שלח תשובה

זירת השאלות

26 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    כן


    <a href="#" onclick="document.getElementById("formId").submit()">Submit</a>

    אבל יותר עדיף להשתמש ב-SPAN

    <span onclick="document.getElementById("formId").submit()">Submit</span>

  2. MCG הגיב:

    ואו לא ידעתי שכזה דבר אפשרי , גדול!

  3. בוב הגיב:

    ניר אתה אחלה… עוד משהו..
    איך אני קובע שסמן העכבר יהיה יד(כמו על לינק) מעל תא של טבלה?

  4. ניר טייב הגיב:

    ב-CSS אתה קובע לתא cursor
    זו הדרך התקינה

    cursor:pointer;

    בגלל ש-IE 5 (בעעעע) לא יודע לזהות זאת אתה צריך אז לעשות כך:

    cursor:hand;cursor:pointer;

    (להגדיר פעמיים cursor)

    מוזילה וחברותיה לא מקבלות את hand (תוספת של מיקרוסופט)


    <td style="cursor:hand;cursor:pointer;">

  5. בוב הגיב:

    מדוע זה גורם ל error בדפדפן?

    <img src="xxx.jpg" ONCLICK="window.open('but.asp' , 'toolbar=no,

    location=no,directories=no,status=no,menubar=no,

    scrollbars=no,resizable=no,copyhistory=yes,width=600

    height=260')">

  6. זהר פלד הגיב:

    הירידות שורה האלו מופיעות גם בקוד
    המקורי שלך?
    חוצמזה, חסר לך פרמטר ב open.

  7. בוב הגיב:

    איך אני יכול לשנות את הכתובת
    שהמשתמש רואה ב  address bar?
    כלומר שהעמוד לא באמת בכתובת שמופיעה….

  8. MCG הגיב:

    תעשה לאתרך כתובת מקוצרת …
    אם הכתובת המקוצרת לא כוללת בתוכה frame אז תצור אחד …

  9. בוב הגיב:

    רעיון…תודה. שאלה לגבי שוליים
    אני רוצה שכאשר המסך יותר גדול הכל ישאר באמצע ולא יצמד לצד – שהשוליים יגדלו באופן שווה מהצדדים… יש לי טבלה אחת גדולה (ברוחב העמוד) איך אני משאיר אותה תמיד באמצע?

  10. MCG הגיב:

    הנה האפשרויות


    <div syle="margin:25%;">
    תוכן
    </div>

    או:


    <div syle="vertical-align:middle;text-align:center;">
    תוכן
    </div>

  11. בוב הגיב:

    תודה אחי… שאלה לגבי תיבת בחירה…
    אני רוצה לעשות תיבת select אך שתיפתח בהתחלת העמוד לא על האופציה הראשונה (שזה הברירת מחדל) אלה על אחת אחרת שאני בוחר לדוגמא:

    <Select>
    <option value=1> black
    <option value=2> red
    <option value=3> green
    </select>

    איך אפשר לעשות שכאשר התיבת נראת לראשונה מופיע ב red ולא black
    תודה מראש…

  12. BuildHome הגיב:

    עם selected

    <Select>
    <option value=1> black
    <option value=2 selected> red
    <option value=3> green
    </select>

  13. ניר טייב הגיב:




    <option value=2 selected="true|selected"> red


    אני לא בטוח אם זה צריך להיות TRUE או SELECTED

    גם כאן אני מאקסס אדומים P:

  14. BuildHome הגיב:

    אם אתה הולך לפי התקן וזה צריך להיות
    selected="selected"
    איך ידעתי שתגיב…

  15. בוב הגיב:

    יש אפשרות לצבוע את התיבה הבחירה?
    לצבוע את הטקסט או את הרקע?

  16. ניר טייב הגיב:

    אם ידעת אז למה
    לא כתבת את הדרך התקנית ?
    לדעתי כאשר עוזרים רצוי לתת את הדרך התקנית כך אפשר לגרום לכך שיותר ויותר אתרים יכתבו פחות או יותר לפי התקן (או רק לפי התקן) ואז לא תהיה בעיה עם ההתאמה לדפדפנים

  17. BuildHome הגיב:

    יש אנשים שמתעקשים ולא רוצים לכתוב
    לפי התקן אז אי אפשר להכריחם.
    אם אני רואה בן אדם שכותב לפי התקן אני אתן לו קוד בהתאם.
    אין לי בעיה לכתוב כל הזמן לפי התקן, פשוט עניין שהתרגלתי אליו ממזמן.
    גם אני לא כתבתי לפי התקן (בעבר).

  18. BuildHome הגיב:

    אתה יכול בעזרת style
    תוסיף הגדרות ב-style של ה-select
    <select name="bla" style="background-color:black;color:white;">
    </select>

  19. ניר טייב הגיב:

    וחבל שהם לא כותבים לפי התקן
    במילים אחרות אתה אומר , אני כותב לפי התקן אבל אם הבן אדם לא כותב לפי התקן אז אני אתן לו דוגמא לא תקינה

    אז אם הבנתי אותך לדעתי זה טמטום (ללא כוונה בפגיעה במנת המשכל שלך )
    במקום לומר לו את היתרונות שבכתיבה לפי התקן ודוגמא תקנית אתה עושה שהוא ימשיך לכתוב לא תקני

    מה שבסוף כאשר הוא יתעשת הוא יבין שכבר עדיף לו לבנות את העמוד מחדש ותקין מאשר לשפץ את העמוד הנבחר

  20. אוריקס הגיב:

    אתה מבולבל
    מי שלא כותב לפי התקן בוחר לא לעשות את זה, יש לזה יתרונות לפעמים.

  21. בוב הגיב:

    שליטה בערכים בתיבת טקסט…
    אני רוצה לדעת אם יש דרך לגרם לתיבת טקסט לקבל רק מספרים? כלומר בהגדרות שלה…?

  22. ניר טייב הגיב:

    כן
    בעזרת regExp ו-events אפשר לעשות משהו
    פונקציה:

    function checkContent(rExp, e){
    if(navigator.appName="Microsoft Internet Explorer"){
      e=event;
    }

    if(rExp.test(String.fromcharCode(e.keycode))){
       return true;
    }else{
       return false;
    }
    }

    קריאה:

    <input type="text" name="txt" onkeydown="checkContent(/[wא-ת]/)" />

  23. ניר טייב הגיב:

    היתרון היחידי שאני חושב
    עליו זה רק ההרחבות של מיקרוסופט ל-DOM

  24. ניר טייב הגיב:

    עכשיו זה יעבוד
    רק עם באג קטן שלא הצלחתי לסדר וזה העברית – העברית לא נקלטת לי למרות שכתבתי אותה ב-RegExp

    <script type="text/javascript">
    function checkContent(e){
    // alert(String.fromCharCode(e.charCode));
       if(navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){
        return (/[א-ת0-9a-zA-Z]/i.test(String.fromCharCode(e.keyCode)))
       }else{
        return (/[א-ת0-9a-zA-Z]/i.test(String.fromCharCode(e.charCode)))
       }
    }
    </script>
    <input type="text" id="txt" onKeyPress="return checkContent(event)" />

    אשמח מאוד למצוא לזה פיתרון

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!