שלח תשובה

זירת השאלות

414
צפיות
5
תשובות

לא מבין ….

,‏ 23 ביולי, 2004

שלום אנשים יקרים לא יודע מה להגיד לכם לא מבין את השפה הזאת של CSS  אני די חדש בא אך במדור ממש קשה לי להבין מה הולך שם :

אני יכול להגיד בגדול שהדפים שאני מכין הם על HTML ועד היום הכנתי דף דף . ולא הצלחתי  עם CSS  לגרום לכך שכל הדפים היו זהים כלומר לבנות דף אחד שיהיה זהה בכולם . אני לא יודע מהיכן באה הטעות שלי .  ואני ממש רוצה ללמוד את השפה הזאת  אך כנראה היא לא מתאימה לי אני ממש מיואש .

שאני לא מבין קראתי את המדור ה CSS קרוב ל 12 פעם ואני רציני ועדין לא הצלחתי להבין .

מישהו יכול לעזור לי ?

הבעיה שלי שאני רוצה שכל הסרגל כלים וכל מה שכתוב לי באתר ישאר ללא שינוי רק את הטקסט אני ישנה
זה מה שאני לא מצליח להבין איך עושים את זה . כי עד היום בניתי את אותם 30 דפים כמו עבודת נמלים  דף אחרי דף זהים מבחינה חיצונית כלומר גרפיקה וכו .

ואם השרת שלי שינה כתובת אז נתקלתי בבעיה כי הייתי צריך לשנות דף אחרי דף . וכו

למישהו יש הסבר איך לקצר את הצרך הזאת ? ואיך בונים דף כזה ?

מוסיף קישור לאתר



תגיות:

5 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אז כך
    CSS זו שפה לעיצוב ולא  לתוכן (מקווה שהבנת את זה לפני שכתבתי את זה)
    אתה יכול להגדיר עיצוב מסוים אחד שיוגדר פעם אחת לס’ אלמנטים ובכך לחסוך בהרבה שעות ודקות של כתיבת אותו קוד

  2. שאלה קטנה
    אז למה אני צריך בכלל לעשות קובץ חיצוני ?
    אני יכול להשאר עם הסטייל הרגיל וזהו  לא ככה ? !?!?

    אז אני הבנתי אחרת אני הבנתי שאני יכול לבנות את האתר, את הדברים החשובים בו שיכולים להשתנות כמו החלפת שרת. וכמו לא להעתיק את כל הטבלאות לדף חדש שאני יוצר . אלא שאני מגדיר לו דף אחד כזה CSS ואז הוא עושה את זה כל הזמן .( כלומר מונע ממני צורך לעתיק ולרשום את אותם פקודות )
    אתה רואה כמה אני לא מבין בזה … לא יודע לא נראה לי  ש ה CSS בשבילי . במה הוא עוזר לי ? עם גם ככה אני כותב כל דף בנפרד?!?! במה הוא שונה משמעותית מ HTML ?  וממש תודה רבה לך על העזרה המהירה .

    שלך

    עדי

    ושיהיה לך את היום הכי קסום שיש

  3. ניר טייב הגיב:

    הרעיון הוא שלא תצטרך
    לכתוב את כל העיצוב שוב ושוב
    נגיד את זה הגדרת בקובץ חיצוני

    .class1{
       font-size: 12pt;
       text-decoration:underline; // under-score (_)
       font-weight: bold;  // bold text
    }

    תוכל להשתמש בזה בכמה עמודים

    page1.html
    **********
    <span class="class1">nir the king </span>

    page2.html
    ***********
    <div class="class1">nir the king</div>

    page3.html
    ****************
    <form class="class1">nir the king</form>

    אם לא היית משתמשת ב-CSS היית צריכה כתוב בכל פעם 3 תגיות עיצוב: B,U ו-FONT
    יותר מהר עם CSS

    עם CSS האתר יותר נגיש לנכים (עיוורים וכדומה)

    ישנו תקן שקוראים לו XHTML (תוכלי לקרוא עליו במדור HTML) שיש לו שלוש גרסאות:
    1. מעבר – שימוש ב-CSS ובתגיות עיצוב
    2. מלא – שימוש גדול יותר ב-CSS ורק בתגיות עיצוב תקניות
    3. פריימים – לעמודים שמשתמשים בהם ב-Frameset

    הרעיון הוא הפרדת עיצוב מתוכן ובכך למנוע קוד ארוך בצורת ספגטי (מעורבב גם תוכן וגם בעיצוב במקום אחד במקום מופרד)

  4. סורי לא הבנתי כלום
    סורי אחי ממש לא הבנתי כלום אתה מדבר איתי סינית .
    אני כנראה יוותר על רעיון של CSS  גדול אלי .
    לא ממש מצליח להתחבר לרעיון הזה ואיך לגרום לקובץ לבוא ממקום למקום ממש לא ברור .

    ושיהיה לך יום טוב

  5. ניר טייב הגיב:

    אולי פשוט לא הבנת את המדריך
    כאן. אף פעם לא מאוחר לנסות עוד מדריכים
    http://www.sigall.co.il/css/sst.asp

    http://www.setup.co.il/Guides/Guide.asp?aid=57

    (אל תתייחסי כבר לכל הדברים שכותבים על נטקסייפ כי כיום יש את מוזילה שתומך ב-CSS יותר טוב)

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!