שלח תשובה

זירת השאלות

238
צפיות
25
תשובות

יש לי שאלה…

,‏ 25 בספטמבר, 2004

איך אני יכול לילמוד לינות מערכת ניהול לאתר..
אני רוצה ליבנות מהרכת ניהול לאתר שלי שעם נגיד אני מוסיף עוד מנהלים שינהלו אזורים שונים באתר יוכלו להוסיף כתבות לאזור שאותו הם מנהלים שיכלו להוסיף תמונות לזורים שאותם הם מנהלים לימחוק תגובות של מישתמשים וכל מה שמנהל מישני תריך לעשות..
וגם שאני יוכל לישלות על כולם שאני יכול להיכנס לכל האזורים בתור מנהל ראשי לימחוק כתבות לא הולמות וכו..
איפה אני יכול לילמוד בסיס ולעט לעט ליתקדם??
מישהו יכול בבקשה להביא לי קישור?

תגיות:

25 תשובות

  1. BuildHome הגיב:

    אתה לא יודע כלום?
    אתה יכול ללמוד מהמדריכים באתר (ASP,SQL,VBS) וממדריך תכנון DB (במדור SQL).
    לאחר מכן, אתה יכול לקרוא על המאמר שלי על ADO שיעזור לך לדעת כיצד ניתן להוסיף/לערוך ולמחוק נתונים בקלות.

    אתה צריך להבין כיצד בונים דבר כזה באופן תאורתי ואז להתחיל לבצע.

  2. jonatan44 הגיב:

    שמע…
    אני לא יודע אם ליבכות או ליצחוק – כי דבר ראשון אתה חייב לעבוד על השגיאות כתיב שלך.

    דבר שני, אתה קופץ מהקשה אל היותר קשה, כשלפי דעתי לא הגעתה לקל, זה תמיד טוב לחשוב בגדול, אבל במציאות כמו במציאות לא הכול אפשרי, אני מניח שעוד לא למדתה לעבוד אם בסיסי נתונים וליכתוב סקריפטים בצד שרת, כי בלי זה אין לך מה לחפש כאן.
    בהתחלה כדאי לך לעבוד על ה HTML ו CSS שלך, כדאי לעצב צורה לאתר שלך (לא כמוני, האתרים שלי זה שחור לבן וכחול ללינקים), לאחר מיכן, אחר שתשחק הרבה אם זה, תתחיל לילמוד לעבוד אם שפות צד שרת כגון PHP של זנד או aSP.NET של מיקרוסופט, באותו זמן אני מציע לך להיתנסות אם בסיסי נתונים כגון MySQL או SQL server של מיקרוסופט, ככה האתר שלך היה דינמי.
    אבל כדאי שתדע, חומר תמיד אפשר ליקרוא, אבל לדעתי יש אנשים שיש להם את הקליק שיודעים שאם הם יעשו X ויחברו לו Y אז יצא משהוא משוכלל, אני לא יודע אם אתה אחד מהאנשים האלו, אבל אני אומר לך שאם לא תצליח תמיד יש אותנו כאן וההתחלה היא החלק הכי קשה, הכי חשוב לא להיתיאש ואף פעם לא לחשוב שאתה אחד מהאנשים האלו.

  3. somebody הגיב:

    דבר ראשון!
    דבר ראשון בין כמה אתה??
    טוב אני בן 10
    דבר שני אני יודע HTML טוב מאוד וCSS ככה ככה…
    אני יודע שיש לי שגיעות כתיב וזה בסדר אני מטפל בזה אז לא נירא לי שאתה צריך ליתיכס לזה..
    כבר בניתי את האתר שלי בHTML וכבר סימתי אותו והוא מעוצב יפה, ויש בו חלקים גם בASP שפעם התחלתי לילמוד ולא היה לי כוח להמשיך לילמוד…
    אז את זה אני יודע!
    עכשיו אני רוצה ליבנות מערכת ניהול כי זה מה שנישאר לי כדי לסיים את האתר.
    ודרך הגב אני יתחלתי ליבנות יותר נכון לילמוד ליתכנת אתרים רק ליפני משהו כמו 4 חודשיים ואני בטוח שאתה כבר מיתעסק בזה שנים…..
    אז תחשוב למה אני שואל אך בונים.

  4. ניר טייב הגיב:

    הוא הספיק לעבור דרכים
    בחיים 😛
    אתה בן 10 ? סחתיין

    אז בינתיים אני ממליץ שתתרכז יותר בללמוד CSS יותר לעומק וגם JS
    אחר כך יהיה לך יותר קל לתכנת בשרת כי התחביר של C (ש-JS משתמשת בו) ממומש בכל שפות צד השרת הפופולריות (ASP, ASP.NET, PHP, JSP)

    *** ASP.NET – זה תלוי באיזה שפה אתה עובד בה.
    *** JSP זה שימוש ב-JAVA כאשר הסינטקס של JAVA הוא כמו של C

  5. somebody הגיב:

    שגיאות***
    מה אני יעשה שאני כותב מהר יש לי הרבה יותר מימה שיש לי שגיאות….
    חחח..

  6. somebody הגיב:

    קראתי ולא ממש הבנתי….
    קראתי את מדור JC והבנתי שם הכל אבל לא הבנתי במדור SQL אך את הפקודות שעשיתי בתוך התוכנה אני כותב שמישתמשים אחרים יוכלו לישתמש בהם למשל להזין שם וסיסמה בדף ASP.
    אך אני יכול ליבנות FORM שאת הנתונים למשל שם מישתמש סיסמה וכד' ישלך לטבלת ACESS שבניתי?
    כאילו אך הנתונים שמציב המישתמש בטופס FORM שבניתי יגיעו לתוך הדף ב-ACESS?
    למישהו אולי יש תשובה בישבילי???

  7. BuildHome הגיב:

    עדיין לא ממש הבנתי מה הקושי שלך

    form.html
    ——————
    <form action="doIt.asp" method="post">
    <input type="text" name="user">
    <input type="password" name="pass">
    <input type="submit">
    </form>

    doIt.asp
    —————
    <%
    Conn.Execute("INSERT INTO users(user,pass) VALUES('"&Request.Form("user")&"','"&Request.Form("pass")&"')")
    %>
    דוגמא קטנה ובסיסית ביותר.

  8. somebody הגיב:

    אבל..
    נכון מה שממלאים בפרטים אמור לישלח למיסד נתונים ל(ACESSׂ) לטבלאות אז איך אני עושה שזה ישלח את הנתונים המוזנים למשל את שם המישתמש ואת הסיסמה לטבלה וימיין את נגיד הסיסמה לעמודה של הסיסמאות את שם המישתמש ועמודות של שם שמישתמש וכד'.
    איזה קוד אני צריך ליכתוב כדי שזה ישלח את זה לדף ACESS וימיין לפי הקטגוריות?

  9. BuildHome הגיב:

    כנראה אתה לא יודע SQL
    למרות שאמרת שעברת על המדריך.
    בהודעה שלפני ההודעה שלך כתבתי בדיוק איך מוסיפים נתונים למסד לפי השדות (שם משתמש וסיסמא).
    אם לא הבנת אותם אז כאילו אתה לא יודע כלום למרות שעברת על מדריך SQL.

    תעבור שנית ועל שאר המדריכים הרלוונטיים.

  10. somebody הגיב:

    את מה שכתבת הבנתי
    עשיתה שמה שאני יכתוב ב FROM.HRML ישלך לדף  ASP והנתונים שרשונים בשדות PASS ן USER או מה שזה לא יהיה ישלחו לדף בPOST ויכתבו בין קוד ASP זה- ('"&Request.Form("user")&"','"&Request.Form("pass")&"')
    אבל לא הבנתי אך זה יעביר את מה שכתוב לטבלה ש ב-ACESS?
    נגיד קראתי לקובץ ה ACESS    
    TO ויש בו עמודות של USER ו PASS אז מה אני צריך ליכתוב כדי שזה ישלח לתוך הטבלה אני יודע שאני צריך ליכתוב SELECT;
    או משהו כזה ככה הבנתי אבל איפה אני צריך ליכתוב את השם של הקובץ TO (עם קראתי ככה לקובץ ACESS שבניתי)
    איפה באיזה מקום בקוד שנתתה לי אני צריך ליכתוב את זה?

  11. BuildHome הגיב:

    תעבור על מדריך
    SQL ומדריך תכנון DB שנמצא במדור SQL.
    תדע כיצד להתחבר למסד הנתונים כמו שצריך ואז תוכל להשתמש בשאילתה שכתבתי (לדוגמא).

  12. somebody הגיב:

    שאלה
    למה המדריכים יש מדריך לבנית גלרית תמונות והקודים שם לא עובדים..
    עשיתי הכל לפי מה שאמרו וכלום לא עובד…
    ניסיתי לעשות את זה 10 פעמיים ללא הצלחה…
    יכול להיות שיש שם בעיה ביגלל שהקוד שמסיים את הדף לא ניסגר ב-%>
    ?

  13. somebody הגיב:

    שכחתי לשם קישור למדריך..
    הינה הקישור.
    כנסו

  14. somebody הגיב:

    אה עכשיו הבנתי..
    אחרי קריא "מעמיקה" במישפט שכתבת "תגדיר "לא עובד"" הבנתי למה יתכוונת..
    חח..
    אני מיתכוון שעשיתי הכל לפי מה שהוא כתב בעמוד gallery.asp שמרתי ואז הרצתי אותו על השרת IIS וזה הביא לי הודעת שגיעה, באתחלה חשבתי שזה בעיה אצלי ובדקתי אבל קול הקודים האחרים שעשיתי בasp עבדו רק הקוד הזה שהרצתי זה הביא הודעת שגיע..
    ככה נירא הדף gallery.asp לפי מה שהבנתי שצריך לעשות.


    <%
    dim conn
    set conn=server.createobject("adodb.connection")

    dim ConnString
    ConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" &_
                              Server.MapPath("Gallery.mdb") & ";"

    conn.Open connString

    dim rs,sql
    set rs=server.CreateObject("adodb.recordset")
    sql="select * from gallery "
    rs.Open sql,conn
    %>
    <%
    if rs.EOF =true and rs.BOF=true then
    Response.write "<center>אין תמונות "
    end if
    %>
    <%
    do while not rs.eof

    response.Write "<table width=100% dir=rtl border=1>"
    response.Write "<td align=right valign=top width=40>"
    response.Write "<a href="&"image_details.asp?id=" & rs("id") &">"
    response.Write " <img src=/uploadedFiles/Articles/images/` "& rs("image") &" ` width=40 height=40>"
    response.Write "</td>"
    response.Write "<td align=right valign=top>"
    response.Write " <font size=2 face=arial> "& rs("description") &"</font> "
    response.Write "</td>"
    response.Write "</table>"
    response.Write "<br>"
    rs.movenext
    loop

    rs.Close
    set rs=nothing
    conn.Close
    set conn=nothing

    עכשיו רציתי לדעת אפשר לעושים את התגים תHTML ו head ו body בעמוד של הקוד נכון?
    ורציתי לדעת עם זה שאין את זה- %> בסוף זה מה שגורם לבעיה..
    כי במדריך הוא לא אמר לשים את זה בסוף…

  15. BuildHome הגיב:

    תראה
    יש דברים שהם ברורים מאליו כמו פתיחת וסגירת קוד ASP.
    אם לא כתוב ויש קוד ASP אז כמובן שצריך לשים אותו בתוך תגי ASP.

    לא מעתיקים קודים ממאמרים.
    קודם צריכים להבין וצריכים לדעת ידע בסיסי לפני שמתחילים לקרוא מאמרים מסוג זה ואחר.

  16. somebody הגיב:

    ניסתי
    עשיתי גם עם תגים סוגרים וזה לא מצליח…

    בדף שגיע זה אומר בעיה בשורה 22
    זאת השורה


    do while not rs.eof

    אז מה הבעיה בה??
    זאת הודעת השגיע עם בא לך ליראות אותה


    The page cannot be displayed
    There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

    ——————————————————————————–

    Please try the following:

    Click the Refresh button, or try again later.

    Open the 127.0.0.1 home page, and then look for links to the information you want.
    HTTP 500.100 – Internal Server Error – ASP error
    Internet Information Services

    ——————————————————————————–

    Technical Information (for support personnel)

    Error Type:
    Active Server Pages, ASP 0116 (0x80004005)
    The Script block lacks the close of script tag (%>).
    /new/gallery/gallery.asp, line 22

    Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; DigExt)

    Page:
    GET /new/gallery/gallery.asp

    Time:
    ‏יום ראשון ‏26 ‏ספטמבר ‏2004, 23:17:52

    More information:
    Microsoft Support

  17. somebody הגיב:

    הודעה
    הודעה זאת באה שאין תגים סוגרים בעמוד

  18. somebody הגיב:

    וההודעה הזאת בא שיש תגים סוגרים
    וכשיש תגים סוגרים זאת הבעיה..
    בשורה 9 שהיא


    conn.Open connString

    וזאת הודעת הגיע


    The page cannot be displayed
    There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

    ——————————————————————————–

    Please try the following:

    Click the Refresh button, or try again later.

    Open the 127.0.0.1 home page, and then look for links to the information you want.
    HTTP 500.100 – Internal Server Error – ASP error
    Internet Information Services

    ——————————————————————————–

    Technical Information (for support personnel)

    Error Type:
    Microsoft JET Database Engine (0x80004005)
    Could not use "; file already in use.
    /new/gallery/gallery.asp, line 9

    Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; DigExt)

    Page:
    GET /new/gallery/gallery.asp

    Time:
    ‏יום ראשון ‏26 ‏ספטמבר ‏2004, 23:24:18

    More information:
    Microsoft Support

  19. BuildHome הגיב:

    השגיאה הזו
    מופיעה בדר"כ כשהמסד פגום או שהוא נמצא באמצע העלאתו לשרת.

    הקודים תקינים.
    תבדוק את הקוד שלך ואל תעתיק קודים מוכנים מהמאמרים.
    תבין ותכתוב לבד וככה יצא לך הכל באופן תקין.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!