שלח תשובה

זירת השאלות

290
צפיות
25
תשובות

שאלה בנושא TEXTEREA

,‏ 5 באוגוסט, 2004

אני צריכה להגיש עבודה (אתר),
ואני מנסה לבצע הרשמה לאתר דרך טופס (ב-ASP) ,והמשתמש מזין כל מיני פרטים ל-textarea
א. צריך לבדוק ש-מספר התוים שהמשתמש הזין לא פחות מ-6 תוים ולא יותר מ-18 תוים

ב.שהמשתמש הזין אותיות באנגלית ומספרים בלבד ולא תוים אחרים,

אני מאמינה שזה פשוט אך אין לי מושג איך עושים זאת .
מישהו יכול לעזור לי?
אפילו לכתוב לי כמה שורות קוד….אם אפשר
תודה…..

תגיות:

25 תשובות

  1. beti הגיב:

    בעיה
    היי,
    אני בונה אתר אינטרנט ב-ASP עם קישור למסדי נתונים ב-ACCESS
    ונתקלתי בבעיה ממש בהתחלה:

    כאשר אני מנסה לפתוח את הDSN למסד נתונים יש איזושהיא בעיה ומה שרשום לי

    Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] ג??ג??למנגנון מסד הנתונים Jet של Microsoft אין אפשרות לפתוח את הקובץ ‘(לא ידוע)’. הקובץ פתוח כבר באופן בלעדי על-ידי משתמש אחר, או שדרושה לך הרשאה כדי להציג את נתוני הקובץ.
    /ifiun/example.asp, line 16

    Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; FunWebProducts)

    הטעות שכתוב בספרים היא שאולי הטבלה במצב עיצוב אבל זה לא המצב
    אני די בטוחה שאין בעיה בקוד כי חברה שלי הריצה אותם קבצים על המחשב שלה ולה זה היה טוב

    אני מאוד אודה למי שיעזור לי כי אני יושבת על זה כבר כמה ימים
    תודה!

  2. אוריקס הגיב:

    תשובות:
    אם המסד פתוח, סגור אותו והרץ את הקוד. אם זה לא עובד נסה מה שכתוב כאן.

  3. jonatan44 הגיב:

    בטח שאני יכול…
    אבל זה לא מותר פה, אנא עברי על חוקי הפורום.
    וקדים מוכנים זה לא בשיכון שלנו.

  4. beti הגיב:

    ל-jonatan44 או לכל מי שיכול לעזור
    טוב בסדר,
    אבל אתה יכול לתת לי לפחות קישור למקום שכתוב בו איך אבצע את הבדיקות האלו
    או לעזור לי בדרך כלשהי ,כי אני ממש לא יודעת איך עושים זאת!

  5. אמממ…
    א. תבדוק את ה-length של המחרוזת
    ב. אתה צריך להשתמש ב-RegExp, בערך כך:


    /^[a-z0-9]+$/

  6. jonatan44 הגיב:

    למה לשלוח אותו לסוף העולם שמאלה
    כשיש כאן מדריך על RegExp
    http://webmaster.org.il/showArticle.asp?id=171

  7. אוריקס הגיב:

    כמעט בדיוק כך
    אם מוסיפים ignoreCase אז זה נכון, אבל במקרה הזה יותר יעיל פשוט לצרף גם אותיות גדולות.

    String.prototype.check = function(){
         return(/^[0-9a-zA-Z]+$/.test(this))
    }

  8. beti הגיב:

    תסלחו לי על חוסר הבקיאות
    אבל האם זה משנה :אני כותבת ב-VBSCRIPT ולא ב-JAVASCRIPT  
    האם זה יעבוד גם ב-VBSCRIPTאו שיש דרך אחרת לעשות זאת ב-VBSCRIPT
    ב.האם ניתן לשלב בדף אחד של ASP גם VBSCRIPT וגם JAVASCRIPT  ???

    תודה לכל העוזרים

  9. בוב הגיב:

    לא….
    בתוך הקוד של הASP אפשר להשתמש רק באחד מהשניים…
    אך אפשר להשתמש בjs מחוץ לקוד הASP כלומר שהדפדפן ישתמש, בלי קשר לקוד ASP בעמוד שלך…..

  10. אוריקס הגיב:

    לא ממש נכון,
    כבר הוסבר פה בעבר
    אפשר לעבוד עם בלוק סקריפט שה runat שלו מוגדר כ server ואז ה language לבחירתך.
    זה מאד לא יעיל, כי זה גורם לטעינה של המנועים של שתי השפות.

  11. ניר טייב הגיב:

    יש אפשרות לעשות זאת ב-VBS
    אבל זה ממש לא יעיל לפי מה שאומרים בפורום מקצועיים שונים (אנחנו ביניהם) (אף פעם לא שמעתי את הסיבה אבל אני עובד עם JS אז כך שזה לא משנה לי)


    dim rExp, testStr, bTrueTest
    SET rExp = new RegExp()
    with rExp
       .ignoreCase = true
       .pattern = "^[a-zA-Z0-9]+$"
    end with
    testStr = "nir the king !!!"
    bTrueTest = rExp.test(testStr) ”’ return false
    if bTrueTest=true then

    end if

  12. beti הגיב:

    ניר תודה!
    מה לגבי בדיקת אורך המחרוזת?

  13. ניר טייב הגיב:

    יש פונקצייה מובנת ב-VBS
    קוראים לה Len

    dim str,strLen
    str = "nir"
    strLen = Len(str) ”’ return 3

  14. beti הגיב:

    ניר הרצתי את מה שהצעת ו…
    הרצתי את מה שהצעת והוא מחזיר לי את הגיאה הבאה:
    Error Type:
    Microsoft VBScript compilation (0x800A0401)
    Expected end of statement
    /mysite/new_user.asp, line 30, column 21
    SET rExp = new RegExp()
    ——————–^

    מה הבעיה???

    תודה רבה

  15. beti הגיב:

    ניר זה עובד!!!!!!
    תודה רבה רבה על העזרה!
    ושים לב אני בחורה ותמיד אתה מדבר אלי בלשון זכר….

  16. beti הגיב:

    הי בעיה בפקודת UPDATE
    הי אני מנסה לעדכן בסיס נתונים ויש לי טעות SYNTAX
    שאני לא עולה עליה .אני בטוחה שזה ממש פשוט ,אבל תסלחו לי זה האתר הראשון שאני כותבת…
    אז ככה ,זאת הטעות

    Error Type:
    Microsoft JET Database Engine (0x80040E14)
    ‏‏‎‏‏שגיאת תחביר במחרוזת בביטוי השאילתה  "where ID=1′ .
    /Project4/details2.asp, line 58

    sql="UPDATE detail SET work_number=’" & work_number
    sql=sql &"’,work_name=’" & work_name
    sql=sql &"’,work_description=’" & work_description
    sql=sql &"’,name_adviser=’"& name_adviser
    sql=sql &"’,detail_adviser=’"& detail_adviser
    sql=sql &"’,name_kablan=’" & name_kablan
    sql=sql &"’,detail_kablan=’" & detail_kablan
    sql=sql &"’,dates1=’"&dates1
    sql=sql &"’,dates2=’"&dates2
    sql=sql &"’,dates3=’"&dates3
    sql=sql &"’,dates4=’"&dates4
    sql=sql &"’,dates5=’"&dates5
    sql=sql &"’,dates6=’"&dates6
      "sql=sql & "where ID=1          

    conn.Execute sql

    מישהוא יודע מה הבעיה?
    תודה ושבת שלום

  17. beti הגיב:

    סליחה..
    הי אני מנסה לעדכן בסיס נתונים ויש לי טעות SYNTAX
    שאני לא עולה עליה .אני בטוחה שזה ממש פשוט ,אבל תסלחו לי זה האתר הראשון שאני כותבת…
    אז ככה ,זאת הטעות

    Error Type:
    Microsoft JET Database Engine (0x80040E14)
    ‏‏‎‏‏שגיאת תחביר במחרוזת בביטוי השאילתה  "where ID=1′ .
    /Project4/details2.asp, line 58

    וזה הקוד:

    sql="UPDATE detail SET work_number=’" & work_number
    sql=sql &"’,work_name=’" & work_name
    sql=sql &"’,work_description=’" & work_description
    sql=sql &"’,name_adviser=’"& name_adviser
    sql=sql &"’,detail_adviser=’"& detail_adviser
    sql=sql &"’,name_kablan=’" & name_kablan
    sql=sql &"’,detail_kablan=’" & detail_kablan
    sql=sql &"’,dates1=’"&dates1
    sql=sql &"’,dates2=’"&dates2
    sql=sql &"’,dates3=’"&dates3
    sql=sql &"’,dates4=’"&dates4
    sql=sql &"’,dates5=’"&dates5
    sql=sql &"’,dates6=’"&dates6
      "sql=sql & "where ID=1          
    conn.Execute sql

    מישהוא יודע מה הבעיה?
    תודה ושבת שלום

  18. beti הגיב:

    זה לא יצא כ"כ טוב אבל
    בשורה האחרונה איפה שיש בעיה אמור להיות כתוב:


    sql=sql & "where ID=1"


    תודה

  19. ניר טייב הגיב:

    שרשרי שאלותיך
    שאלות לא משורשרות נמחקות

    את מוכנה בבקשה להראות לנו את הפלט שנוצר אחרי הדפסת משפט ה-SQL ?

    Response.Write sql

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!