למימד אחד בלבד. למה זה ככה ואיזה ערך המערך נותן כשפונים אליו כך?

    תודה

  4. ניר טייב הגיב:

    אנו שלחים רק את התת מערך
    ולא איבר מסוים בתת מערך ולכן אנו מציינים רק את האיבר שמכיל את המערך

  5. Night הגיב:

    אוקיי ו…
    אם זה מערך דו מימדי וGETSTRING מחזיר מחרוזת אחת ולא מערך, מה יש במימד השני? מישהו יכול בבקשה לצייר לי איך זה נראה? אני פשוט לא מצליח להבין..

    ומה בקשר לשאר השאלות?

    תודה!

  6. ניר טייב הגיב:

    כך זה נראה


    [ [item1,item2,item3] , [item1,item2,item3] , [item1,item2,item3] ]

    כאשר הסוגריים המרובעים מסמלים התחלת מערך וסוף מערך
    אם תשים לב בתוך המערך הראשון יש עוד שלושה איברים שכל אחד מסמל עוד מערך ובתוך כל אחד מהם יש איברים שונים.
    זה כאילו והינו עושים כך:

    var arr = new Array(new Array(item1,item2,item3), new Array(item1,item2,item3), new Array(item1,item2,item3))

    (עדיף שלא להשתמש במילה השמורה NEW על אובייקטי JS)

  7. Night הגיב:

    וואייי תודה!!
    אני פשוט לא משו בJS.. לא ידעתי שסוגריים מרובעות עושות מערך..
    הכל הכל יותר מובן! תודה!

    מי שיודע בקשר לשאר השאלות בבקשה שיגיב.
    תודה

  8. ניר טייב הגיב:

    ברגע שאתה מדפיס
    המרכאות האלו עושות שכל איבר במערך יהיה מחרוזת

  9. Night הגיב:

    אוקיי תודה.. עוד שאלה קטנה
    הספירה של איבריי המערך מתחילה מ0 או מ1?

  10. ניר טייב הגיב:

    0 עגול
    למה שלא תעבור על מדריך ה-JS שבאתר ?

  11. אוריקס הגיב:

    לא ממש נכון
    מערכים ב JS הם דינמיים לחלוטין, כלומר ברגע שאתה קובע ערך מסויים לתא מסויים – רק אז מוקצה לו זכרון…
    לכן, אתה יכול לקבוע ערך גם לתא ה -5 וזה יעבוד לך.

  12. ניר טייב הגיב:

    טווווב…
    את זה לא ידעתי אבל אני עדיין מעדיף לעבוד עם איבר ראשון=אינדקס 0
    חסך בלבולים

  13. אוריקס הגיב:

    גם אני מעדיף להתחיל מ 0
    אבל הטעות שלך הצביעה על זה שאתה תופס מערכים ב JS בצורה לא נכונה…

    שטויות, בכל מקרה עשית נכון

  14. Night הגיב:

    אף אחד לא יודע בקשר לאינקלוד??

  15. Night הגיב:

    מתי להשתמש בconn.close או rs.close?
    חוץ מלפני ניקוי האובייקט מהזיכרון…
    מה זה עוד עושה?

    תודה

  16. ניר טייב הגיב:

    אינקוד זה פעולה ב-SSI
    שאם אני לא טועה נתמך רק בשרתי IIS (אבל ממש לא בטוח)

  17. jonatan44 הגיב:

    ואט ואט ואט?
    אם אתה מיתכוון אינקלוד ב ASP אז כן מן הסתם רק בשרתי iis (לא יודע לגבי pws),ביגלל שרק הם תומכים ב asp.

    אבל לדוגמא apache בהחלט תומך ב includes בכל הטכנולוגיות שיודעות להישתמש בזה (PHP)…

  18. ניר טייב הגיב:

    אני מתכוון לאינקלוד הזה


    <!– #include file="file.asp" –>

    ב-PHP זו פונקציה מובנת בשפה לא ?

  19. jonatan44 הגיב:

    בקישר לזה אני לא יודע
    וכן
    include "";

  20. Night הגיב:

    נו אז איך מאנקלדים בASP ואיך בSHTM?

  21. ניר טייב הגיב:

    כך


    <!– #include file="file.asp" –>

    או virtual
    על כל פנים זה צריך להיות מחוץ <% %>

  22. Night הגיב:

    עוד שאלה.. יעילות
    כמוש אמרתי אני בונה פורום, ובעמוד של הצגת האשכול והתגובות שלו, אני כותב מימין לטקסט של ההודעה את שם כותב ההודעה ותאריך הצטרפותו למערכת החברים.
    אז יש לי שני טבלאות, טבלת ההודעות וטבלת המשתמשים.
    בטבלת ההודעות בין השאר כתוב מחבר ההודעה שהוא שם המשתמש בעצם, בטבלת המשתמשים יש את תאריך הצטרפותו של כל משתמש.
    התחלי לעשות משהו כזה:


      for i=1 to 15
       rs.Open "select RegDate from members where user=" &
      next i

    אחרי הwhere אני צריך לכתוב את שם המשתמש, אבל הבעיה שלי היא שכל מה שבחרתי מהטבלה של ההודעות נמצא כבר בלקוח..
    למישהו יש רעיון איך לעשות את זה בלי יותר מידי סיבוכים ומינימום לולאות?

  23. לא פותחים רקורדסט 15 פעם בלולאה אחת

  24. ניר טייב הגיב:

    ויש לך שני אפשרויות
    תשתמש בשאילתתJOIN

  25. ניר טייב הגיב:

    השנייה
    זה שני רקורדסטים ופשוט לבדוק לפי היוזר של המשתמש

  26. Night הגיב:

    בקשר לJOIN..
    כל אחת מהטבלאות נמצאת במסד שונה כדי להקל על המסד…
    אבל אני חושב שאני מוותר על הרעיון הזה הוא יותר מידי.. אני דיי נרתע משני רקורדסטים בעמוד או מלולאות.. ככה למדתי כאן

    תודה לכולם

  27. Night הגיב:

    הרחבה..
    האם כשעושים conn.close החיבור מפסיק עד שכותבים לו conn.open?
    כדאי להשתמש בשיטות האלה כשהעבודה עם המסד מפסיקה למספר שורות קוד?

    האם כשעושים rs.close הרקורדסט מושהה עד שכותבים לו rs.open?
    כדאי להשתמש בשיטות האלה כשהעבודה עם הRS מפסיקה למספר שורות קוד?
    והאם לאחר שמציתי שאילתה מסויימת בקוד אני צריך לעשות rs.close לפני שאני מפעיל שאילתה אחרת?

    תודה

  28. Night הגיב:

    טרנזקציות בMySql & SQL?
    איך עושים טרנזקציות? אני עובד עם MySql והשאילתות שלי הם בSQL ולא בADO.
    מישה יודע? זה קיים בכלל בSQL?

    תודה

    נ.ב:
    אולי התגובה שלי לא הייתה בולטת.. אז הינה:
    http://webmaster.org.il/forums/Message.asp?Id=20652

  29. שאילתות הן תמיד ב-SQL
    אין דבר כזה "שאילתות ב-ADO".
    אבל את הטראנזקציה אתה פותח באמצעות אובייקט החיבור

    http://www.w3schools.com/ado/met_conn_begintrans.asp

  30. Night הגיב:

    אז זה אמור להיראות ככה:?


    conn.BeginTrans
    conn.execute sql
    conn.CommitTrans

    זה נכון?

  31. Night הגיב:

    אם אני בונה מערכת מסויימת למישהו,
    מותר לי לקחת אותה גם לאתר שלי למשל? או למכור אותה לעוד אנשים? זה חוקי? כי בסך הכל אני בניתי.. אני צריך לדאוג להוכחות או משהו?

  32. Night הגיב:

    איפה אפשר ללמוד עבודה עם mssql בשד

  33. Night הגיב:

    בASP* (ועוד שאלות)
    1. איפה אפשר ללמוד עבודה עם mssql + tsql עם ASP?
    2. האם שאני בונה למישהו מערכת כלשהי באקסס, המחיר יהיה שונה מאותעה ה מערכת בMySQL, ושונה מהמחיר שיהיה בmsSQL? כמה לקחת יותר על כל סוג של מסד אם בכלל?

    תודה

  34. ניר טייב הגיב:

    בלי אפיון אי אפשר לקבוע מחיר
    אני מניח (ואף בטוח) שמערכת שנבנתה ב-MSSQL תהיה יותר חזקה ויעילה (וגם בנויה אחרת) מאשר עמרכת שנבנתה באקסס

    בקשר ללמידה אתה פשוט צריך לקחת ספר MSSQL ולהתחיל לקרוא הוא כבר יסביר לך (מקווה לפחות) TSQL
    ה-ASP ישאר אותו דבר חוץ משאילתות SQL רגילות שתצטרך לשנות בהם את הפונקציות

  35. Night הגיב:

    שאילתות ברמת המסד בMysql?
    האם התחביר של הSQL הוא אותו התחביר?
    האם ניתן לבצע כל משפט SQL ברמת המסד?
    אני רוצה לבצע UPDATE לשני שדות בכל הרשומות בערכים תלויים בטבלה אחרת במסד. זה עדיף מאשר לעשות זאת בASP או לעשות זאת בשאילתא נוספת הפועלת על הטבלה האחרת בASP?

    תודה (גם על התגובות הבאות וגם על כל התגובות שהגיבו עד עכשיו, עזרתם לי המון)

  36. Night הגיב:

    שאלה בקשר לזמנים בMysql כסטרינג
    בגלל שהמבנה של התאריכים בMysql הפוך לגמרי ולא נוח החלטתי להכניס תאריכים ושעות כסטרינג.
    השאלות שלי הם:
    1. שאני ארצה לסדר את הרשומות שהתקבלו משאילתה בעזרת Order by, לפי שדה הטקסט שבו הוכנס הזמן, התוצאות יתקבלו אכן מסודרות לפי הזמן או שהסידור של הטקסט שונה?
    2. אם אני רוצה לבצע על רשומה מסוג טקסט שהכנסתי אליה תאריך, פעולות שמצבעים על תאריך, אוכל לעשות זאת? (למשל update bla set date=date+30 [השאילתה הזו היא בתאוריה היא לא נכונה])

    תודה!

  37. Night הגיב:

    האם אפשר לקבוע Timeout שונה לכל סיי
    האם אפשר לקבוע Timeout שונה לכל סיישן??

    תודה

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!