שלח תשובה

זירת השאלות

180
צפיות
16
תשובות

שאלה שלישית… פעם שלישית גלידה!

,‏ 18 בינואר, 2004

שאלה לי אליכם והיא…
כפי שאתם יודעים כבר אני בונה מערכת מסרים (אני בשלבי סיום אחרונים)
ולכן נתקלתי בבעיה והיא:
אני רוצה שכל פעם שתהיה הודעה חדשה אז זה יכתוב לי שיש הודעה חדשה ויחשב לי בסך הכל כמה הודעות חדשות יש לי בתיבה…..

מחכה לתשובה מהר!!!

תגיות:

16 תשובות

  1. elad13 הגיב:

    השאלה… (תאם תאם תאם)
    השאלה היא.. איך אני מחשב כמה הודעות חדשות יש לי בתיבה האישית?

  2. urix הגיב:

    אתה מוסיף שדה בוליאני
    שיהיה TRUE אם ההודעה נקראה, אחרת FALSE. ואז עושה COUNT איפה ש זה FALSE.

  3. elad13 הגיב:

    לא..
    אני מתכוון לחשב את מספר ההודעות החדשות… נגיד
    יש לך 2 הודעות חדשות
    יש לך 4 הודעות חדשות
    קאפיש?

  4. mrmistory הגיב:

    מה לא מובן ממה שאמרו לך ???
    זאת הדרך לעשות את זה.
    כל ההודעות החדשות הם שלא נקראו.
    אתה עושה שאילתא של הודעות שלא נקראו COUNT
    ומדפיס הודעה שלך + COUNT
    הכי פשוט שיש

  5. elad13 הגיב:

    מה הכוונה?
    מדפיס הודעה שלך + COUNT?
    זה לא ברור?!

  6. mrmistory הגיב:

    ככה….
    יש לך טבלת הודעות, נכון ? אם כן אז נמשיך

    עכשיו יש לך שדה בטבלה נגיד מספרי שאם הודעה נקראה אז יהיה ערך 1 אם לא נקראה אז 0.

    לדוגמא שם הטבלה MESS ושם השדה הוא STATUS
    שאילתא שלך כזאת
    Select * From MESS WHERE STATUS = 0
    אפשרויות רבות יש איך לעשות זאת אבל הנה דוגמא אחרת
    תחריז על משתנה
    dim countmes
    countmes=rs.fields. ושכחתי איזה בחירה שם.
    אתה כבר תבין, נראה לי countמשהו.

    למשתנה הזה תכניס את כמות הרשומות של "הודעות חדשות" הם הודעות שלא נקראו.
    עכשיו כדי שיראו הודעה כמו שרצית "יש לך 5 הודעות חדשות" תעשה ככה

    יש לך "שרשר את משתנה countmes" הודעות חדשות.

    אולי זה לא יעיל או מסובח אבל ככה אפשר גם לעשות.
    בהצלחה.

  7. elad13 הגיב:

    לא משנה מצאתי את השיטה


    While not rs1.EOF
    PCount = PCount + 1
    rs1.MoveNext
    wend
    Response.Write PCount

  8. mrmistory הגיב:

    זה הכיייייייי לא יעיל, תשובה למה פה
    תראה, על ידי פעולה 1 ולא לולאה שרצה כמו משוגעת אפשר לעשות כמו שרשמתי.
    על תשתמש ככה , זה לא יעיל.

  9. mrmistory הגיב:

    תעשה ככה שיהיה לך ברור ולא לאחרים..
    אם הזמן תבין ותשתפר בהרבה דברים.
    תאמין לי גם כאשר תדעה לבנות פורום בלי בעיות ,תמיד יהיה מה לשפר ולעשות יותר יעיל.

    אם ברור לך איך שעשית, אז סבבה.

  10. ניר טייב הגיב:

    אלד תראה כך עושים זאת וביעילות
    זה בערך הקוד ש-mrmistory רצה להראות לך:::

    השאילתה :

    select * from Mess where status=0

    וכך אתה מוצא את כלותב את כל ההודעות שהמשתמש לא ראה :::


    reponse.write "יש לך " & rs.recordCount & "הודעות חדשות "

    rs = recordset

  11. mrmistory הגיב:

    נתחיל מזה…
    תראה לנו את השאילתא שלך, אולי נוכל לראות איפה טעות.
    יכול להיות שאין לך תוצאות בכלל אז יש ערך שלילי.

  12. זהר פלד הגיב:

    טוף טוף הנה התשובה…
    אתה מקבל 1- על recordcount, כי לא כתבת לפני הפתיחה של ה recordset את השורה

    oRs.cursorLocation = 3

    זה הקוד המדוייק, בהנחה ולאובייקט ה recotrdset שלך קוראים oRs.
    אני לא מתכוון להסביר את עצמי מעבר לזה, אז אם לא הבנת, שמישהו אחר יסביר את זה.

שלח תשובה