שלח תשובה

זירת השאלות

175
צפיות
40
תשובות

שאלה לגבי סלקט…

,‏ 23 ביולי, 2004

יש לי דף פשוט שמציג רשומות מבסיס הנתונים מסודרות לפי תאריך. אני רוצה ליצור מצב שרק הרשומה הכי מעודכנת (האחרונה שהוזנה) תיהיה בבולד.
איך עושים את זה?

תודה –
פפר

תגיות:

40 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אם אתה עובד עם getRows
    אז אני מניח שאפשר לעשות כך
    אם סידרת את השאילתא עם תאריך DESC (סדר הפוך)
    אז אתה בודק מתי ה-i שווה לאפס או שאתה לוקח בהתחלה את שורה 0 ואחר כך מתחיל את הלולאה מ-1

    <%
    rs.Open "SELECT fld FROM tbl ORDER BY dDate DESC
    arr = rs.getRows()
    %>
    <select>
       <option style="font-weight:bold;"><% =arr(0,0) %></option>
       <% for i=1 to uBound(arr,2) %>
       <option><% =arr(i,0) %></option>
       <% next %>
    </select>

    ואם אתה מסדר לפי ASC (בסדר רגיל מהישן לחדש) אז אתה עושה הפוך
    לולאה שרצה מ-0 עד אורך המערך -1 ואת הרשומה האחרונה אתה עושה בנפרד

  2. mynameispepper הגיב:

    אני לא עובד עם getRows…
    כדאי לי בכלל?

  3. mynameispepper הגיב:

    שאלה לגבי הקוד של החלוקה לעמודים…
    אני משתמש בקוד לחלוקה לעמודים שיש באתר, קוד מצויין.
    השאלה שלי היא איך אני יכול להציג הודעה שאומרת שאין רשומות במאגר או לא הוזנו נתונים עדיין.


    <%
    Dim currPage,i,pCount, numRecs
    currPage = 1
    numRecs = 20
    if Not request("currPage") = "" then
        currPage= request("currPage")
    end if
    rs.Open "SELECT * FROM tbl",conn,3,1,1
    rs.PageSize = numRecs
    rs.CacheSize = numRecs
    if Not rs.EOF Then
        pCount=rs.pageCount
        rs.AbsolutePage=CurrPage
    End If
    Do While Not rs.EOF AND i < rs.pagesize
        ‘ Data manipulation
        i=i+1
        rs.MoveNext
    Loop
    rs.Close

    for i = 1 to pCount
        if Cint(i) = Cint(currPage) then
            Response.Write " <b>"& i &"</b> "
        Else
            Response.Write " <a href=""thePage.asp?currPage="&i&""">"& i &"</a> "
        End If
    Next
    %>

    אני לא מבין איפה זה אמור להיכנס בקוד.

    תודה –
    פפר

  4. ניר טייב הגיב:

    אם זה מספר רב של רשומות
    אז כן
    אני צמיד עובד עם getRows זה גם יותר נוח (לדעתי)

  5. ככה


    <%
    Dim currPage,i,pCount, numRecs
    currPage = 1
    numRecs = 20
    if Not request("currPage") = "" then
        currPage= request("currPage")
    end if
    rs.Open "SELECT * FROM tbl",conn,3,1,1
    rs.PageSize = numRecs
    rs.CacheSize = numRecs
    if rs.EOF Then
        response.write "אין רשומות"
    else
        pCount=rs.pageCount
        rs.AbsolutePage=CurrPage
      Do While Not rs.EOF AND i < rs.pagesize
          ‘ Data manipulation
          i=i+1
          rs.MoveNext
      Loop
    End If
    rs.Close
    set rs=nothing

    for i = 1 to pCount
        if Cint(i) = Cint(currPage) then
            Response.Write " <b>"& i &"</b> "
        Else
            Response.Write " <a href=""thePage.asp?currPage="&i&""">"& i &"</a> "
        End If
    Next
    %>

  6. mynameispepper הגיב:

    מחיקת קובץ שלא עובדת…
    אני מנסה למחוק קובץ מהמערכת אבל זה לא עובד. הנה הקוד:


    Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set fileObject = fso.GetFile(Server.MapPath("../Uploads/cars/") & " & imgName & ")
    fileObject.Delete

    Set fileObject = Nothing
    Set fso = Nothing

    מה פיספסתי?

  7. תנסה ככה
    לשנות את זה

    Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

    לזה

    Dim fso
    Set fso = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

  8. mynameispepper הגיב:

    עדיין לא עובד…
    אני מקבל את ההודעה הזו:

    File not found

    /admin/booksHandler.asp, line 160

    זו השורה הבעייתית:

    Set fileObject = fso.GetFile(Server.MapPath("../Uploads/books/") & " & imgName & ")

  9. תנסה משהו כזה


    Dim fso, DelFile
    Set fso = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    DelFile = FSO.DeleteFile(Server.MapPath("../Uploads/cars/") & ‘" imgName "’, True)
    Set DelFile = Nothing
    Set fso = Nothing

  10. אוריקס הגיב:

    המנה


    Set fso = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set fileObject = fso.GetFile(Server.MapPath("../Uploads/cars/") & imgName)
    fileObject.Delete

    Set fileObject = Nothing
    Set fso = Nothing

  11. mynameispepper הגיב:

    הנה הפתרון (כדאי לפקק )…

    Dim fso, DelFile
    Set fso = Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    DelFile = FSO.DeleteFile(Server.MapPath("../folderName/" & imgName), True)
    Set DelFile = Nothing
    Set fso = Nothing

  12. אוריקס הגיב:

    ד"א
    תיקנתי לך רק טעויות סינטקסט…

  13. mynameispepper הגיב:

    איך משנים שם קובץ?
    אני מעלה תמונה לשרת אבל אני לא רוצה לשמור את השם לה אלא לתת לתמונה שם (שהוא ה ID של המשתמש) וכמובן שסיומת התמונה תישאר אותו הדבר.

    תודה –
    פפר

  14. mynameispepper הגיב:

    וואללה? איפה אני יכול ללמוד על זה?
    זה קשה ללמידה?
    למה זה לא סטנדרט?

  15. אוריקס הגיב:

    אני לא חושב שיש משהו מובנה…
    תצטרך להזיז את הקובץ לאותו מקום אבל לשנות את שם הקובץ.

  16. אוריקס הגיב:

    לא קשה ללמידה
    ואפילו יש מאמר באתר.
    מתי זה משתלם – הרבה פעמים זה "כל מקרה לגופו", תצטרך לעשות בדיקות בעצמך…

  17. mynameispepper הגיב:

    שאלה לגבי רדיו…
    מישהו פה יודע איך אני בונה רדיו?
    אני רוצה לקחת MP3 ולהעלות אותם ולמיין אותם לפי סגנונות.

  18. mynameispepper הגיב:

    זה לא מה שאני מחפש…
    אני רוצה שכולם יוכלו לשמוע את הרדיו ולא להגבי לאותו למשתמשים מסויימים.
    זוכר במקרה את הרדיו שהיה במומה? משהו כזה… עם ערוצים שונים לדוגמא.

  19. mynameispepper הגיב:

    שאלה לגבי רשימת תפוצה…
    אני רוצה לבנות רשימת תפוצה אבל אין לי מושג איך הכי נכון לבנות את זה.

    הבנתי שצריך ללוח 10 מיילים בערך ואז לתת מנוחה לברבר של חצי דקה או משהו כזה. זה נכון?

    אשמח לרעיונות או הסברים

    תודה –
    פפר

  20. Deviation הגיב:

    לא בדיוק
    חלק את זה לקבוצות של 6 מיילים כל פעם, תחלק בצורה כלשהי (נניח GetRows – אם המייל מגיע ממסד), ושחק עם Script TimeOut כדי לתת את ההשהייה של דקה בין כל 6 מיילים.

  21. mynameispepper הגיב:

    6 מיילים… זה הכל?
    יש לי 6000 מיילים ברשימה… זה ייקח 10 שעות, זה הגיוני?

  22. mynameispepper הגיב:

    בקשר ל getRows
    לא מצאתי בדיוק איפה כתוב מתי זה משתלם ואני אשמח לקרוא אם זה קיים.

  23. זה תלוי בשרת שבו אתה מאחסן את האתר
    במידה ואתה עושה זאת דרך ה- IIS שלך, תצטרך לעשות הפסקה כל שישה מיילים. לעומת זאת, במידה ותבצע את השליחה משרת חזק, תוכל לשלוח יותר מיילים בכל פעם.

  24. ניר טייב הגיב:

    לא כתוב
    אתה צריך לערוך השוואה כל פעם מתי זה משתלם אבל לרוב זה כשיש יותר מ-7 רשומות בעמוד

  25. ניר טייב הגיב:

    נראה לי דווקא שההפסקה זה
    כדי שהשרתים לא יחשבו שזה "ספאם" ואז יבטלו את השליחה

  26. mynameispepper הגיב:

    איך אני יכול לדעת אם השרת
    חזק ויכול לעמוד ב 10 או 15 עשרים במכה?

  27. mynameispepper הגיב:

    סימני שאלה בהכנסת נתונים…
    מה יותר נכון לעשות…

    לשים את codePage="1255" בעמוד הכנסת הנתונים או בעמוד שליפת הנתונים?

    אשמח לתשובה –
    פפר

  28. mynameispepper הגיב:

    רק בעברית נכון?
    לא צריך את זה עם אנגלית…?

שלח תשובה