שלח תשובה

זירת השאלות

348
צפיות
28
תשובות

עזרה בבקשה…

,‏ 29 באוקטובר, 2004

תראו…

ראיתי את המאמר לגבי פונקציית ה REPLACE…

עכשיו בניתי טופס פשוט ביותר… שמקבל טקסט מסויים על ידי TEXTEXTRA בשיטה POST…
ואז הוא מדפיס את הטקסט איפה שהיה ENTER הוא יורד שורה….
אני לא מבין למה זה לא פועל!!!
לצורך העניין הנה הקוד של מה שמקבל:




<%

dim str

str=request.form("t1")

Replace(str,chr(13),"<br>")

response.write(str)

%>



והשגיאה:



Error Type:
Microsoft VBScript compilation (0x800A0414)
Cannot use parentheses when calling a Sub
/d1.asp, line 15, column 26
Replace(str,vbCrlf,"<br>")


מישהו יכול בבקשה לעזור???

תודה מראש….

תגיות:

28 תשובות

  1. iliakap2002 הגיב:

    שימו לב ש…
    ה REPLACE בשגיאה לא תואם לREPLACE שרשמתי….

    זה כי שיחקתי עם זה קצת אז אל תתיחסו….

  2. ניר טייב הגיב:

    Replace זה פונקציה
    פונקציה מחזירה ערכים לכן באפשרותך לשים פונקציה או בתור משתנה או בתור פרמטר לפונקציה אחרת.
    מנוע הפירוש של VBS חושב שאתה קורא לסאב-רוטינה. שזה כמו פונקציה רק שלא מחזיר ערכים (בלוק של קוד שלא מחזיר ערכים).
    לכן שאתה מבצע ריפליס אתה צריך להכיל את תוכנו לתוך משתנה מסויים. במקרה הזה:

    <%

    dim str
    str = request.form("t1")
    str = Replace(str,chr(13),"<br>")
    response.write(str)

    %>

  3. iliakap2002 הגיב:

    אופס… לא שמתי לב… סורי….
    לא ראיתי שלא הכנסתי את זה לתוך ה STR… טעות…
    סילחה… ותודה רבה…..

  4. iliakap2002 הגיב:

    עוד שאלה…. (מצטער על הבורות)
    אני רוצה להריץ חיפוש על טבלה במסד הנתונים שלי….
    לפי דעתי עושים את זה ברמת ה SQL….
    אבל אין לי מושג איך….
    מישהו יכול לעזור לי????

    תודה מראש, איליה.

  5. iliakap2002 הגיב:

    אפשר לשאול עוד שאלה?
    איך אני מתחבר לSQL SERVER???
    כמו לכל DSN רגיל???

  6. BuildHome הגיב:

    תשובה
    Conn.Open "Provider=SQLOLEDB; Server=SERVERNAMEDBNAMEUSERNAMEPASSWORD
    SERVERNAME = כתובת השרת
    DBNAME = שם בסיס הנתונים
    USERNAME = שם משתמש
    PASSWORD = סיסמא

  7. iliakap2002 הגיב:

    שאלה מטומטמת… אבל…
    אני יכול לערוך קובץ ASP בזמן ריצה?

    כי אני רוצה למשל שהמשתמש יכניס נתונים של מסד הנתונים שלו…
    ואני מכניס את זה לתוך קובץ מסויים ואז אני אוכל לעשות אינקלוד לחיבור…
    ולהתחבר דרך האינקלוד למסד הנתונים כל פעם שאני רוצה בכל עמוד……
    אז אם אפשר בבקשה תגידו לי איך…

    תודה מראש… איליה…

  8. זהר פלד הגיב:

    לא הבנתי את השאלה.
    אתה מוכן לנסות להסביר בצורה ברורה מה אתה שואל?

  9. iliakap2002 הגיב:

    אין בעיה…
    יש לי דף ASP שנקרא למשל CONN.ASP

    למשל אני רוצה ליצור קובץ התקנה שהמשתמש ממלא בו שם של מסד הנתונים..
    שם משתמש למסד הנתונים… וסיסמא למסד הנתונים…
    עכשיו כנראה שאני אצטרך להתחבר למסד הנתונים הזה שוב…
    אז אני רוצה לערוך את  CONN.ASP בזמן ריצה ולהניס אליו את הנתונים שהמשתמש הכניס…
    ואז כל פעם להתחבר למסד הנתונים דרך CONN.ASP…

    אם יש דרך אחרת אשמח לשמוע אותה….

    בתודה… איליה…

  10. BuildHome הגיב:

    אתה צריך
    להשתמש ב-FSO עבור עריכת קבצים אוןליין.
    הסברים וקודים על FSO.

  11. iliakap2002 הגיב:

    כן… אבל …
    אם השרת שלי לא תומך FSO??? יש עוד דרך אולי???

  12. BuildHome הגיב:

    אין דרך אחרת לערוך קבצים אוןליין.

  13. iliakap2002 הגיב:

    טוב לא נורא תודה רבה…
    שאתם סובלים אותי ועונים על השאלות שלי…

  14. iliakap2002 הגיב:

    ואם….
    אני הרי יכול להשתמש ב TEXT STREAM OBJECT ולעשות מסד נתונים של קובץ טקסט ואז להכניס את כתובת מסד הנתונים שם המשתמש והסיסמא…
    ואז לשלוף את זה משם???
    או שעדיף FSO???

    מה אתם אומרים???

  15. זהר פלד הגיב:

    אפפעם, לעולם,
    לעולם לעולם לעולם לעולם

    לא לעבוד עם מסד נתונים שמבוסס על קובץ טקסט.

    מסד נתונים הוא מסד נתונים, וקובץ טקסט הוא קוסץ טקסט.
    אם אין תמיכה במסד נתונים לעבוד עם XML.

  16. iliakap2002 הגיב:

    אז מה עם ACCESS???
    זה רק כדי לשמור איזה 4 נתונים על מסד הנתונים אני לא מתכוון לבסס עליו את כל הפורום!!!

  17. MasterMind הגיב:

    אז עדיף ב XML
    הוא צודק אסור לשמור נותנים בקובץ טקסט

  18. ניר טייב הגיב:

    מותר. אבל לא שקובץ הטקסט ישמש כמסד

  19. iliakap2002 הגיב:

    טוב פשוט…
    רציתי לא להשתמש ב FSO כי חלק גדול מהשרתים לא תומכים בו….
    וזה פשוט לא ממש נוח….
    אז חשבתי אולי להשתמש בקובץ טקסט כמסד נתונים…

    טוב תודה בכל מקרה לכולכם…

  20. ניר טייב הגיב:

    נסה לבדוק תמיכה באובייקט ל-XML
    לרוב הוא מותקן יד עם השרת – רק צריך לראות האם השרת שלך לא "ביטל" אותו

  21. iliakap2002 הגיב:

    איך אני כותב וקורא מקובץ XML???
    ץןדה תראש לעוזרים…

  22. ניר טייב הגיב:

    דרך ASP אפשר להשתמש
    באובייקט Microsoft.XMLDOM
    שבעזרתו אפשר לקרוא ולכתוב (צריך לשמור את הכתיבה בסופו של דבר תישאר) מ/ל-קובץ XML
    אם אינני טועה יש מאמר עליו במדור JS/ASP

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!