שלח תשובה

זירת השאלות

191
צפיות
22
תשובות

איך עושים פונקציית "זכור אותי"?

,‏ 14 בנובמבר, 2004

ואני לא מבקש סקריפט כאן רק את השלבים.
הבנתי שאפשר להשתמש בקוקייה, זה נכון? כדאי?

תודה –
פפר

תגיות:

22 תשובות

  1. אוריקס הגיב:

    הייתי משתמש בקוקייה
    נראה הכי סביר. אין שום דבר אבסולוטי שיעבוד תמיד – אבל רוב המשתמשים יסכימו לקוקיות.

  2. god הגיב:

    אוריקס אתה מסכים ל"קוקיות"? חח 😛

  3. god הגיב:

    קוקיות עוגיות. 🙂 אפשר להשתמש גם בס
    יישן (סיישן)

  4. mynameispepper הגיב:

    אתם יכולים לפרט קצת יותר?
    מה לעשות ואיך?

  5. אוריקס הגיב:

    -לא נכון-
    ככה בפעם הבאה שהגולש יכנס לאתר כלום לא יזכור אותו, כי הסשן פשוט לא בנוי לזה.

  6. אוריקס הגיב:

    זה מאד תלוי מה אתה רוצה לעשות
    ואילו פרטים אתה רוצה לאחזר. בעקרון השיטה היא:
    1. זיהוי הקוקייה אצל המשתמש
    2. אימות שם המשתמש והסיסמה מול ה DB (או כל דבר אחר..)
    3. שאיבת הפרטים שאתה רוצה "לזכור" לאורך כל הגלישה באתר ושמירתם במשתנה סשן.

  7. mynameispepper הגיב:

    שאלה לגבי מנוע חיפוש של תאריכים…
    יש לי את הקוד הבא:


    SELECT FirstName,LastName FROM members WHERE registrationDate BETWEEN ‘5/5/2004’ AND ‘6/5/2004’ ORDER BY id

    אני מקבל את ההודעה שגיאה הבאה:


    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80040e14’
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error in FROM clause.

    מה זה יכול להיות?!

    תודה –
    פפר

  8. ניר טייב הגיב:

    נסה להקיף את התאריכים ב-#
    השגיאה שוגה 😛

  9. mynameispepper הגיב:

    שאלה לגבי מנוע חיפוש…
    יש לי את הקוד הבא:


    visa = fixStr(request.form("visa"))
    continent = fixStr(request.form("continent"))
    gender = fixStr(request.form("gender"))

    If visa <> "" Then
        SQLvisa = " WHERE visa=’" & visa & "’"
    Else
        SQLvisa = ""
    End If

    If continent <> "" Then
        SQLcontinent = " AND continent=’" & continent & "’"
        If visa = "" Then
            SQLcontinent = " WHERE continent=’" & continent & "’"
        End If
    Else
        SQLContinent = ""
    End If

    If gender <> "" Then
        SQLgender= " AND gender=’" & gender & "’"
        If continent = "" Then
            SQLgender = " WHERE gender=’" & gender & "’"
        End If
    Else
        SQLgender= ""
    End If

    SQL = "SELECT  FirstName,LastName,email,PhoneNumber1,PhoneNumber2
    FROM members" & SQLUSVisa & SQLgender & SQLContinent & " ORDER BY id"

    זה קוד למנוע חיפוש עם שלושה אפשרויות חיפוש. העייה מתעוררת אני רוצה לחפש רק עם הפרמטר השני או השלישי. אני מקבל שגיאה…

    מה לעשות?

    תודה מהפפר

  10. ניר טייב הגיב:

    נסה כך:

    visa = fixStr(request.form("visa"))
    continent = fixStr(request.form("continent"))
    gender = fixStr(request.form("gender"))
    SQL = "SELECT  FirstName,LastName,email,PhoneNumber1,PhoneNumber2" &_
                "FROM members" &_
                "WHERE 1=1"
    If visa <> "" Then
        SQL  = SQL & " AND visa=’" & visa & "’"
    End If

    If continent <> "" Then
        SQL  = SQL & " AND continent=’" & continent & "’"
    End If

    If gender <> "" Then
        SQL  = SQL & " AND gender=’" & gender & "’"
    End If

    SQL  = SQL & " ORDER BY id DESC"

  11. mynameispepper הגיב:

    מנוע חיפוש וצ’ק בוקסים…
    יש לי בסיס נתונים פשוט עם 3 עמודות: שם, גיל וצבעים.
    עמודת הצבעים יכולה להכיל עד 5 צבעים שהמשתמש בחר מופרדים בפסיק.

    הבעייה מתעוררת כשאני מנסה לחפש צבעים דרך מנוע חיפוש שבניתי.
    המנוע מורכב מתיבת חיפוש חופשי ומ 20 צ’קבוקסים.

    האם אני בוחר את הצבעים ירוק ואדום אני מקבל בתוצאות את כל המשתמשים שבחרו את הצירוף הזה בלבד ואני רוצה שהמנוע יציג לי את כל המשתמשים שבחרו את הצבע אדום ואת כל המשתמשים שבחרו את הצבע ירוק.

    הנה הקוד שלי:

    If color <> "" Then
        SQL = SQL & " AND color=’" & color & "’"
    End If

    מה לא נכון בו?
    (כמעט נואש)

    בתודה –
    פפר

  12. ניר טייב הגיב:

    תשתמש ב-LIKE במקום ב-"="
    הכוונה שתעשה עוד טבלה

  13. ניר טייב הגיב:

    עזוב את תוכן ההודעה
    באתי לכתוב משהו והתחרטתי. תתייחס רק לכותרת.

  14. mynameispepper הגיב:

    לא עזר…
    עשיתי:


    If color <> "" Then
        SQL = SQL & " AND color LIKE ‘" & color & "’"
    End If

    החזיר את אותן התוצאות. למה זה?

  15. mynameispepper הגיב:

    זה לא עובד…
    הבעייה היא שיש בטבלה עמודה אחת שיש בה משהו כזה:
    צהוב, ירוק, אדום, כחול

    כך שאם אני מבקש לראות את צהוב ואדום הוא ייתן לי את כל מי שבחר את 2 הצירופים האלו יחד.

    איך אני מתגבר על זה?

  16. אתה צריך לשרשר את זה ככה:
    קודם כל אתה צריך לדעת צבעים יש לך:


    color = split(color,",")
    for i=0 to uBound(color)
    sql=sql & " and color like %’"&color(i)&"’%"
    loop

  17. זהר פלד הגיב:

    מתכנתים עלאק…
    אף אחד לא שם לב שהשימוש ב AND כאן הוא שגוי?
    במקום AND צריך להיות שימוש ב OR…

    sql = "SELECT …. WHERE …."
    .
    .
    colorsArray = split(color,",")
    for i=0 to uBound(colorsArray);
    sql = sql & " OR color LIKE ‘%"& colorsArray(i) & "%’"
    next

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!