שלח תשובה

זירת השאלות

451
צפיות
48
תשובות

ווב אפדייט מספר 2

,‏ 20 באוקטובר, 2004

חג שמח לכולם

צל"שים

קודם כל לבילד, שניהל את הפורום בהיעדרי. עשית עבודה מדהימה!
לשפוי ולניר [ומצטער אם שכחתי מישהו] – על המאמצים הרבים שהם משקיעים בהתאמות למוזילה…


אתגר

בעזרת HTML בלבד, צור טבלה כמו בתמונה המצורפת. יש להעלות את הפתרון…


שוב נזכיר
שתכנים ניתן לשלוח לכתובת: urix0@walla.co.il. ג’ונתן וניר עשו כבר עבודה מצויינת – עכשיו תורכם!

אימות ספרת הביקורת במספר הזהות

זהו הקוד ב VBS, אתפ מוזמנים לתרגם גם ל JS/סי שארפ/כל שפה אחרת…


Function VIDNumber(str)
    Dim i
    Dim iCount
    iCount = 0
    
    For i = 1 To Len(str)
       iCount = iCount + Cint(Mid(str, i, 1)) * (1 + ((i – 1) Mod 2))
    Next
    
    If 10 – (iCount Mod 10) <> 10 Then
        VIDNumber = 10 – (iCount Mod 10)
    Else
        VIDNumber = 0
    End If
End Function


תגיות:

48 תשובות

  1. אוריקס הגיב:

    חלק שני – קצת JS…
    Shallow Copy vs. Deep Copy

    נגיד ויש לנו משתנה מסוג string, ואנחנו רוצים לשכפל אותו. לא סיפור, נכון?
    אבל מה אם יש לנו אובייקט? מערך? העתקת הרפרנס היא פשוטה מאד, אך שכפול  התוכן הוא משימה מסובכת הרבה יותר.
    יש שני סוגים של שכפולים: Deep Copy ו – Shallow Copy.

    Shallow Copy הוא שכפול טיפש, שלא נכנס לעומק האובייקט. כלומר: אם האובייקט המשוכפל בו מכיר רק Primitive DataTypes,
    אז הכל בסדר. אבל אם האובייקט יכיל בתוכו עוד אובייקטים, אז ישוכפל הרפרנס שלהם.
    Deep Copy פותר את הבעייה הזאת, והוא מסוגל לשכפל-ולשכפל-ולשכפל, בלי להעתיק רפרנסים. אני נתתי לזה תשובה רקורסיבית, ואני מעריך שזאת הדרך היחידה.

    אלגוריתם ל Shallow Copy:


    function deepCopy(o){
        var i,OBJ = {};
        for(i in o){
            OBJ[i] = o[i];
        }
        return OBJ;
    }

    והשימוש:


    function xx(){
        this.y = 1;
        this.n = "aaa";
        this.z = false;
    }
    var x = new xx();
    var y = deepCopy(x);
    alert(y.z);

    אלגוריתם ל Deep Copy:
    [אפשר להכניס עוד כמה שיפורים, אבל זה העקרון]


    function getDataType(obj){
        if(typeof obj == "number" || typeof obj == "string" || typeof obj == "boolean"){
            return 1; //Primitive
        }
        else if(obj instanceof Date){
            return 2; //Date
        }
        return 0; //Object
    }

    function deepCopy(o){
        var iDT = getDataType(o);
        
        if(iDT == 1){
            return o;
        }
        else if(iDT == 2){
            return (new Date(o));
        }
        
        var i,OBJ = {};
        for(i in o){
            OBJ[i] = deepCopy(o[i]);
        }
        return OBJ;
    }

    והשימוש:


    function xx(){
        this.y = [1,2,3];
        this.n = new Date();
        this.z = false;
    }
    var x = new xx();
    var y = deepCopy(x);
    alert(y.z);

    אהה, ואם אנחנו כבר כאן… מערכים ניתן לשכפל בדרך של Shallow Copy ע"י השיטה concat, וזה אפילו יותר יעיל :


    var oA = [1,2,3];
    var oB = oA.concat();
    alert(oB[1]);

  2. אוריקס הגיב:

    חלק שלישי – עוד קצת JS
    Enumerator vs. For…in

    חלק מכם בוודאי ראו את ההודעה שלי בנושא בתפוז. כדי להבהיר: ההסבר הזה בכלל תוכנן להכנס לפה, אבל בגלל שנשאלה שאלה בתפוז צירפתי אותו לשם…

    אז קודם כל – מה זה Enumerator?
    Enumerator זה אובייט ב JS שמאפשר לעבוד עם אוספים (collections).
    ל Enumerator יש "כולה" ארבע שיטות:
    1. oEn.moveNext() – מזיזה את המצביע לאיבר הבא בקולקשיין.
    2. oEn.moveFirst() – אין צורך לפרט…
    3. oEn.atEnd() – שיטה שמחזיקה boolean המציין האם המצביע עומד על סוף האוסף.
    4. oEn.item() – מאחזרת את האיבר שעליו עומד המצביע.

    הקונסטרקטור (או "בנאי", בשבילכם ) מקבל אוסף.

    קטע קוד שמדפיס את כל הלינקים בדף יכול להראות כך:

    oEnLinks = new Enumerator(document.links);
      for (oEnLinks.moveFirst(); !oEnLinks.atEnd(); oEnLinks.moveNext()) {
        document.write(oEnLinks.item() + "<br>");
      }

    ההבדלים:

    * בעזרת for..in אפשר לעבור על אובייקטים ולקרוא את תכולתם, כשהם לאו דווקא אוספים. בעזרת for..in אפשר לעשות דבר כזה:


    var o = {};
    o.a = "a";
    o.b = 1234;
    o.c = "asdsadasdsa";
    var i;
    for(i in o) alert(o[i]);

    בעזרת enumerator לא.

    * אוספים מכילים הרבה פעמים את התכונה count. אם רצים בלולאת for..in על קולקשיין אז הוא ידפיס את התכונה count בדיוק כמו שהוא מדפיס כל איבר בקולקשיין.

    * Enumerator הרבה יותר יעיל. testcase קצר:
    מעבר על הקולקשיין document.links, עשרת אלפים ממברים.


    For..in – 250 MS
    Enumerator – 78 MS

  3. אוריקס הגיב:

    חלק רביעי (קצת קוד פתוח )

    פינת קרן מוזילה, מאת ניר

    קרן מוזילה שחררה השבוע (יום שלישי ה-14 לספטמבר) גרסת תצוגה מקדימה(preview) של הדפדפן הנחשק firefox 1.0 שבין השאר יכיל בתוכו :
    קורא RSS, אפשרות להודעות על עדכונים חדשים, שיפור החיפוש המהיר ושיפור האבטחה בדפדפן.

    כמו כן היא שחררה גרסה חדשה ללקוח הדואר שלה  ThunderBird ועכשיו הוא יוצאבגרסה 0.8 בין האפשרויות החדשות בו:
    יצירת קבוצה לקריאת RSS (בינתיים קבוצה אחת אבל אם אפשרות לתתי קבוצות), תיבת  הודעות נכנסות גלובלית,
    שיפור הפרטיות (privacy) ושיפור החיפוש בין הודעות הדואר.

    קצת מידע על עדכון האבטחה העוסק בסגירת הפעלת shell ניתן למצוא כאן:
    http://www.mozilla.org/security/shell.html

    Adobe, Apple, Macromedia, Opera and Sun Microsystems join in push to
    modernize plugins and create a richer web experience
    http://www.mozilla.org/press/mozilla-2004-06-30.html,

    קישורים:
    http://www.mozilla.org/products/thunderbird/ – על לקוח הדואר
    ThunderBird
    http://www.mozilla.org/products/firefox – על תוכנת הפיירפוקס

    phpPgAdmin, מאת ג’ונתן

    phpPgAdmin היא אפלקציה מעולה לניהול מסד הנתונים  PostgreSQL.
    PostgresSQL הוא מסד נתונים מתיקדם המופץ ברשיון ה  BSD, יש לו הרחבות
    מיתקדמות כגון יצירת views,דוחות,פונקציות, מסדי  נתונים ועוד…
    לדעתי האישית הוא יותר איטי מ MySQL אבל לא במידה ניכרת.
    phpPgAdmin היא אפלקציה קטנה לניהול שרת הנתונים  האלו ומקנה אפשרויות מיוחדות לניהול שרת הנתונים הזה כמו יצירת  קבוצות/משתמשים,
    דוחות,views, פונקציות וכל שאר הדברים האפקלציה מופצת תחת  רשיון ה GNU General Public
    (GPL) ומותר לכל מי שחפץ בכך לשנות/להפיץ את קוד  המקור אך לישמור על זכויות היוצרים.
    לאחרונה תירגמתי לעברית את האפלקציה הזאות,
    לפי בדיקה אחרונה שלי קובץ העברית עדיין נימצאה על שרת ה CVS (שרת פיתוח) ואינו מומלץ לשימוש יום יומי, כאשר הגירסה הבאה תשוחרר היא לבטח
    תיכלול את קובץ העברית, אני אשמש אם תוכלו ליבדוק את איכות התרגום וככה תוכלו  לעזור לכולנו, כיום אנחנו
    בפרויקט עובדים על תמיכת ב RTL (ימין לשמאל) אומנם היא עדיין לא עובדת בכל החלקים (לדוגמא התפריט אינו מיושר לימין).

    תוכלו לימצוא עוד מידע על מסד הנתונים POstgreSQL  בכתובת
    http://www.postgresql.org
    ועל פרויקט ה phpPgAdmin תוכלו ליקרוא באתר הבית  שלו:
    http://phppgadmin.sourceforge.net/
    ללצפיה בקובץ התרגום העברית תוכלו ליראות ב
    http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/phppgadmin/webdb/lang/hebrew.php?rev=1.1&view=markup

    (אם אתם רואים סימנים משונים אנא שנו את
    הקידוד ל UTF-8)

  4. אוריקס הגיב:

    חלק חמישי – דוט נט
    SharpWebMail – לקוח מייל שניכתב כולו ב C#, מאת ג’ונתן

    לכל מפתחי ה C#, הינה דוגמה ללקוח מייל אשר  משתמש בפרוטוקולים IMAP,
    POP3, SMTP כדאי ליצור לקוח מייל,האפלקציה ניכתבה ב C# ומשוחררת תחת
    רשיון הקוד פתוח (GPL).
    התוכנה מאוד קלה להגדרה (קינפוג) דרך קובץ ה  web.config.
    תמונות מסך של הפרויקט אפשר לימצוא ב
    http://anmar.eu.org/projects/sharpwebmail/screenshots.html
    כמו שאתם רואים הממשק מאוד פשוט, התוכנה לא  באה לחקות את אאוטלוק או כל לקוח מייל מיתקדם אחר, אלא (לדעתי) באה כדאי לעזור לילמוד.

    [לתוכנה עד עכשיו אין תרגום עברי, אפשר ליראות  את כל התרגומים הקיימים ב:
    http://anmar.eu.org/projects/sharpwebmail/i18n.html
    אתם מוזמנים לתרגם אותה לעברית (לא הרבה  מחרוזות).
    האפלקציה עובדת תחת Microsoft Framework 1.1 ו- Mono 1.0.

    קישור לאתר הפרויקט:
    http://anmar.eu.org/projects/sharpwebmail/
    תהנו וכי חשוב תילמדו

    קישורים  במדור דוט נט:

    * לכל המבולבלים: איך עובד דף ASP.NET? [תודה  לענבל]
      http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnaspp/html/aspnet-pageobjectmodel.asp

    * קצת על SP למתכנתי דוט נט [ושוב תודה לענבל ]
      http://www.msdn.microsoft.com/netframework/default.aspx?pull=/library/en-us/dndotnet/html/storedprocsnetdev2.asp

  5. אוריקס הגיב:

    חלק חמישי – CSS וקישורים
    The Box Model Hack
    ההאק הזה מאפשר לנו להיות יותר שקטים בקשר ל IE5.5 ו IE5. אם נכיל את זה :


      voice-family: "\"}\"";
      voice-family:inherit;

    בהגדרות הסגנון של האלמנט, 5/IE5.5 סופסוף יחשב את רוחב הקופסא כמו בנאדם .

    קישורים:

    * טכנולוגיה מתורבתת (Cultured Technology):אינטרנט ופונדמנטליזם דתי [ותודה לשפוי].
      http://www.isoc.org.il/magazine/magazine5_1.html

    * טיפ מעניין בנושא CSS
      http://webdesign.about.com/cs/css/qt/tipcssatimport.htm

    * הסברים טובים למתחילים על  נושאי המסדים : SQL ו-PL/SQL אקסס, אקסל… [תודה לניר ]
      http://www.techonthenet.com/

  6. זהר פלד הגיב:

    גם כן אתגר…
    לקח לי דקה וחצי, וגם זה בגלל שיצאתי לעשן סיגריה באמצע

  7. זהר פלד הגיב:

    וקישור לווב אפדייט מספר 1…
    למי שרוצה קצת נוסטלגיה או פספס את הראשון

    ד"א,
    אולי נוסיף את זה כקטגוריה ב FAQ של מדור כללי?

  8. ניר טייב הגיב:

    הנמר שוחרר
    לאחרונה חברת Sun Microsystem (היוצרת של ג’אווה – ומצטער עם כתבתי עם שגיאות)
    הפיקה גרסה חדשה של J2SE (פירוש: Java 2 Standard Edition)
    גרסה 5.0. קוד הפרוייקט נקרא Tiger

    ניתן להרחיב ידע כאן:
    http://java.sun.com/j2se/1.5.0/index.jsp
    וכדי לראות חלק מהאפשרויות המתקדמות של TIGER ובעברית:
    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=89&msgid=40900341

    אם ב-JAVA עסקינו אז בקישור הבא :
    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=89&msgid=40745618
    סיבות שחשוב לדעת כדי לבחור בטכנולוגיה JAVA או .Net

    אני (זה שהעלה שם את השרשורפלצת) כבר בחרתי ב-JAVA מסיבות שכתובות שם(בשרשור ובהודעה):
    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=89&msgid=40887967

  9. ניר טייב הגיב:

    קצת לינוקס…
    לאחרונה אני מנסה על מחשב נוסף בביתי עבודה מול לינוקס. אני חייב לומר שהממשק של לינוקס מאוד יפה ונוח לתפעול.
    ההתקנה של לינוקס לעומת ווינדואס קלה מאוד (לפחות בשבילי – שאני הייתי מתקין את ווינדואס קראתי לאבא שלי כל שניה |חבול|)

    אני עוד צריך לחקור קצת את לינוקס לגבי כמה דברים (שאינני אפרט)

    אני התקנתי את הפצת "פדורה רד-האט 2" עם ממשק גרפי GNome.

    מי שרוצה להתנסות בה מוזמן להיכנס לכאן:
    fedora.redhat.com/
    שם מורידים באמצעות FTP את הדיסקים:
    גרסה "פדורה Core 1" מכילה 3 דיסקים שכל אחד מהם 670 MB
    גרסה "פדורה Core 2" מכילה 4 דיסקים ששלוש מהם 670 MB כל אחד והרביעי 180 MB
    (המלצה – להשתמש במנהל הורדות).
    הוראות הקתנה וכדומה ניתן למצוא באתר http://www.linmagazine.co.il
    ו-FAQ עשיר מאוד ניתן למצוא באתר http://www.pinguin.org.il

  10. אוריקס הגיב:

    לא להסתכל על הקוד של זהר
    למי שעדיין רוצה לפתור.

    וזאת לא חוכמה, אתה המצאת את ה  rowspanים וה colspanים ..

  11. ניר טייב הגיב:

    קצת תוכנות
    Alcohol – תוכנת צריבה מעולה(shareware)
    לאחרונה נצרכתי לצרוב כמה isoים כבדים (של לינוקס) ששוקלים כ-670 MB
    התוכנה שבקושי שוקלת תרבה כל קובץ ב-5 דקות מסכנות.
    פרטי הצורב שלי:
    צורב CDRW של חברת ASUS מהירות: 24x10x40.
    כמו כן התוכנה מאפשרת ליצור לך דיסק וירטואלי על המחשב (משמע אפשרות הרצת קבצי תמונות (binים,isoים…) מבלי לצרוב אותם קודם לכןץ), יצירת קבצי תמונות במהירות גדולה.

    מנהל ההורדות GetRight(shareware)
    מנהל הורדות זה זכה לשבחים רבים בCNET , הוא אינו מכיל שום פרזייטים ולא מוסר מידע לשום גוף כלשהוא. המנהל מאיץ את ההורדה ויכול לקשר עצמו למקורות מראה(Miror Services) כדי להשיג את הקובץ במקרה ויש בעיות עם שרת FTP/HTTP מסוים. אתה יכול לבחור אתר מראה מסוים ובזמן הבחירה אתה גם רואה את ה-Ping של אותו אתר (ככל שה-PING נמוך כך התקשורת עם השרת יותר מהירה)., מאפשר לפצל את הקובץ למס’ קבצים (תלוי בגודל הקובץ) ובכך ההורדה מואצת (אפשרות להתחבר למס’ שרתים בו זמנית).

    סביבת פיתוח (IDE) לג’אווה – Eclipse
    אין לי הרבה מה להרחיב כי לא הספקתי לחקור אותה לעומקה אבל היא כלי שמספק תחרות ראויה עם ה-VS של מיקרוסופט.
    אתר מקור: http://www.eclipse.org
    כמו ההודעה הקודמת שלי לגבי לינוקס גם את התוכנה הזו מורידים דרך FTP/HTTP
    דרך מקורות מראה שונים. (רצוי להשתמש ב-GetRight עבור ההורדה)
    משקל הקובץ : בסביבות ה-40 MB.

    והמלצה חמה משלי: שאתם מורידים תוכנות דרך אתרי מראה, אז אם אין אתר מראה ישראלי נסו ללכת על שרת UK(בריטניה) – יש להם שרתים חזקים מאוד עם Ping נמוך.(בד"כ קוראים למקור : UK Mirror Service)

  12. אוריקס הגיב:

    לפי מה שהבנתי red hat
    זו הפצה של ניובים…

    אבל אל תשאל אותי

  13. אוריקס הגיב:

    אוקיי, אתגר חדש
    טבלה אחת בלבד.

    זה הופיע פעם בתפוז, אז בלי לחפש בארכיון…

  14. ניר טייב הגיב:

    פדורה רד-האט זו גרסה שמתאימה
    גם למתחילים.

    רד-האט היו מוציאים פעם הפצה משלהם למשתמשים ביתיים והפצה נוספת לשרתים ואירגונים. רד-האט הפסיקו לייצר את ההפצה הביתית וכרגע רק נותנים חסות להפצת פדורה שזו הפצה שבה עושים "ניסיונות" של טכנלוגויות חדשות על בסיס רד-האט. בהפצה זו המפתחים הם הציבור ולא החברה…

  15. ניר טייב הגיב:

    אני לא מצליח לעלות כאן (קוד מצורף)
    אולי בגלל שזה מוזילה לא יודע…
    הנה הקוד שעשיתי…

    <table border="1" width="350">
    <tr>
    <td colspan="2">b</td>
    <td colspan="2">b</td>
    </tr>
    <tr>
    <td>b</td>
    <td colspan="2">b</td>
    <td>b</td>
    </tr>
    </table>

  16. אוריקס הגיב:

    בוא תספר מה הסוד שלך
    כלומר איך אתה מצליח לגלוש בפורומים עם מוזילה?

  17. ניר טייב הגיב:

    אני מצליח
    זה בעיה עם ה-FORM הספציפי הזה:
    תראה את הקוד שנעשה כאן עבור תגית ה-FORM

    <form name="addForm" id="addForm" method=post action="InsertMessage.asp" onsubmit="return(fValidate(this))">

    אני לא רואה כאן את המאפיין entype אם הערך המתאים (לא זוכר בדיוק את הערך).
    ולכן מוזילה מודיעה לי ב-JS Console אזהרה על כך שהקובץ לא נשלח.

    להבא (לפחות עד שהעניין יתוקן) אני אעלה כאן קבצים (אם צריך) דרך IE ולא דרך FP

  18. הגזימו…
    צר לי, אבל אין לי שום כוונה לשלוח את ה-enctype גם אם אין קובץ…
    מוזילה לא תומך בשינוי enctype דרך JS?

  19. ניר טייב הגיב:

    הוא תומך….
    אבל אתם פונים לinput של הקובץ ע"י כתיבת ה-Name שלו ולא ע"י getElementById.
    נסו לגשת ככה: (אני מקווה שזה יעבוד)

    att = document.getElementById("att");
        if(att && att.value){
            if(!(/.(?:jpg|gif|bmp|png|txt|htm|html|doc|xml)$/.test(frm.att.value.toLowerCase()))){
                alert("ñåâé ä÷áöéí äîåúøéí äí: jpg gif bmp png txt htm html doc xml")
                att.focus()
                att.select()
                return false;
            }
            frm.action="InsertMessageUPL.asp"
            frm.encoding = "multipart/form-data"
        }

    וכמובן שלתת ל-input  את ה-ID הבא: att.
    מקווה שזה יעזור

  20. הודעה בדבר כשל מערכתי
    בעקבות כשל מערכתי בפרסום "WebUpdate" לכלל המשתמשים שבחרו לקבל עידכונים מוובמאסטר (בתהליך ההרשמה לאתר), נשלח המייל כמה עשרות פעמים לחלק מהמשתמשים.

    אנו מתנצלים מעומק הלב על התקרית, ונעשה ה-כ-ל ע"מ שהדבר לא יחזור על עצמו.

    שוב סליחה,

    צוות WebMaster.org.il.

  21. Alon12 הגיב:

    תגידו לי מאיפה לינוקס מקבלים כסף?

  22. chanand הגיב:

    יותר מדויק לומר מאות פעמים…
    קיבלתי את זה קרוב ל300 פעם….

    לא נורא, סלחתי 🙂

  23. ניר טייב הגיב:

    תרומות
    אבל הפרוייקטים של לינוקס הם מתוך התנדבות לקהילת הקוד הפתוח. (משהו כמו באתר כאן)
    חוץ מזה יש אירגונים שמוציאים מערכות לינוקס שעולות כסף (רק שקוד המקור שלהן פתוח).
    כמו רד-האט (לא פדורה), מנדרייק (בגרסאות לא בייתיות) ונראה לי גם סוזה.

  24. אוריקס הגיב:

    תודה
    יש לציין שהכל נובע מרצון טוב, ולכן כולנו מקבלים את זה בהבנה. אם אתה כבר פה, אתה מוזמן להתעדכן בחומר שבאתר

  25. jonatan44 הגיב:

    ASP2PHP
    כתבתי סיקור קצרצר על התוכנה, אפשר ליקרוא אותו פה:
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/asp2php.txt
    (אם רואים גיבריש, לשנות את הקידוד ל UTF-8)
    אפשר ליקרוא אותו פה:

    התוכנה ממירה קודי ASP ל PHP בשניות, ניכתבה על ידי מיכאל כוהן (אני מניח שיהודי :-P).
    אפשר ליבחור לאיזה גירסה של סקריפט הקוד יומר, ל php4 או ל php3.
    כמו כן יש כמה סוגים של בסיסי נתונים שהקוד ישתמש, כמו myqsl,postgresql,orcale,sybase,adbc.
    התוכנה גם ממירה תמונות מפורמט GIF לפורמט PNG, למה PNG? אני רק יכול להניח שזה ביגלל ש PNG הוא פורמט תמונות פתוח.
    עד כה השתמשתי בה על כמה קודים ASP כדאי ליבחון אותה, כמו קוד ההיתחברות אשר מצוי במדריך ה ASP, פרק DB3, ההמרה עברה בהצלחה.
    השתמשתי בה גם על קוד שמשתמש ב ASPTEAR, גם כאן ההמרה עברה בהצלחה,
    השתמשתי גם בתוכנה כדאי להמיר קוד ווידואי תעודת הזהות, גם כאן ההמרה עברה בהצלחה!
    תמונת המסך של התוכנה:
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/main.png
    —-
    קוד המקור של ה asptear:
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/aspsource%2Dasptar.png
    ועכשיו מומר ל PHP3
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/php3source%2Dasptar.png
    וגם ל PHP4
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/php4source%2Dasptar.png
    —-
    קוד במקור של בדיקת תעודת הזהות:
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/aspsource%2Dtz.png
    ועכשיו מומר ל PHP3
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/php3source%2Dtz.png
    ועכשיו מומר ל PHP4
    http://planet.nana.co.il/hfhfhajfa/Webmaster/asp2php/php4source%2Dtz.png
    תהנו.

  26. זהר פלד הגיב:

    זה כבר אתגר אמיתי…
    תבנו לי בבקשה טבלה כזו – תוך כדי שימוש רק ב HTML ו CSS, כמובן.

    לא חייבים לדייק בצבעים בדיוק, אבל שהתבנית שלהן תהיה אחידה.

  27. זהר פלד הגיב:

    שכחתי את ההגבלה –
    אסור להשתמש בתגים שלא שייכים לטבלאות. כלומר, אין שימוש ב DIV, SPAN, אפילו לא ב FONT… רק בתגים של טבלאות.

    רמז – ניתן להשתמש בקינון של טבלאות…

  28. אוריקס הגיב:

    אתגר? יותר כמו עבודה שחורה…
    יש הרבה דרכים לעשות את זה, אבל אין לי כוח

  29. ניר טייב הגיב:

    |חבול| הנה הקובץ…
    מידות הן לא בדיוק אותו דבר אבל התבנית כן

    רק אם הייתי קורא את המשפט האחרון בהודעתך

    האתגר שלי הוא בלי טבלאות מקוננות

  30. ניר טייב הגיב:

    כנסו דרך מוזילה בבקשה
    עיצבתי את זה על מוזילה והכל נראה שם פרפקט
    IE עושה לי בעיות (נבדק תקינות XHTML)

  31. זהר פלד הגיב:

    הדרך שלי היתה הכי פשוטה:
    שתי דקות בצייר וה GIF מוכן…

    ד"א, ניר, באקספלורר זה דומה, אבל לא בדיוק – יש לך קו חום-כתום מיותר ומשום מה אני לא רואה border בין התאים, אבל המאמץ יפה (יפה שמישהו בכלל לקח על עצמו להתחיל עם כל העבודה השחורה הזו )

  32. ניר טייב הגיב:

    לכן אמרתי להסתכל דרך MOZ
    מה אני אעשה … IE לא יודע להתעסק עם טבלאות P-: (כמובן שאני אומר כאן דברים בציניות… אז לא להתנפל עליי… אני יודע שזה עבודה ערבית שלי…)

  33. ניר טייב הגיב:


    יש עוד דרך שאפילו לא מצריכה אותך לכתוב HTML.
    לקחת פוטושופ לשים בו את הציור ולחתוך בהתאם

  34. ניר טייב הגיב:

    בקשר למסגרת של הטבלה
    אז IE לא מציג את המסגרת אם אין תוכן
    לכן כאשר מוסיפים &nbsp; בכל תא ותא הכל עובד נפלא.

    בקשר לקו הכתום שמצד ימין אז אני לא יודע מאיפה הוא היא אותו.

  35. n0p הגיב:

    ואם כבר לינוקס…
    קניתי לא מזמן את הספר Setting Up LAMP של Eric Rosebrock, האיש שמאחורי PHP-Freaks, LinuxForum ועוד כמה אתרים אחרים (לאמפ זה קיצור ל- Linux, Apache, MySQL and PHP). למרות שאני לא סיימתי אותו עדיין, הוא ספר מעולה.

    ניר:
    יש גירסאת DVD ל- Core 2, אני לא זוכר בקשר ל- 1.

  36. אוריקס הגיב:

    אותו דבר ב JS


    String.prototype.VID = function(){
        var iIDLength = this.length,
            i,
            iID = this;
        if(iIDLength<9){
            for(i=0;i<9-iIDLength;i++){
                iID = "0" + iID;
            }
            iIDLength = 9;
        }

        var iCount = 0,
            iCurrent,
            iTemp;
        
        for(i=2;i<iIDLength+2;i++){    
            iTemp = iID.substr(i-2,1)*1;
            if(iTemp != 0){
                iCurrent=((i%2)+1)*iTemp;
                iCount+=iCurrent>9?1+iCurrent%10:iCurrent;
            }
        }
        return(iCount%10===0)
    }
    alert("00026".VID());

  37. ניר טייב הגיב:

    אני יודע
    אבל זה לא מתאים לי כי אין לי קורא/צורב תקליטורי DVD במחשב

  38. אוריקס הגיב:

    תיקון לפונקציה:


    Function VIDNumber(str)
        Dim iIDLength : iIDLength = len(str)
        Dim i
        Dim sID : sID = str
        
        If iIDLength < 9 Then
            For i=1 To 9 – iIDLength
                sID = "0" + sID        
            Next
        End If
        
        Dim iCount : iCount = 0
        Dim iCurrent
        Dim iTemp
        Dim iMul
            
        For i=1 To 9
            If ((i Mod 2) = 0) Then
                iMul = 2
            Else
                iMul = 1
            End If
            Temp =  Cint(Mid(sID,i,1)) * iMul
            If Temp > 9 Then
                Temp = 1 + (Temp Mod 10)
            End If
            iCount = iCount + Temp
        Next
        
        VIDNumber = (iCount Mod 10 = 0)
    End Function

    dim num
    num = "42"
    alert(VIDNumber(num))

  39. Admini הגיב:

    אני פשוט חסמתי אותכם בפילטר
    עד יעבור זעם

    בכל מקרה אתר מושקע/איכותי ותוכן חביב בהחלט.

  40. אוריקס הגיב:


    בקרוב כדאי להסיר את החסימה… ווב אפדייט יעבור שדרוג רציני

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!