שלח תשובה

זירת השאלות

423
צפיות
12
תשובות

שילוב js בקוד צד שרת

,‏ 23 בספטמבר, 2004

שלום אני חדש (אני כותב ב asp.net)

שאלתי היא .. מהי כוונת המשורר לגבי שילוב סקריפטים (צד לקוח) בwebforms?


לדוגמא, יש לי טבלה שנוצרת מdatagrid. בכל שורה יש באחד התאים dropdownlist, וtextbox מוחבאים, אני רוצה שבלחיצה על כפתור באחד התאים האחרים, יופיעו הdropdonlist, ו textbox מבלי לשלוח את הדף חזרה לשרת.

תודה.

תגיות:

12 תשובות

  1. מדרון הגיב:

    פירוק מחרוזת לפי תו = regexp?
    אני רוצה לקלוט לפונקצייה מחרוזת כזאת: age,name,date וכך הלאה.. והפונקצייה תבנה מערך באורך מספר המילים, ובכל תא מילה (לפי הסדר)
    יש דרך פשוטה לעשות את זה? אובייקט שקיים כבר?

  2. ניר טייב הגיב:

    סתם שאלה…
    למה ליצור אותם בכלל דרך השרת איזה משמעות יש לזה כבר? (להבנתי webforms זה לא דבר יעיל במיוחד)

    הכוונה היא שתעשה אירוע Onclick ובתוכו לקריאה לפונקציה שנוצרת בצד הלקוח (משמע שבתגית ה-SCRIPT שבה תהיה הפונקציה לא להכניסrunat)

  3. מדרון הגיב:

    לחצתי enter, וההודעה נשלחה לפני
    שגמרתי אפילו לכתוב את כל הכותרת

    אני צריך את זה כproperty של usercontrol שממילא נכתב בצד-שרת.

    למה webform זה לא יעיל? חשבתי שזו ‘ה’דרך לכתוב בasp.net. איזה גישות אחרות קיימות?

  4. ניר טייב הגיב:

    אמ….
    בקשר ל-webforms אז פשוט להשתמש ב-HTML רגיל (שלהבנתי זה מומר ממילא רק שכל ההגדרות שלו מוגדרות בשרת במקום בלקוח(בדפדפן) –> בזבוז משאבים)

  5. מדרון הגיב:

    הממ..
    אתה מתכוון לתג <asp:textbox> במקום <input type="text"> למשל?
    אם כן, קראתי שתגי הasp בנויים oop יותר, לא שניסיתי html רגיל ונתקלתי בהגבלות.

  6. מדרון הגיב:

    עוד שתי שאלות, אני יודע שאני נג’ז
    אבל האתר הזה הרבה יותר רציני ממה שאני רגיל ויש לי הרבה שאלות והרבה דברים שפיספסתי (אני משלים מהמאמרים).

    1) יש לי usercontrol ובתוכו DataTable (או כל מישתנה אחר), איך אני שולף אותה אל  דף שבו נמצא usercontrol כזה?
    פשוט באותו דף יש גם datagrid והsource לה ולusercontrol הוא זהה, והusercontrol כבר שולף את הdatatable מdatabase ולעשות את זה פעמיים זה פשע.
    2)אני רוצה שservercontrol1 יפעיל אירוע צד-לקוח שישפיע על servercontrol2
    זו הדרך?

    servercontrol1.attribute.add(event_,"function1("+servercontrol2.clientID +")";

    function1 היא פונקצייה בצד לקוח.

    תודה.

  7. ניר טייב הגיב:

    את זה לא שמעתי עדיין
    אני יודע ש-ASP.NET היא יותר OOP בגלל שמשתמשם בה בשפות ה-OOP למיניהין (C#,VB.NET…)

    לא נראה לי שזה נכון מה שאמרת…

  8. מדרון הגיב:

    מה עדיף, שליפה מstate-ים או מsql?
    מה עדיף, לשלוף כל פעם מsql טבלה (בסביבות 400 רשומות) דרך sqlserver, או לשלוף בפעם הראשונה שהאתר עולה לאחד הstate-ים ( לאיזה עדיף?), ומשם לשלוף?
    אלו נתונים שאינם משתנים לעיתים קרובות(כשהם ישתנו אני ירענן את הstate)

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!