שלח תשובה

זירת השאלות

701
צפיות
48
תשובות

ווב-אפדייט

,‏ 8 בספטמבר, 2004

אנו מקווים שהעדכונים יהפכו למסורת, ולכן נצטרך את עזרכתם:
כל מי שרוצה לתרום ו/או יש לו רעיונות כלשהם בקשר לעדכון – יותר ממוזמן
לשלוח לי מייל לכתובת:

urix0@walla.co.il


כמו כן, אפשר לשרשר להודעה הזאת המלצות/קודים/קישורים וכו’…

צל"ש
מגיע למלך הלא הוא ניר המלך ולפלד הלא הוא זהר פלד, שלא חסכו בהסברים אפילו לשאלות הפשוטות ביותר… המשיכו כך!


שרשר שאלותיך… או שלא!
ותודה להנהלה שדאגה לכך שמעכשיו נצטרך לשרשר שאלות הרבה פחות .


מלחמת העולם השלישית
טוב, אולי לא מלחמת עולם, אבל מלחמה היא באמת שם ראוי. הכוונה היא למלחמת הדפדפנים
המתנהלת בעיקר בין אקספלורר למוזילה.
אז מה יותר טוב? התשובה, לפחות כרגע, היא די חד משמעית. בכל מה שקשור לפיתוח
בצד הלקוח IE זאת פלטפורמה טובה יותר ויעילה יותר ממוזילה ומאופרה.
מצורף דף benchmarking שערכתי, וקישור לדיון שנערך בפורום בוני אתרים בתפוז.


בשמגיעים ל CSS [הכוונה בעיקר לעבודה עם קופסאות ג’נריות] מוזילה מתגלה כתומך בתקן טוב יותר, אם כי אופרה לוקח את השניים האחרים בתחום הזה.
להתאים את האתר לשני הדפדפנים הוא, בניגוד למה שנהוג לחשוב, משימה לא מסובכת במיוחד.
כל מה שצריך זה לכתוב לפי התקן ולהגדיר DTD מה שיבטיח פירוש אחיד של מודל הקופסא.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">


קצת על OOP

דובר פה הרבה על OOP, ועל היתרונות שלו. מה שלא הוסבר, זה איך עושים את זה.
האתר הבא יכול להסביר טוב את הבסיס…



נושא מעניין
XML, בתמיכת מייקרוסופט, צובר תאוצה בזמן האחרון.
הכוח של XML הוא בהיותו סטנדרט ודרך נוחה לייצג נתונים, במיוחד במבנה הררכי.
במאמר מוסגר חשוב להבהיר שלמרות ה"שם" שיצא לו XML הוא לא תחליף ל DB בשום צורה.

לענייננו
XPATH ו XQUERY הן דרכים לעשות מניפולציות על XML (בדומה למה שעושה SQL על מבנים טבלאיים).
עוד כדאי מאד לקרוא ב w3schools:
http://www.w3schools.com/xpath/default.asp
http://www.w3schools.com/xquery/default.asp


טיפ
הרעיון פה הוא לייעל את העבודה עם יוזר דטה…
מצאתי, שאם לא משתמשים בממשק ש IE נותן אלא עובדים ישירות כמו עם DOM, זה הרבה יותר יעיל.

הרעיון הוא להשתמש במאפיין

XMLDocument


ואז מתקבל XML רגיל, מה שאומר שאפשר לקרוא את ה attributes שלו בלי עזרה של הממשק:


objXML = document.getElementById.("showUserData").XMLDocument.documentElement.attributes;
    for(j=0;j<objXML.length;j++){
        document.write(objXML[j].text + "<br />");
    }



תגיות:

48 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    המשימה הבעייתית בנושא הקופסאות
    הג’נריות זו ההתאמה גם לIE 5
    כי IE 6, MOZ 1.7 ואופרה 7
    תומכים יפה בתקן ה-CSS (IE קצת מבוגג אבל ניתן להסתדר איתו)
    אבל הבעיה היא שIE 5 היה לו מודל קופסא אחד ול-IE 6 יש מודל קופסא אחר כאשר הוא עובד במצב התקני (במצב הלא תקני הוא עובד כמו IE 5)

  2. ניר טייב הגיב:

    גרסאות IE למיניהן
    באדיבות רועי עובדיה
    אפשר לעבוד עם יותר מגרסה של IE אחד על אותו מחשב.
    צריך רק להוריד את הגירסאות המתאימות…

    http://ennovate.ws/IEsimulators/ie401_nt.zip
    http://ennovate.ws/IEsimulators/ie501sp2_9x.zip
    http://ennovate.ws/IEsimulators/ie501sp2_nt.zip
    http://ennovate.ws/IEsimulators/ie55sp2_9x.zip
    http://ennovate.ws/IEsimulators/ie55sp2_nt.zip

    שימו לב שהגירסאות של ה9X זה ל98 …
    לפרוס את הקבצים, וללחוץ על הe הכחולה…
    בלי התקנה ובלי נעליים:)

  3. ניר טייב הגיב:

    המפתח לאקסס
    אתר שמצאתי לא מזמן:
    http://www.ipaper.co.il/cgi-bin/v.cgi
    (רצוי לצפות בו ב-IE)

  4. jonatan44 הגיב:

    סיקור התוסף "Web Developer 0.8"-א’
    אני מסקר את התוסף (הענק!!) הזה על firefox 0.9.3 פרטים:
    Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7) Gecko/20040803 Firefox/0.9.3
    (המבין יבין)
    הסיקור:
    התוסף WebDeveloper הוא אוסף של תוספים אחרים לפיירפוקס כמו EditCSS אשר מסוגל לערוך את ה CSS של האתר, לדוגמא יש אתר שלא נצפה טוב ביגלל CSS
    לא תיקני, אז אני יכול לערוך לו אותו ורק אני יראה את השינויים.
    מה שמיוחד בתוסף הזה הוא האוסף המושלם שאני חושב שצריך להיות אצל כל בונה אתרים, התוסף הזה כולל
    *ביטול שתילת העוגיות של דומיין זה – לדוגמא אם אני רוצה שהאתר http://WWW.WALLA.CO.IL לא יוכל לישתול עוגיות אבל http://WWW.WALLA.COM כן (והם משתמשים באותה עוגייה) אני אוכל לעשות את זה.

    *ביטול עוגיות באופן גלובלי, שכל האתרים לא יוכלו לישתול לי עוגיות.
    *ביטול אנימציות, למחשבים בעלי רוחב פס טלפוני לוקח המון זמן ליטעון את האנמציות, אפשר לבטל את זה וככה להאיץ את מהירות עלית הדף, כמובן שלחיבורי 750+ זה
    לא משנה ביגלל שהאתרים עולים בציק.
    *ביטול תמונות, בערך אותה הסיבה של האנמציות.
    *ביטול גאווה, ניקח אותי לדוגמה, עוד לא יצאה לי להתקין את הפלאג אין של גאווה וכל הזמן קופץ לי הודעה שהוא צריך את זה, האפרות הזו מתעלמת מהגאווה שבאתר, שימושי בהחלט.
    *ביטול JS, קיימים קודי JS אשר מאטים במחשבים חלשים את עליית האתר וגורמים לעיתים לתקיעה מוחלטת של המחשב, שימושי למחשבים חלשים.
    *ביטול הצבעים שבדף, אני לא חושב על מטרה אחרת מאשר אלו שרוצים להדפיס את הדף, אבל כאשר מדובר בהדפסת הודעות בפורום, יש אפשרות לצפייה בגירסה להדפסה.
    *עמוד מפנה, אני מניח שזאותי הכוונה, עדיין לא פיענחתי את הכוונה של זה.
    *ביטול עיצוב, אני ממליץ לכל בעלי עצבים רופפים ושערות באף (שלא יעמדו ויגרמו לחנק) לא לנסות את האופציה הזאות , זה מבטל את קובץ הסיגנונות של העמוד.
    עד כה היה בחלק "הביטול" (DIsable),עכשיו באו ניראה את החלק של ההסיגנונות )css(.
    *הוספץ קובץ סיגנון משלך,בא לכם לעצב את האתר וואבמסטר מחדש לעצמכם? תילחצו על האפשרות הזאות ותיראו שאפשר לבחור קובץ CSS,בחרו אותו וזהוא, כדאי לבטל את הקובץ לחצו על האפרות עוד פעם, בפעם הזאות לא יקפוץ שום חלון.
    *EditCSS ה-תוסף בישבילי, אני לא יודע איך הסתדרתי איתו לפני זה, הוא מאפשר לך לערוך את קובץ ה CSS און ליין לעצמך ולהרית את זה, תומך בכמה קבצים שונים.
    *VIewCSS צפייה בקובץ ה CSS בעמוד נוסף,לי זה לא עובד כי כניראה האתר שמשתמשים דרכו חסם את זה או שהוא.

  5. jonatan44 הגיב:

    סיקור התוסף "Web Developer 0.8" -ב’
    *convert GETs to POSTs בא לכם לישלוח דאווקא כ POST ולא ב GET? זואתי האפשרות בישבילכם!
    *אותו דבר כמו למעלה רק כ GET מ POST
    *Desplat form details מראה פרטים על הטופס, כמו לאן הוא נשלח ובאמצעות איזו שיטה.
    *השלמה אוטומטית, נכון יש את ההרשמות של ה 50000 פרטים שצריך למלא? וכלפעם שמשהוא בהרשמה לא נכון חוזרים אחרוה, חצי מהפרטים נעלמים וצריך לשכתב את ההסטוריה מחדש? האפשרות הזו עושה השלמה אוטומטית וחוסכת המון כאב ראש.
    *קרה לכם פעם שהיה שדרה שהוגדר כ read-only או disable? האפשרות הזו מאפשרת לכם לשנות את זה!.

    *show passwords תמיד רציתם לדעת מה באמת יש מאחורי הכוכביות? כמו אלו שבודקים אם באמת האור במקרר האור נכבה? האפשרות הזו תעזור לכם.
    *view form information האפשרות הזו חקרתי המון זמן, זה מראה כמה מוזילה מקסימה, האפשרות הזו מראה באופן מפורט כל מידע (אפשרי לדעתי) על הטפסים שבעמוד, הדבר שהכי משך אותי זה שאם תסתכלו על הקוד מקור של הדף הזה תגלו משהוא נחמד.
    זה על חלק התמונות (images(.
    *Display image dimensions – לא מבין מה קרה, אבל לי לפחות זה לא עובד.
    *Display image paths – לאלו שאין כוח שהתמונות יטענו חצי שעה או חצי שנה, מראה קישור לתמונות בימקום להציג אותם.
    *Find broken images – מצא תמונות שבורות, אם יש לכם אתר אם 100000 תמונות ואין לכם כוח לבדוק אם כל תמונה אכן עובדת תריצו את הבדיקה הזאות.
    *hide images – אם בא לכם להחביא את התמונות.
    *make images invisible – הפןך את התמונות לבילתי ניראות, אומנם יטענו לדף אבל לא יראו, זה כדאי לא לישבור אותו.
    *הקו החיצוני של התמונה )border( יעלם.
    *Replace images with alt’s – החלפת התמונות בטקסט החלופי שלהם.
    פה זה על "המידע" )information).
    *display blocks size – יראה את ה DIV.
    *יראה את כל ה SPAN
    *יראה קישורים
    *display topographic information – אוי לא! דה זה וו משעורי הגאוגרפיה!.
    *מידע על העוגיות
    *צפייה במידע על הדף
    *מראה מידע אם אני לא טועה על המערכת, אבל משם מה זה מראה לי apache 1.3…
    כאן זה הMiscellaneous,מעכשיו אני אפרט פחות כי כואבות לי האצבעות, כאן זה בעיקר על קאש (לא כסף) וגודל הדף, והפניות לעמודי מידע של ה W3.
    ב outline מתמדקים בעיצובים מסגרות וכל השאר, סימן שלהם, אני לא מוצא סיבה לשימוש בזה.
    *resize – שינוי גודל הדף, אולי אלו שיש להם רזולוציה נמוכה יוכלו לטפל בה אם זה.
    *Validation – אחד הדברים הטובים ביותר פה, קישורים ישירים לבדיקת תקיניות הדף בתקנים שונים של האירגון האחד והחיד W3.
    *צפייה במקור הדף.
    *אפשרויות, יש שהם אפשרויות להגדרות, אודות כותב התוסף ועוד.
    אחרי זה יש איקונים שימושיים.
    תמונות מסך נוספות כאן:

  6. אוריקס הגיב:

    חלק שני:
    על request ועילות

    הרשו לי לשתף אתכם בקצת בדיקות

    קודם כל, בדקתי מה יותר יעיל:

    Request("a")()
    או
    Request("a").value

    יצא ש () לוקח 5/4 זמן ממה שלוקח ל value. לעבוד.

    אח"כ בדקתי:


    Request("a")()
    או
    Request.queryString("a")()

    וכאן התשובה לא חד משמעית:
    כש-a משורשר בהתחלה-


    ?a=2%b=3%c=4%d=5%e=6%f=7

    תוצאה לטובת ה request (מהיר בארבע חמישיות).

    כש-a משורשר בסוף-


    ?b=3%c=4%d=5%e=6%f=7%a=2

    יש הבדל משמעותי לטובת ה querystring.

    כש-a בערך באמצע:


    ?b=3%c=4%a=2%d=5%e=6%f=7

    ההבדל נשמר לטובת ה queryString…

  7. אוריקס הגיב:

    חלק שלישי:

    על רקורדסט ו XML
    לאובייקט הרקורדסט יש שיטה מובנית שמיצאת XML… הבעייה היא שזה לא תמיד נוח לעבודה ולא גמיש.
    לכן, כתבתי קלאס שעושה את זה (מצורף קובץ):

    דוגמא לשימוש:

    var objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection");
    var objRs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset");
    objConn.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0";
    objConn.Open (Server.MapPath("data/db.mdb"));
    sql = "SELECT * from tbl";
    objRs.Open (sql,objConn);

    var objRX = new XmlRecordset(); //Creating the object
    objRX.getFieldsNames(objRs);
    var arr = new VBArray(objRs.GetRows());

    //Now we can close the connection to the DB
    objRs.close();
    delete objRs;
    objConn.close();
    delete objConn;

    objRX.setPath(Server.MapPath("file.xml"));
    objRX.fill(arr);
    objRX.save();

    Response.Write("done!");

    האפשרויות הן כמובן רבות: אפשר לשחק עם זה בשרת, להעביר ללקוח ולהשתמש בזה כ data island, לשמור וכו’…

  8. ניר טייב הגיב:

    שאלה
    מה העדיפות בשימוש ב-VBAarray במקום במערך חד מימדי כאשר עובדים עם GetRows ?

  9. אוריקס הגיב:

    התשובה בגוף השאלה – "במערך חד מימדי
    תאר לך שיש לך מערך חד מימדי, ואתה מחפש את השדה "name" בשורה מספר 9. זאת מלאכה מסובכת בהרבה מאשר VBArray

  10. אוריקס הגיב:

    נכון,
    ולכן הפתרון הוא לתת להם לעבוד לפי התקן, כלומר לשים DTD אחיד.

    גם אז, אגב, לא התחמקנו מהבעיות…
    אם מתאימים לכמה רזולוציות למשל, מסתבר שגם במקרה של אחוזים לא מתקבל 100% דיוק.
    לכן אם עובדים עם מידות יחסיות, עבודה עם ex תשיג אחידות מקסימלית.

  11. אוריקס הגיב:

    השאלה היא
    האם המצב הזה לא קורא גם פה, צריך לבדוק את זה (ע"י נסיון של דברים שעובדים רק מגרסא מאוחרת יותר)..

    ויפוקק מחר.

  12. ועוד צל"ש אחד….
    לאורי על הרעיון

    הערב אני אתייחס להודעה עצמה.

  13. ניר טייב הגיב:

    אתמול בלילה ניסיתי את אחד הקישורים
    ובדקתי את ה-IE 5.5 ובדקתי ב-ABOUT וראיתי IE 6 [נקודה] בילדים שונים שקיימים בדפדפן המקורי.
    גם זה היה נראה מוזר כי האתר שלי היה נראה טוב שם והוא בנוי מקופסאות ג’נריות

  14. ניר טייב הגיב:

    ומבחינת ביצועים ?
    אין לי בעיה לעבוד עם שני השיטות. אני מסתדר עם שניהם

  15. אוריקס הגיב:

    יכול להיות יעיל כשיש הרבה תוכן
    קרא פה

  16. ניר טייב הגיב:

    תודה
    אז למשל אפליקציית פורום עץ (הדפסה ליניארית) יהיה עדיף להשתמש ב-VBArray ולא ב-toArray אם הבנתי נכון

  17. אוריקס הגיב:

    המממ,
    תלוי בכמות התוכן… פשוט תמדוד, זה הכי פשוט

  18. ניר טייב הגיב:

    עכשיו ניסיתי את IE 5 (לא נקודה 5)
    ואני רואה שהאתר שלי נראה פחות או יותר בסדר רק דברים שמלכת תחילה ידעתי שהם לא יעבדו כמו cursor:pointer באמת לא עובדים
    סימן שה-ABOUT זה סתם דברים שנלקחו מהמערכת שלי אבל בפועל המפרש הוא של IE 5

    וסתם בשביל הקטע בדקתי איך וואבמסטר נראה ב-IE 5 והתצוגה בו היא בסדר רק שיש בעיה עם התפריט שהוא לא נפתח ממש מתחת לטקסט אלא יותר שמאלה. ושהטקסט וואבמסטר מיושר לכיוון הפרסומות.

    תצלום מסך של האתר שלי ב-IE 5 וב-IE 6 יבואו מחר (האתר שלי עדיין לא נפתח)

  19. ניר טייב הגיב:

    משהו שלא שמתי לב אליו קודם
    שעכשיו שמתי לב אליו זה ש-IE 5.5 לא מציג לי את cursor:pointer באתר שלי אבל מציג את השאר כמו ב-IE 6 אז כך שגם זה עובד.

  20. jonatan44 הגיב:

    Validation שמצאתי.
    תמיד חשבתי שרק ל W3 יש בודק HTML, מסתבר שלא, הינה עוד אחד:
    http://www.htmlhelp.com/tools/validator/
    הוא מזהה אוטומטית את הסוג מסמך והשפה, אני לא יודע מה הרמה שלו.
    תהנו.

  21. jonatan44 הגיב:

    ועוד רשימה ארוכה:
    http://www.htmlhelp.com/links/validators.htm
    תהנו, יש מהאתר הזה הרבה לילמוד.

  22. ניר טייב הגיב:

    הוא ברמה טובה
    שאני בודק את העמוד שאני בונה אני בודק דרכו ואחר כך שאני מסיים את העמוד אני בודק דרך W3C

    הואלידייטור הזה הוא פשוט יותר מזדמן לי ע"י התוסף המדובר

  23. MasterMind הגיב:

    הנה תמונה נחמדה
    שחשבתי להביא כמו התמונה של הילדה בלבן של "קודים מוכנים….."
    אז הנה היא
    יכול להיות שהיא של מישהו מהפורום בכל מקרה
    זכויות יוצרים למי שעשה את זה

  24. dudubs הגיב:

    בלי קשר הנה רעיון שעלה לי בראש
    קודם כל זה לא קשור בכלל לבניית אתרים סתם היה לי משעמם
    –> קובץ מצורף <–

  25. jonatan44 הגיב:

    מצל"ש גוגל
    הראתי לכם את האתר הזה כבר?
    http://www.justfuckinggoogleit.com/?q=Word
    תחליפו את Words במילת החיפוש.

  26. ניר טייב הגיב:

    דלפי ו-DotNet
    לפני כמה זמן מישהו כאן שאל מה השפה הכי טובה ל-.net ואני עניתי ש-delphi בגלל משהו שלא זכרתי.
    זוכרים ?!

    אז יש לי כאן לינק שמראה ש-delphi זכה בפרס developer tool ב-TechEd Europe 2004
    ולכן מתברר שטעיתי ו-delphi של בורלנד הוא כלי הפיתוח הטוב ביותר לDOTNET FRAMEWORK

    אז הנה הקישור
    http://www.winnetmag.com/awards/finalists_europe.html

    ציטוט:

    DEVELOPER TOOLS
    Altova         Altova® XMLSPY®
    Compuware Europe B.V.         Compuware DevPartner Studio Professional Edition
    Borland Software Corp.         Delphi™ 8 for the Microsoft® .NET Framework
    Mainsoft         Visual MainWin for the J2EE Platform

  27. אוריקס הגיב:

    אני לא יודע מטעם מי זה…
    אבל מכאן ועד להכתיר את דלפי ככלי הכי טוב המרחק גדול

  28. ניר טייב הגיב:

    מצאתי את זה באתר developers.org.il
    את הקישור. וזהו אתר מאוד רציני (developers) כך שלדעתי יש אמינות שם

  29. jonatan44 הגיב:

    ניר שים לב
    האתרdevelopers.org.il רק מביא את הידיעות האלו, ולא כותב אותם.
    הכלי הוכרז בכנס TechEd, לא באופן רישמי על ידי גורם מוסמך ובטח שלא מומלץ על ידי מיקרוסופט ככלי הפיתוח לנט.
    אפשר ליראות את ההכרזה הזאות בערבון מוגבל.

  30. אוריקס הגיב:

    וזה לא שאני שולל מה שאמרת.
    זה רק שאני די סקפטי לגבי זה

  31. ניר טייב הגיב:


    מוזר שבספרים באנגלית) לא מצאתי מידע ממשי על OOP ב-JS. זה ממש מוזר :-/
    (יש לי גישה לספריה אלקטרונית של IBM)

  32. אוריקס הגיב:

    זה כי המון המון מתכנתים
    תופסים את JS כשפה שבקושי מבצעת וואלידציה…

  33. לא-הבנתי-כלום
    מה זה "ווב-אפדייט"?
    על איזה עדכונים מדובר?
    כלום לא מסתדר לי

  34. ניר טייב הגיב:

    סתם עדכונים
    לגבי דברים שקורים ברשת ועזרים+עצות לנו מפתחי האתרים
    מעין מגזין לפורום

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!