שלח תשובה

זירת השאלות

250
צפיות
9
תשובות

בסיס נתונים:

,‏ 17 בספטמבר, 2004

שלום לכולם!
יש לי שתי שאלות:
1) יש לי טבלה ובה ישנם בערך 500 שורות, ישנו שדה ובו תאריך היומלודת של אותם האנשים וישנו עוד שדה שאמור להציג את מזלם במספרים לפי התאריך הנתון,
איך אני יכול לחשב ולעדכן את הטבלה הזאת?

2) יש לי מערכת פורומים באתר(לפי המדריך של ניר) ואני רוצה לתת אופציה לניהול פורומים שונים ע"י אותם האנשים שנמצאים בטבלה הנ"ל, איך אני עושה זאת?

תודה וחג שמח,
אלברט

תגיות:

9 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    תשובה
    1. לא הבנתי את שאלתך הראשונה. מה הקושי כאן ומה אתה מנסה לעשות?

    2. אתה צריך ליצור טבלה של מנהלי הפורומים שתכיל את השדה userID ו-forumID שכמובן הם ID המשתמש ו-ID הפורום שאותו משתמש מנהל.

    על מנת לבדוק אם המשתמש הנוכחי מנהל את הפורום הספציפי תריץ שאילתה כזו:
    SQL = "SELECT forumID FROM admins WHERE userID="&userID&" and forumID="&Request.QueryString("forumID")
    באותו אופן יכולת להוסיף שדה לטבלת הפורומים שבה יהיה ID המשתמש המנהל את אותו הפורום אך טבלה נוספת גם מאפשרת לך לשים מספר מנהלים לפורום אחד (בקלות רבה יותר).

  2. albert הגיב:

    כן כן
    את שאלה 2 פתרתי לבד אתמול בדיוק כמו שאתה אמרת, אבל תודה רבה בכל אופן.
    לגבי השאלה הראשונה,
    יש לי טבלת משתמשים ובה כ-500 אנשים, לכל אחד יש שדה בה תאריך היומולדת שלו, ועוד שדה המתאר את המזל של אותו בנאדם במספרים(1= טלה, 2= שור וכו'…)
    הבעיה היא איך לחשב ולעדכן את העמודות האלה?
    כי כל אחד נולד בשנה מסויימת….. מבינים?

    בברכה,
    אלברט

  3. ניר טייב הגיב:

    עדיין לא הבנתי
    מה אתה רוצה לחשב ולעדכן… :-/

  4. BuildHome הגיב:

    גם אני לא ממש הבנתי
    אבל בכל מקרה, השנה לא קשורה למזלות.
    המזלות נקבעים עפ"י היום והחודש בו נולדת.
    למשל 22/09 – 22/10 זה מזל מאזניים.

    למשל אני בניתי פונקציה שמציגה את מזל הבן אדם לפי תאריך הלידה שלו וזה לא משנה אם הוא נולד ב-1987 או ב-1989.

  5. albert הגיב:

    אבל הבעיה היא:
    שהיום והחודש לא באים לבד, זה הפורמט: dd/mm/yyyy
    אתה יכול לעזור לי עם זה?

    תודה,
    אלברט

  6. BuildHome הגיב:

    אז אתה יכול לפרק את התאריך
    ולהוציא כל נתון לבד.
    theDate = "18/9/2004"
    theDay = Day(theDate)
    theMonth = Month(theDate)

  7. ניר טייב הגיב:

    בעזרת הפונקציה
    day או Month אפשר להפריד את חלקי התאריך
    קרא במדור ה-VBS על הפונקציות – הם עובדות גן ב-SQL של אקסס

  8. אוריקס הגיב:

    שאלה:
    למה לא לעבור על המדריכים לפני ששואלים?

  9. albert הגיב:

    עברתי, אבל כל הזמן חשבתי
    איך להיעזר בפונק' DateDiff() כדי לחשב את המזל…
    אוקיי, עכשיו אני אנסה עם שתי הפנק' האלה…

    תודה,
    אלברט

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!