שלח תשובה

זירת השאלות

23 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    date היא מילה שמורה אוני מניח שגם
    TEXT (כי זה סוג נתונים)

  2. שתיהן שמורות
    תקיף בסוגריים מרובעות, לדוגמא: [text]

  3. mynameispepper הגיב:

    טבלת נתונים אחת או שתיים?
    יש לי בסיס נתונים של מוצרים שמוצגים בדף אחד ובסיס נתונים עם בדיוק אותם השדות למוצרים שמוגדרים כ"מיוחדים".

    איך עדיף לעבוד?

    2 טבלאות, אחת למוצרים רגילים ואחת למיוחדים או טבלה אחת עם שדה סטטוס ושם להגדיר אם המוצר הוא רגיל או מיוחד?

    תודה –
    פפר

  4. טבלה אחת
    אתה גם מקטין את גודל המסד, וגם "חוסך" recordset.

  5. mynameispepper הגיב:

    רידיירקט עם סלקט
    יש לי תיבת סלקט שכל בחירה מאתח האופציות מובילה את המשתמש לדף אחר.

    הבעייה מתעוררת כשהמשתמש בוחר את האופצייה הראשונה : SELECT PAGE – אז יש טעות בדף מן הסתם. איך אפשר לפתור את זה?

    הקוד:


    <form action="#" name="" method="post">
    <select name="tab" onchange="location.href=this.value;">
    <option value="none">select page</option>
    <option value="1.asp">1</option>
    <option value="2.asp">2</option>
    <option value="3.asp">3</option>
    </select>
    </form>

    תודה –
    פפר

  6. תנאי
    רק אם this.value לא ריק – תעביר דף.

  7. בעת אירוע הonChange
    תפעיל פונקציה שיש בה את התנאי שילדה בלבן אמרה לך

  8. mynameispepper הגיב:

    10 רשומות מתעדכנות בטבלה…
    אני רוצה לבנות טבלה שיהיו בה רק 10 רשומות שיתעדכנו כל הזמן בצורה הבאה:

    כל משתמש שנכנס למערכת יירשם בטבלה וכל פעם שמשתמש חדש ייכנס תחתיו השם של המתמש הקודם ירד לתחתית הטבלה ולבסוף יזרק מהטבלה לטובת שמות חדשים.

    איך אני עושה דבר כזה?

    תודה –
    פפר

  9. ניר טייב הגיב:

    אתה יכול ליצור
    VIEW (נכנסים לחלק של השאילתות ושם כותבים שאילתת SQL)
    במסד והוא ישלוף את ה-10 הרשומים החדשים בטבלת היוזרים שלך
    כך אין לך כפילות נתונים במסד וגם זה יתעדכן אוטומטית מבלי שתצטרך לכתוב קוד מסובך

  10. view זה שאילתה במסד עצמו..
    כדי לעשות ככה, לך לשאילתות, שם בחר תצוגת עיצוב, ואז תלחץ מקש ימני בעכבר >> SQL.
    ואז תכתוב את השאילתה שלך במסד.

    לאחר מכן, כשאתה רוצה להציג את תוצאות השאילתה בדפי asp, אתה עושה בדפי הasp שאילתה ששולפת מהview שבמסד.

  11. mynameispepper הגיב:

    אני יודע איך לעשות את זה בדרך
    הפשוטה אבל האם זה ישמור לי רק את ה 10 רשומות האחרונות?

  12. ניר טייב הגיב:

    זה ישלוף בכל פעם שתבקש ממנו את ה-10
    הרשומות האחרונות (אם תגדיר אותו כך כמובן) ויציב אותם ב"טבלה" ואז זה יהיה עדכני תמיד כי הנתונים ילקחו רק מטבלת היוזרים בכל פעם מחדש בלי שתצטרך לגעת

  13. mynameispepper הגיב:

    בעייה עם INNER JOIN
    למה קוד הזה לא עובד:


    SQL = "SELECT categoryTABLE.id,name,productTABLE.id,categoryId,name FROM categoryTABLE INNER JOIN productTABLE ON categoryTABLE.id = productTABLE.categoryId"

    אני רוצה שלוף את כל הקטגוריות וה ID לשהן מטבלת CATEGORY וגם את כל המוצרים משוייכים לכל קטגוריה עם השם ו ה ID שלהם מטבלת PRODUCT.

    תודה –
    פפר

  14. ניר טייב הגיב:

    אתה צריך לכתוב לכל השדות מאילו
    טבלאות אין נלקחות למשל השדה name כתבת אותו פעמיים ומנוע ה-JET (במקרה שמדובר באקסס אז זה JET) לא יודע מאיזה טבלה לקחת אותו בכל פעם ולכן הוא מעלה שגיאה (חוץ מזה לא ניתן שלשני עמודות יהיה אותו שם)

  15. mynameispepper הגיב:

    משהו כזה?

    SQL = "SELECT categoryTABLE.id,categoryTABLE.name,productTABLE.id,productTABLE.categoryId,productTABLE.name FROM categoryTABLE INNER JOIN productTABLE ON categoryTABLE.id = productTABLE.categoryId"

    אבל אני צריך את ה ID של שניהם… מה לעשות?

  16. זהר פלד הגיב:

    כן, משהו כזה, רק שאם אתה רוצה לשלוף
    את השדות מה recordset לפי השם של השדה, תצטרך לתת להם גם alias:

    SELECT categoryTABLE.id AS categoryId ,categoryTABLE.name as categoryName …

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!