שלח תשובה

זירת השאלות

366
צפיות
14
תשובות

איך אני מגביל מספר תווים במילה?

,‏ 3 בנובמבר, 2004

יש לי textarea…
עכשיו אני צריך לולה בגוואה סקריפט שיגביל שלא יוכלו לרשום מילה
שיותר מ20 תווים למשל אם רושמים:
גדגכדגכדגכדגכדגכדגכגד
זה יתן הודעה מסוימת
ואם ירשמו מתחת ל20 תויים זה יעבוד רגיל…
תודה מראש

תגיות:

14 תשובות

  1. qazwsx הגיב:

    מנהל שרשר בבקשה…
    פשוט לא שמתי לב שההודעה שלי עדין בדף…

  2. prince01 הגיב:

    מה שבילד נתן לך
    זה הגבלת מספר התווים שניתן להזין לתוך הtextarea ..
    אם אני לא טועה, בקשת הגבלה של מילה אחת או צירוף של תווים בלי כל קשר לרווחים וכד' ?

    המאמר שבילד נתן גם פשוט מגביל, הוא לא מציג הודעה

  3. BuildHome הגיב:

    וואלה => פונקציה לבדיקה שכתבתי
    <script type="text/javascript">
    function limitChars() {
      var limitChar = 20; // מקסימום התווים שמילה יכולה להכיל
      var str = document.getElementById("msg").value;
      var lastWord = str.substring(str.lastIndexOf(" ")+1,str.length)
      if(lastWord.length>limitChar) {
       document.getElementById("msg").value = str.replace(lastWord,lastWord.substring(0,limitChar));
       alert("מקסימום התווים למילה הוא "+limitChar+"nמילתך ארוכה מדי ולכן קוצרה");
      }
    }
    </script>

    <textarea cols="60" rows="5" id="msg" name="msg" OnKeyPress="limitChars();"></textarea>
    בפונקציה, המשתנה limitChar הוא המשתנה המכיל את המספר המקסימלי של התווים שמילה אחת יכולה להכיל ולפיו הפונקציה תעבוד.
    בסה"כ הפונקציה שולפת את המילה האחרונה בתיבת הטקסט, בודקת את מספר התווים שלה ובמידה ומספר התווים שלה גדול מההגבלה אז המילה מקוצרת למקסימום התווים המותרים למילה ומודיעה על השינוי בעזרת הודעת אלרט.
    הפונקציה מבצעת בדיקה בכל לחיצה על תו במקלדת לתוך תיבת הטקסט.

  4. prince01 הגיב:

    ענק אתה בילד
    תגיד, אתה מקליד את הסקריפט
    או שאתה לוקח מארכיון אישי שלך או ממקורות חיצוניים ?

  5. BuildHome הגיב:

    תיקון: כתבתי במיוחד בשביל הבעיה
    זה יכול לעזור גם לאחרים

  6. ניר טייב הגיב:


    אני לא יודע אם זה עובד או לא וגם אם כן אני לא מבין אז איך
    כי פונקציית הריפלייס ב-JS מקבלת פרמטר ראשון כ-RegExp (או שיש כאן overLoading ואף אחד לא סיפר לי )


    str.replace(new RegExp(lastWord,""),lastWord.substring(0,limitChar));

  7. זהר פלד הגיב:

    זה לא עובד…
    קודם כל, Repalce של js אמור לקבל regExp, וזה מה שהוא מקבל גם כאן,

    ככה שזו לא הבעיה

    הקובץ הזה, לעומת זאת, עובד יופי….

    והשאלה ל buildHome היא למה לא להשתמש באמת ב regExp?

  8. qazwsx הגיב:

    מישהו יודע מה הסימן מיוחד של ' ?
    ראיתי פה בדף האחרון של המדריך של html
    את הסימני המיוחדים…
    חיפשתי את הרשימה המלאה לא מצאתי…
    אני מחפש את הסימן של התו
    '
    תודה מראש

  9. qazwsx הגיב:

    איך אני עושה iframe נסתר?
    זאת אומרת שלא יראו שיש עוד חלון בדף…
    שיראו את זה רגיל כאילו זה חלק מהדף…
    ניסיתי לעשות :
    border=0
    וזה לא עזר…

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!