שלח תשובה

זירת השאלות

264
צפיות
21
תשובות

איך אני יכול לסדר?

,‏ 22 באוקטובר, 2004

איך אני יכול לסדר קודם שדה בוליאני ואז את שאר השדות
כלומר שהשדה הבוליאני יראה ראשון לפי תאריך
ואחר זה יסודרו שאר ההודעות לפי תאריך
זה לפורום שאני בונה והוספתי לטבלה שדה בוליאני שקוראים לו STICK
ואם הוא מסומן אז זה דביק
אם לא הבנתם תגידו…
תודה רבה

תגיות:

21 תשובות

  1. Alon12 הגיב:

    יותר יעיל לשים להודעות דביקות
    תאריך של עוד 50 שנה נגיד
    ובכל הודעה לבדוק אם זה דביק (לפי העמודה שלך) לשים תמונה או משהו.

  2. זהר פלד הגיב:

    בולשיט.
    יעילות שבאה על חשבון נכונות המידע לעולם תהיה שגויה.

    השיטה הטובה יותר תהיה פשוט להוסיף את השדה הבוליאני ל order by לפני שדה התאריך.

  3. Alon12 הגיב:

    זהר אתה צודק…
    המילישנייה הזאת לא תזיק

  4. ניר טייב הגיב:

    אז שאלה…
    נגיד יש לי שדה בשם lastJump (הקפצה אחרונה)
    אני מסדר את ההודעות בפורום על פיו כך שההודעות יוקפצו בכל הוספת תגובה.
    אם אני שם בשדה זה תאריך גדול משל היום (נגיד עוד 50 שנה) אז הוא ישאר תמיד למעלה עד שהתאריך יעבור אבל אז המידע שבשדה לא יהיה נכון.
    אז נגיד ואני שם שדה בוליאני שאומר האם ההודעה היא דביקה או לא אז המידע יהיה נכון אבל אז אני צריך לסדר ע"פ עוד שדה את השאילתא וגם אני לא יכול לעשות כך שהודעה מסוימת תהיה
    יותר חשובה מהודעה דביקה אחרת במקרה כזה.

    אז אם כך מה עדיף ?

    בתודה ניר

  5. זהר פלד הגיב:

    תעשה את החישוב בעצמך…
    מה לוקח יותר זמן, לסדר לפי עוד שדה בוליאני ב DB, או לפי עוד שדה של תאריך…
    אם זה שדה שמשמש רק לצורך חישוב המיקום בעמוד, נראה לי שאתה יכול להשתמש בזה בשביל לבצע הודעה "דביקה", אבל קח בחשבון שאם תצטרך להדביק הודעה נוספת, הסדר שלהן יכול להשתנות, חוצמזה שזה צורה "מכוערת" לתכנת.

  6. אוריקס הגיב:

    אם אתם כבר בקטע של יעילות….
    צריכה להיות עמודת groupDate שמקבלת ערך רק אם ההודעה היא הודעת אב.
    צריכה להיות גם עמודת group ID שתקבל את ה ID של ראש השרשור…
    כדי להקפיץ שרשור, נותנים לו groupdate של עכשיו. כדי לנעוץ – groupdate של עוד 800 שנה.
    והשאילתה נראית כך:

    SELECT 15 * FROM Forum WHERE GroupID IN (
         SELECT TOP 15 GroupID FROM Forum WHERE RootID = ID
         ORDER BY GroupDate DESC
    )
    ORDER BY ID DESC

  7. ניר טייב הגיב:

    את זה אני יודע
    השאלה היית מה הדרך הכי נכונה לנעיצה נתינת ה-800 שנה לשדה groupDate/LastJump
    או ליצור שדה חדש בוליאני ולסדר על פיו.

  8. אוריקס הגיב:

    אוקיי
    תחשוב על שתי האפשרויות:
    1. שדה בוליאני אומר לעדכן כל פעם שרוצים לנעוץ, ולהוסיף עוד עמודה בטבלה.
    בד"כ זה גם יהיה מלווה באינדקס נוסף.
    2. השיטה שלי אומר בלי להוסיף/לשנות כלום.

  9. MasterMind הגיב:

    רגע אל מי אתם מדברים? אל ניר ?
    או אליי ?
    ולזוהר   הסדר של ההודעות הדביקות לא ישתנה כי אני מסדר אותם עפ"י
    הודעה דביקה ואחר כך לפי זמן כלומר
    שההודעה הדביקה עם התאריך הכי קרוב תהייה הכי קרובה
    ותגיד
    מי אמר שצריך יותר מהודעה דביקה 1 ?

  10. ניר טייב הגיב:

    לפעמים יש פורומים
    אולם הרוב במבנה טבלאי (כמו PHPBB) שיש בהם טופיק של "לובי" וטופיק של "תקנון הפורום"
    שזה כבר 2 הודעות דביקות. וגם לפעמים יש הודעות מערכת שחשוב שכולם ידעו ויש עוד נושא חשוב שהועלה בפורום (לרוב זה קורה בפורום טכניייייייייים :-P)

  11. MasterMind הגיב:

    אז שתי ההודעות האלה…..
    לא צריכות להיות דביקות הן יכולות להיות 2 דברים
    1) טאג ליין
    2) כמו בתפוז   יופיע בצבע שלוכד את העין התקנון והטופיק של הפורום
    או אילו כמו באתר של הבית ספר שלי
    שיש מכתב פתיחה (קישור) שמופיע בראש העמוד  תמיד… (כלומר לא טאג ליין)

  12. MasterMind הגיב:

    עוד שאלה על מסדי נתונים
    אם אני מחליף את מסד הנתונים שלי לנגיד MYSQL אני צריך לשנות
    משהו בקוד שלי ?
    חוץ מהחיבור  כמובן…..

  13. ניר טייב הגיב:

    הרבה משפטי SQL ANSI 92 שונו שם.
    הכי פשוט זה להיכנס לאתר שלהם http://www.mysql.com

  14. MasterMind הגיב:

    MySql-מסד
    לאחרונה התקנתי את מסד הנתונים MYSQL ואת הלוח ניהול שלו
    אבל משום מה הוא לא פועל לי
    ניסיתי להכניס את כתובת באיי פי האמיתי שלי (כשאני פותח התחברות חדשה)
    וגם את האיי פי המקומי (127.0.0.1) ומשום מה זה לא פותח
    צירפתי תמונה ….
    שימו לב שבתוכנת הניהול זה מצליח להתחבר לי רק לאיי פי המקומי ולא לאיי פי האמיתי
    וכאשר אני מתחבר ומוסיף טבלה באיי פי המקומי הוא לא מופיע בתוכנה עצמה
    כלמור תחת לשונית DATABASE
    ואנא שימו לב בצד התמונה מופיע רמזור והוא ירוק  כלומר הוא פועל
    מה השגיאה?
    תודה רבה   נועם צברי

  15. dudubs הגיב:

    כן התוכנה לא ממש עדכנית אבל הכי טוב
    לנהל דרך phpMyAdmin
    http://www.phpMyAdmin.net/

  16. MasterMind הגיב:

    אבל אני לא עובד עם PHP
    אני עובד עם ASP   האם זה יתאים ?
    כלומר PHPMYADMIN ל ASP ?

  17. ניר טייב הגיב:

    אין ממש קשר
    PHPMyAdmin זה ממשק משתמש ל-MySQL יתכן והוא נבנה ב-PHP (למרות שאני בספק שזה נכון).
    זה כמו שאתה יכול להתחבר ל-MySQL דרך אקסס (דרך שירות ה-ODBC) או דרך אקסס ל-MSSQL (ע"י פרוייקט ACCESS).

  18. MasterMind הגיב:

    תאמין לי כמה שאני מנסה….
    אני לא מצליח….. אולי יש איזה מאמר  (לא אכפת לי שפה)
    איך לפתוח מסד עם MYSQL ?
    חשוב מאוד (לא אמרתי דחוף–שלא תגידו  דחוף תרשום על דלתות)
    תודה רבה

  19. jonatan44 הגיב:

    ——–>
    phpMyAdmin כתוב ב PHP ומטרתו היא לנהל את מסדי הנתונים אשר נימצאים על השרת.
    קיימות כמה תוכנות (לא web) לניהול מסדי הנתונים, בדוק באתר של mysql על MySQL COntrol Center ו MySQL administator.
    בהצלחה.
    נ.ב.
    מה לא עדכני ב phpMyAdmin?

  20. MasterMind הגיב:

    אוקי
    1) ניסיתי עם ה CC אבל הוא לא פועל
    2) לא מצאתי את ה MY SQL ADMINISTRATOR
    3) איך אני יכול לעבור על אות אות במשתנה ולהפוך אותה למספר
    כלומר אם יש לי את הסיסמא של המשתמש שהיא LETMEIN
    שזה יעבור על L ויביא לי את הקוד ASCII שלה וכך הלאה
    ובסוף יחבר את כל המספרים ?
    תודה רבה

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!