שלח תשובה

זירת השאלות

250
צפיות
58
תשובות

איך להתאים את האתר לרזולוצית הגולש?

,‏ 10 באוגוסט, 2004

אני עובד ברזולוציה גבוהה יחסית, 1152×864.
רוב האנשים (לפחות שאני מכיר) עובדים עם 1024×768 או עם 800×600.
למישהו יש רעיון איך אני מתאים את האתר שלי לכל רזלוציה?
האם לעשות את האתר בשני גרסאות, אחת לכל רזולוציה?
איזה שיטות יש להתאים את האתר?

תודה!

תגיות:

58 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אתה צריך לבנות את אתרך באחוזים
    רק כך הוא יתאים לכולם

  2. Night הגיב:

    מה הכוונה? איך עושים את זה?
    נגיד יש לי תמונה, או אובייקט של אנימציה בפלאש.
    איך אני עושה התאמה באחוזים?

  3. דוגמה


    <img width="40%" height="60%">

    <table width="80%">
    the table..
    </table>

  4. Night הגיב:

    תודה ומה עם סרטון פלאש?
    איך עושים אותו באחוזים?

    מה עם טקסט??

    תודה.

  5. לסרטוני פלאש תעשה אותו דבר..
    וטקסט זה משהו אחר..

    <span style="font-size:10pt">טקסט</span>

    או

    <span style="font-size:13px">טקסט</span>

  6. Night הגיב:

    תודה! בקשר לפלאש…
    איפה לשנות לאחוזים?


    <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0&quot; width="208" height="380" id="side" align="middle">
    <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <param name="movie" value="..includeside.swf" />
    <param name="quality" value="High" />
    <param name="bgcolor" value="FFFFFF" />
      <param name="_cx" value="5503">
      <param name="_cy" value="10054">
      <param name="FlashVars" value>
      <param name="Src" value="..includeside.swf">
      <param name="WMode" value="Transparent">
      <param name="Play" value="0">
      <param name="Loop" value="-1">
      <param name="SAlign" value>
      <param name="Menu" value="-1">
      <param name="Base" value>
      <param name="Scale" value="ShowAll">
      <param name="DeviceFont" value="0">
      <param name="EmbedMovie" value="0">
      <param name="SWRemote" value>
      <param name="MovieData" value>
      <param name="SeamlessTabbing" value="1">
    <embed src="side.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="208" height="380" name="side" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer&quot; /></object>

    ניסיתי לשנות איפה שהמודגש לאחוזים והתמונה מתחרבשת לגמרי..
    איך אני יודע לכמה אחוזים לשנות?

  7. האחוזים זה מתוך רוחב הדף..
    רוחב העמוד הכולל = 100%.

  8. Night הגיב:

    שאני עושה את זה בגובה 5000% זה
    מתחיל להסתדר רק! מתחילים לראות את התמונה קרוב לגודל המקורי שלה.
    ואז זה מתחיל לגלוש מהתא שלו בטבלה..
    איך מסדרים באחוזים סרטוני פלאש?

  9. Night הגיב:

    אפשר מדריך לSHTML + שאלות
    1. אפשר בבקשה מדריך לSHTML?
    2. ומה זה IHTML?

    3. יש לי תיבת טקסט:


    <input type="text" name="lalala" size="20" dir="ltr">

    אני רוצה שהערך שלה (מאפיין value) יהיה הערך שמחזירה פונקציה שלי בJS.
    איך עושים את זה? אם אני עושה ככה:


    <input type="text" name="Website" size="20" dir="ltr value="MyFunc()">

    הערך הוא לא מה שהפונקציה מחזירה אלה שם הפונקציה בעצם..

    תודה לעונים.

  10. תשובות
    1. לא מצאתי

    2. לא יודע

    3. פשוט בסוף הפונקציה אתה רושם ככה:

    myFunc()=document.myForm.Website.value;

  11. Night הגיב:

    יש בעיה…
    (הפונקציה שלי מקבלת ערך ומחזירה ערך בהתאם)
    יש לי מספר תיבות טקסט וכל אחת מהם אמורה לקבל ערך שונה מהפונקציה.
    אם אני כותב בסוף הפונקציה את מה שאמרת זה לא ישפיע על כל התיבות..

  12. Night הגיב:

    מה הכוונה? ברור שפונקציה מחזירה
    רק ערך אחד. תיהיה יותר ברור בבקשה.. שאני יוכל להבין אותך (אני לא דורש ממך אני מבקש)

  13. אמרת שאתה צריך שכל תיבת טקסט תקבל
    ערך שונה מהפונקציה, אבל פונקציה מחזירה רק ערך אחד ואני יודע שזה כבר ברור לך..

    אולי לא הבנתי אותך נכון?

  14. Night הגיב:

    תראה..
    אמרתי כבר שהפונקציה מקבלת פרמטר והערך שהיא מחזירה שונה בכל פעם.
    השיטה שנתת לי (להוסיף את שורת הקוד לפונקציה) נותנת ערך לשדה טקסט אחד – בקיצור היא לא טוב בשבילי.
    אין דרך לעשות את זה משהו כמו זה?


    <input type="text" name="Website" size="20" dir="ltr value="MyFunc()">

    תודה

  15. לא אין דרך כזאת..
    אז תעשה ככה:

    <input type="text" name="myInput" value="" onClick="myFunc(1,2)">

    את אירוע הonClick תשים בכל תיבת טקסט שצריכה לקבל ערך מהפונקציה (לפי הפרמטרים).

    ואת השורה שנתתי לך לשים בסוף הפונקציה תשנה לזה:

    myFunc()=document.myForm.this.value;

    כדי שהפונקציה תדע לאיזו תיבת טקסט להתייחס – תיבת הטקסט שקוראת לה בonClick.

    זה אמור לעבוד

  16. תנסה לא לתת לסרט הפלאש רוחב וגובה
    ואולי ככה זה יסתדר לבד..

  17. jonatan44 הגיב:

    SHTML
    Server Hyper Text Matkup Language
    אני לא יודע אם היא קיימת על שרתי IIS אבל על APACHE היא בהחלט עובדת.
    היא הרחבה קטנה ל HTML הרגיל אשר מראה (לדוגמא) את הדפדפן שלו,איפי,דף מפנה וכו.
    עד כה יצאה לי לעבוד איתה רק לדך הלוח ניהול (סי פאנל) דרך האשף שלו.

  18. Night הגיב:

    ניסיתי ואני חושב שעכשיו זה לא יתאים
    את עצמו לרזולוציה כי אין אחוזים… זה נכון?

  19. Night הגיב:

    בדקתי
    ואם לא נותנים לא גובה ורוחב אז הוא תופס את כל המקום שהוא צריך..
    מה שאומר שזה לא עוזר.

  20. Night הגיב:

    תודה!! ועוד שאלה קטנה
    איך בJS אני בוחר איזה רשומה תבחר בתיבת רשימה שיש לי?

  21. Night הגיב:

    שאלה בJS
    איך דרך קוד בJS אני יכול לבחור איזה רשומה תיבחר בתיבת רשימה שלי?

  22. ככה


    <select name="mySelectBox">
    <option value="1" >1</option>
    <option value="2" >2</option>
    <option value="3" selected>3</option>
    <option value="4">4</option>
    </select>

    ואם אתה בעניין של התקן אז שיהיה selected="selected"

  23. Night הגיב:

    את זה אני יודע.. אני לא יודע איך
    בוחרים רשומה בזמן ריצה דרך JS.

  24. תהיה ספציפי
    איך אתה רוצה שיענו לך אם אתה לא אומר מה אתה מנסה לעשות??

  25. Night הגיב:

    מה אני צריך להגיד?? זה ברור!
    אני שואל איך בוחרים דרך JS רשומה אחת מתיבת רשימה?
    מה שאומר שמה שאני מנסה לעשות הוא לבחור רשומה מתיבת רשימה!

    יש תיבת רשימה עם שלוש רשומות: a, b, c.
    בתור התחלה a מסומנת.
    אני רוצה שבליחצה על כפתור, b תיהיה מסומנת.

    אני מקווה שאני ברור יותר עכשיו.

  26. ניר טייב הגיב:

    כנס למדור JS
    ובמדריך ה-DHTML כנס לפרק של select/option שם במתודות/תכונות תמצא את המבוקש

  27. Night הגיב:

    בעיה עם עיבוד הנתונים מהשרת בצד הלק
    אז ככה, אני עובד עם ASP והעברתי ללקוח את התוצאות לשאילתה שלי עם GetString..
    בשרת הכל בסדר ואין שגיאה, בגלל זה אני כותב בפורום הזה.
    שאני רואה את הקוד דרך View Source זה הקוד (הרלוונטי) שמתקבל:


          <script language="javascript">
          var recArray=[["Admin","מערכת הד"שים פועלת!"],
    ["Admin","זהו הד"ש הראשון! מזל טוב!"]]
          //sender,dash
          if(recArray instanceof Array){
           for (var i=0;i<(recArray.length);i++){
            document.write(recArray[1,i] && '<br>')
            document.write('מאת: <b>' && recArray[0,1] && '</b><br><br><br>')
           }}
          </script>

    את זה אני שם בתוך תגית marquee (זה אמור להיות ד"שים)..
    הבעיה היא ששום טקסט לא מופיע בכלל! פשוט אין כלום! ואפילו לא שגיאה!
    איך אני מסדר את זה שיעבוד?

    תודה לכולם.

  28. Night הגיב:

    עוד שאלה: טיימר בJS ?
    איך עושים טיימר בJS, שחוזר על עצמו כך וכך פעמים?

  29. Night הגיב:

    בדיקה אם משתנה=null, איך?
    אני מגדיר משתנה ואני רוצה לבדוק אם לא הציבו בו ערך במשך כל הקוד.
    יש פונקציה לזה?

  30. יש לך גרשיים מיותרים במערך
    במילים ד"ש ודש"ים, או שתהפוך את זה לגרש, או שתעשה רפלייס שמכפיל גרשיים.

  31. Night הגיב:

    כן לפני כמה שעות שמתי לב לזה
    תיקנתי את זה ככה שלא יהיו גרשיים, וזה עדיין לא עובד.
    הקוד נכון בכלל?

  32. ככה בvbs:


    if isNull(myVariable) Then
    code..
    End if

    וככה בjs:

    if (myVariable=null) {
    code..
    }

    זה אמור לעבוד..

  33. ככה


    setInterval(myFunc(), 10000)

    את הקריאה לפונקציה תשנה למה שאתה רוצה שיקרא כל פעם שx אלפיות השנייה עוברות.
    בדוגמא שנתתי לך עשיתי שכל 10 שניות תהיה קריאה לפונקציה myFunc.

    ואם אני לא טועה ענו על זה בזמן האחרון..

  34. ז"א 10000 אלפיות השנייה = 10 שניות
    תשנה לצורך שלך

  35. Night הגיב:

    ואיך אני מגדיר כמה פעמים זה ירוץ?
    אחרת זה ירוץ בלי סוף לא?

    ותודה על כל התשובות.

  36. ניר טייב הגיב:

    null אפילו לא שווה לעצמו
    והשוואה ב-JS עושים ע"י == ולא ע"י = אחד
    כדי לבדוק ב-JS אם משתנה מסויים הוא null פשוט כותבים רק אותו כאילו הוא היה משתנה בוליאני

    if(myVar){
    // if myVar is null
    }else{
    // if myVar is not null
    }

  37. ניר טייב הגיב:

    למיטב הבנתי instanceOf עובד
    רק על משתנים שישתמשו בבונה של JS כדי ליצור אותם
    ז"א שבדוגמא שלך רק אם היית משתמש ב-new Array זה היה עובד כמו שצריך

    חוץ מזה ב-JS כאשר עובדים מול מערכים דו-מימדיים לא עושים כמו ב-VBS אלא אחרת

    recArray[i][1]

    כאשר ה-[] הראשון מייצג איבר במערך וה-[] מייצג איבר בתת מערך

    שרשור ב-JS מתבצע ע"י אמפרסנד (&) אחד בלבד (שניים זה כדי לעשות את ה-AND)

    ודבר אחרון המאפיין language של תגית ה-SCRIPT הוא לא תקין ע"פ XHTML STRICT ו-XHTML 1.1 ולכן עליך להשתמש במאפיין TYPE

    מקווה שהכל מובן

  38. Night הגיב:

    וואי, תודה! ועוד שאלה
    אם לא להשתמש בinstanceOf כדי לבדוק אם זה מערך, אז איך לבדוק?
    בקשר לכל התיקונים האחרים, אני ינסה עכשיו ויגיב

    תודה

  39. Night הגיב:

    תיקנתי ובדקתי
    יש שיפור..
    מה שיש בתוך הmarquee זה 0000 ושוב 0000, שאני לא יודע מאיפה הוא הביא.

    זה הקוד המשופר:

          <script type="text/javascript">
          var recArray=[["Ofir","מערכת הדשים פועלת!"],
    ["Ofir","זהו הדש הראשון! מזל טוב!"]]
          //sender,dash
           for (var i=0;i<(recArray.length);i++){
            document.write(recArray[1][i] & '<br>')
            document.write('מאת: <b>' & recArray[0][i] & '</b><br><br><br>')
           }
          </script>

    בנתיים הורדתי את התנאי של הבדיקה האם זה מערך

  40. אני בטח שאם תעבור מ-VBS ל-JS הכל…
    יעבוד !
    למה אתה משתמש ב-& ב-JS משתמשים ב-+ לדעתי עכשיו זה יעבוד….

  41. ניר טייב הגיב:

    אז כך
    בקשר ל-instanceOf אז אתה לא צריך אותו כי אתה יודע מראש שאתה מקבל מערך.
    ותעשה כך:

          <script type="text/javascript">
          var recArray=[["Ofir","מערכת הדשים פועלת!"],
    ["Ofir","זהו הדש הראשון! מזל טוב!"]]
          //sender,dash
           for (var i=0;i<(recArray.length);i++){
            document.write(recArray[i][1] + '<br>')
            document.write('מאת: <b>' + recArray[i][0] + '</b><br><br><br>')
           }
          </script>

  42. Night הגיב:

    אני צריך אותו
    כי אני בודק בשרת כל מיני תנאים והאם המשתמשים הוא לא מאפיונר (עושה לי בלאגן אתר) אני מבין את עצמי.. בקיצור אני צריך את זה..
    אין דרך?

    הא ותודה על הכל אני בודק שוב עוד מעט…

  43. Night הגיב:

    הכל הסתדר!!!!!!!!
    תודה אתם גדולים!!!

    בחיים שלי לא היו לי כל כך הרבה שגיאות באותם חמש שורות קוד!
    ודרך אגב אחרי שזה עבד ניסיתי שוב להחזיר את התנאי עם הinstanceof וזה עבד!

    תודה 😉

  44. Night הגיב:

    עוד שאלה JS וכפתורים
    יש לי כפתור:

    <button name="Send" type="submit">

    וגם טופס. עשיתי שמשגרים את הטופס אז הכפתור הזה יהיה disable כדי שלא ילחצו שוב..

    אז בטופס עשיתי onsubmit וזה קרא לפונקציה ש"מכבה" את הכפתור, זה התוכן של הפונקציה:

    document.SendDash.Send.disabled;

    וזה לא עובד :-/
    למה?
    תודה

  45. Night הגיב:

    שכבה על סרטון פלאש? אפשרי?
    אפשר לעשות שכבה על סרטון בפלאש?

    תודה

    נ.ב:
    סליחה על ההצפה..

  46. ניר טייב הגיב:




    <input type="submit" name="Send" value="Send" id="send" />


    document.getElementById("send").disabled=true

  47. Night הגיב:

    עוד פעם אתה?!
    חח סתם..
    10X זה עובד!

    תודה!

  48. Night הגיב:

    עוד שאלה בJS+RegExp
    עשיתי דבר כזה:


    <input type="text" name="a" onkeypress="return /[a-z0-9_-]/gi.test(String.fromCharCode(event.keyCode))">

    עכשיו בקטע שאני קובע איזה תווים אפשר להקליד, שמתי לב שאי אפשר להשתמש בBackspace!
    מה לרשום כדי לאפשר שימוש בו?
    שמתי לב גם שבtext area שאני כותב אותו דבר, אי אפשר בנוסף להשתמש בEnter!

    מה לכתוב כדי לאפשר אותם?

  49. Night הגיב:

    בעיה עם פתיחת פופ אפ
    אני פותח פופ אפ ככה:


    <a HREF = "javascript:window.open('Dashim/AddDash.htm',",'height=400,width=440,left=30,top=30,scrollbars=yes,menubar=no')">פתיחה</a>

    והחלון שממנו נפתח הפופ אפ ניהיה לבן וכתוב בו רק [object]!
    איך אני מסדר את זה?

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!