שלח תשובה

זירת השאלות

243
צפיות
14
תשובות

פתיחת מסמך .txt

,‏ 24 בינואר, 2004

שלום לכולם
איך אני מגדיר שבלחיצה על קישור למסמך עם סיומת txt הוא ייפתח אצל ה-client בתוך תוכנת notepad כך שניתן יהיה לעבוד עליו מייד? (בדומה לאופן העבודה עם מסמכי Word).
כאשר אני מצרף לדף html קישור למסמך txt כך סתם אז הדפדפן מציג אותו אבל אינו מאפשר עריכה.

בתודה מראש

תגיות:

14 תשובות

  1. jonatan44 הגיב:

    מ…
    אני לא ממש יודע איך לעשות את זה
    אבל אם לא מותקן לך פינקס רשימות
    יפתח לך עורך הטקסט אחר
    אפשר לברר את זה תחת "Intternet options" ב IE
    במחיצה Programs

  2. אלה הגדרות לוקאליות
    אתה כמפתח אתר לא יכול לשלוט על זה.

  3. jonatan44 הגיב:

    חשבתי כך…אבל
    מה השילדה אמרה(שאם אין לה נוטפד)זה לא ממש נכון,כי תמיד היה איזה עורך טקסט מישני.
    .

  4. לא נכון
    לא חייב להיות עורך טקסט מוגדר כברירת מחדל

  5. narsingha הגיב:

    אבל אצלי מוגדר note pad
    ובכל זאת קובץ ה-.txt עולה לי כך שלא ניתן לגעת בו, כמו קובץ html.
    קובץ word, לעומת זאת, פותח אוטומטית את תוכנת word.
    איך עושים שקובץ txt ייפתח גם הוא אוטומטית בעורך טקסט כלשהו, כך שה-client יוכל לבצע שינויים אצלו – במידת הצורך?

  6. זה לא תלוי בך
    אתה לא יכול לעשות את זה.

  7. gili הגיב:

    צריך לבדוק בVB
    אני לא יודע לגבי VB Script, אבל לגבי VB יש את הפקודה Shell.
    בכל אופן, גם אם אפשרי להשתמש בה, אחד מהפרמטרים שלה זה שם התוכנה איתה אתה רוצה לפתוח את הקובץ, ואם אכן לא מותקן Notepad אצל הקליינט, אז זה יצור שגיאה.

    אגב, כך אני השתמשתי בVB בפקודה Shell:


    Private Sub cmdShowLoogFile_Click()
    Dim dTaskID As Double
    dTaskID = Shell("Notepad log.txt", vbNormalFocus)
    End Sub

  8. אתה יכול ליצור בעצמך
    ממשק שיציג את הקובץ ויאפשר שינוי שלו.

    הצגת הקובץ בתוך textarea, ואחרי השליחה שלו באמצעות FSO אתה יכול לעדכן את הקובץ.

  9. זהר פלד הגיב:

    או לחילופין, לתת לקובץ כותר HTTP,
    שזה http header, שהדפדפן יזהה אותו כקובץ שצריך להוריד ולא לפתוח.
    שוב, זה לא מבטיח לך שהקובץ יפתח אוטומאטית ב notepad, אבל זה מבטיח שהוא לא יפתח בדפדפן.
    בתכל’ס, השיטה שהציע השפוי האחרון היא הבטוחה והטובה ביותר למטרה המבוקשת.
    (כלומר, שימוש ב TextArea כדי להציג את הקובץ)

  10. narsingha הגיב:

    בשביל ההדיוטות…
    תוכלו לפרט מעט יותר על שתי האופציות?
    איך לשים http header ומה זה FSO

  11. ניר טייב הגיב:

    בקשר ל-FSO
    FSO זה שיטה ליצירה (אם אני לא טועה גם קריאה) של קבצים על השרת
    לעוד את/ה יכולה/ה להיכנס לכאן ::: סיגל

  12. זהר פלד הגיב:

    FSO זה אובייקט, לא שיטה.
    ראשי תבות של file system object. אני חושב שיש הסבר מפורט עליו גם כאן ב webmaster, ד"א.
    לגבי http header, אני זוכר שקראתי על זה מאמר איפשהו, אבל אני לא זוכר איפה הוא… אנסה לברר ואחזור עם תשובה.

שלח תשובה