שלח תשובה

זירת השאלות

364
צפיות
12
תשובות

כפתורי NEXT ו – BACK ל – IFRAME

,‏ 28 באוגוסט, 2004

שלום וברכה…

אני קצת חדש בתחום ולכן אודה לכם אם התשובה תלווה בהסברים עם וקצת הרחבה בהסבר…

הבעיה שלי היא כזו…

1. אני מנסה לבנות דף ראשי שמכיל בתוכו IFRAME כאשר אני לוחץ על לינק קטגוריה באתר… הייתי מעוניין שמה שפותח הלינק יפתח בתוך ה – IFRAME.. בלי להעלות את כל הדף הראשי מחדש… איך אני יכול לפנות אך ורק אל ה – IFRAME בלי שה – USER ירענן את כל הדף מחדש… כדי לחסוך בזמן ל – USER …

2. לאחר שאני מעלה את התוכן (ויש מספר תכנים) לתוך ה – IFRAME אני מעוניין לחלק את התוכן למספר דפים שעולים בנפרד.. ולכן אני צריך כפתורי הבאהקודם שישבו בדף הראשי וישלטו על התוכן המופיע בתוך ה – IFRAME…
2.1 איך אני יוצר כפתורים כאלו שידעו מה הבא ומה הקודם באופן יחסי ל – IFRAME ולא לכל האתר + באופן יחסי לתוכן אותו אני מנסה להציג.. ויש מספר תכנים…

אני מבין שהכפתורים הנ"ל יצטרכו לקבל כל פעם פרמטרים חדשים מאחר ויש מספר תכנים ובכל תוכן יש מספר דפים… וזה מהווה בעיה מאחר ואני לא מעוניין להעלות מחדש כל פעם את הדף הראשי… אבל בכל זאת האם זה אפשרי בלי להעלות מחדש את הדף הראשי…? אם לא… גם אם אני מעלה (מרענן) את הדף הראשי… איך אני יוצר כפתורים אלו שיושבים על הדף הראשי אבל בעצם שולטים על ה – IFRAME ויודעים מה זה "הבא" ומה זה "הקודם" באופן יחסי לתוכן המוצג ב – IFRAME… ויודעים מתי הגעתי ל – "סיום" ז"א שאין יותר "הבא" ואין יותר "הקודם"…

תודה מראש….

אני יושב על זה כבר שבועיים ולא מצליח להגיע לפתרון… אשמח לכל פיסת קוד והסברים שיצילו אותי…  די התייאשתי כבר…

תגיות:

12 תשובות

  1. זהר פלד הגיב:

    אז ככה:
    1) לתג iFrame יש מאפיין name.
    כשאתה רוצה שלינק מסויים יפתח ב iFrame, אתה מוסיף לו "target="iFrameName.

    2) אפשר עם קצת js לבצע דבר כזה – אתה צריך בדף הראשי לבנות מערך שיכיל את הכתובות של הדפים שאתה רוצה להציג ב iFrame (כמובן, לפי הסדר שאתה רוצה), ומשתנה שיכיל מונה.
    ובלחיצה על כפתור "הבא" לבדוק שהערך של המונה קטן מגודל המערך, ואם כן, לשנות את הערך של ה location בתוך ה iFrame לפי הכתובת שיושבת לך במערך, ולהעלות את המונה ב 1. בלחיצה על כפתור "הקודם", אתה צריך לבדוק שהערך של המונה גדול מ 0, ואם כן, לבצע את אותה הפעולה.
    אתה רוצה לזה דוגמאת קוד?

  2. GS500 הגיב:

    תודה וכמובן אני אשמח לדוגמאות
    היי…

    תודה רבה…

    וכמובן אני אודה לך אם תוכלל בבקשה לתת דוגמרות קוד…

  3. ניר טייב הגיב:

    זהר הציע לו
    משהו כזה

    var locArray = ["1.html","2.html","3.html"]
    var counter = 0
    function next(iFrmId){
    if(counter<locArray.length) {
       counter++;
       document.getElementById(iFrmId).src = locArray[counter];
    }
    }

    function back(iFrmId){
    if(counter>0 && counter<=locArray.length){
       counter–;
       document.getElementById(iFrmId).src = locArray[counter];
    }
    }

  4. GS500 הגיב:

    שרת שמזהה רק .php ולא .phtml
    שלום וברכה…

    שמתי את האתר שלי על שרת חינמי…
    שהסרבר לא מזהה את הקבצים שלי שהסיומת שלהם .phtml
    שלחתי מייל ל – support שלהם והם אומרים שהשרת שלהם לא מזהה סיומת .phtml…. ורק PHP…

    השאלה אם אני משנה את הסיומת שלהם ל – .PHP
    מה שרשמתי בפנים יעבוד רגיל…?

    האם מישהו מכיא אתר אירוח חינמי בלי פרסומות ומאפשר גישת FTP ותומך PHP מבחינת PHTML וכו"..?

  5. ניר טייב הגיב:

    בקשר לסוג הקבצים
    אז למיט בידיעתי אין בעיה לשנות את סוג הקובץ
    (והוא לא מאפשר כי phtml מוגדר כ-depracted)

    וחפש כאן: אני מניח שתמצא מלא: http://www.clickherefree.com

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!