שלח תשובה

זירת השאלות

286
צפיות
18
תשובות

קצת על מסד נותונים מסוג mysql?

,‏ 15 בנובמבר, 2004

רציתי לדעת איך אני מתחבר למסד מסוג זה?
איך אני שולף נתונים?
איך אני מכניס נתונים?
פשוט אני רגיל לעבוד עם מסד נתונים של אקסס…
אני צריך לדעת כמה שיותר על mysql
תודה מראש

תגיות:

18 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    MySQL הוא מסד שה-SQL
    שלו עובד ע"פ תקן ה-ANSI של SQL וכולל הרחבות (לא שינוי אלא הרחבות)
    ז"א שפעולות כמו SELECT, INSERT INTO, UPDATE, DELETE, REVOKE, GRANT
    לא שונו, משתמשים בהם אותו דבר.

    התחברות ? זה תלוי מאיזה סוג של שרת: windows או לינוקס
    ב-windows אתה צריך להיכנס לתיקיית ה-bin שבתיקייה שבה התקנת את ה- MySQL ושם להיכנס לאפליקציה winMySQLAdmin ולהפעיל את ה-Service (קליק ימני על הרמזור winNt ואז start the service)

    בלינוקס אתה צריך להיכנס לקונסול ולכתוב את השורה הבאה במקרה ואתה עובד עם פדורה רד-האט לינוקס (אני בגרסה 3 עובד ואני לא יודע לגבי גרסאות קודמות)

    # su –
    # service mysqld start

    אני מניח שזה יעבוד על עוד מס’ הפצות.

  2. qazwsx הגיב:

    אני מתכוון איך אני מתחבר דרך הדפים
    ואם ככה מתחברים דרך הדפים אז לא הבנתי בדיוק אתה יכול להסביר קצת יותר? או לתת דוגמא?

  3. ניר טייב הגיב:

    אם אתה עובד עם ASP
    אז דרך העבודה היא רגילה
    יצירת אובייקט חיבור (נותנים לו חיבור ODBC – http://www.connectionstrings.com)
    אח"כ פתיחת רקורדסט ועוברים על הנתונים בדרך שרוצים

    דרך PHP יש את הפונקציה MySQL_Connect אם אינני טועה.

    דרך JSP אתה מתחבר בעזרת ה-JDBC

    דרך ASP.NET אתה מתחבר בעזרת ADO.NET ושימוש במחלקה שאם אינני טועה שמה: ODBCConnection

  4. qazwsx הגיב:

    אני עובד דרך asp אבל…
    אם אני פותח ככה דטא בייס של אקסס:


    <%
    dim conn
    set conn=server.createobject("adodb.connection")
    dim ConnString
    ConnString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" &_
                              Server.MapPath("שם הקובץ") & ";"
    conn.Open connString
    dim rs,sql
    set rs=server.CreateObject("adodb.recordset")
    sql = "select * from 123 Where ID =" & ID & ";"
    rs.open sql,conn
    %>

    אז לא הבנתי בדיוק איך אני יפתח את הsql כי אני ממש חדש בזה ולא מבין באיזה תיקיה הוא יושב ואיך אני מגיע אליו…
    ושוב תודה

  5. ניר טייב הגיב:

    כאן אתה צריך להתחיל להבדיל
    שאתה עובד עם MySQL אתה לא עובד עם קובץ כמו באקסס אלא עם שרת
    לכן אתה צריך לתת פרטים כמו: כתובת שרת, שם ה-DB, שם משתמש וסיסמא.

    את המשתנה ConnString אתה צריך לשנות כך שיכיל את הדבר הבא:


    "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver};SERVER=localhost;PORT=3306;DATABASE=myDatabase;USER=myUsername;PASSWORD=myPassword;OPTION=3;"

    SERVER – כתובת שרת (יכול להיות שרת חיצוני או שרת אישי(localhost)
    PORT – הפורט שאיתו תשתמש כדי להתחבר לשרת (רצוי להשאיר 3306 או 3307)
    DATABASE – שם מסד הנתונים שיצרת
    USER – שם המשתמש שאיתו אתה נכנס למסד
    PASSWORD – הסיסמא של המשתמש
    OPTION – לא יודע מה תפקידו (אתה מוזמן לחפש בגוגל)

    בהצלחה

  6. qazwsx הגיב:

    אוקיי תודה ועוד משהו על sql
    התחברתי כמו שרשום בהודעה למעלה…
    עכשיו הכנסתי אחרי ההתחברות את הקוד הבא:


    sql = "CREATE TABLE conn
    (
        ID COUNTER PRIMARY KEY,
        Last_Name TEXT(50) NOT NULL,
        First_Name TEXT(50) NOT NULL,
        Phone TEXT(10),
        Email TEXT(50),
    )"
    rs.open sql,conn

    וזה לא נותן שגיאה ולא כלום פשוט ממשיך כאילו זה יצר את הטבלה אבל אחרי זה
    שאני נכנס למסד נתונים אני רואה בכלל שזה לא יצר את הטבלה ולא עשה כלום…
    מישהו יודע מה זה יכול להיות?
    ניסיתי להכניס את זה ישירות מהניהול של הmysql ושאני רושם את זה שם אז זה
    נותן לי הודעת שגיאה:


    MySQL אמר:  

    #1064 – You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ‘COUNTER PRIMARY KEY,
        Last_Name TEXT(50) NOT NULL,
        Fir

    תודה

  7. qazwsx הגיב:

    הצלחתי למצוא את התשובה…
    http://webmaster.org.il/showArticle.asp?id=157
    היא נמצאת כאן…
    ואחרי שיוצרים את הטבלה אפשר לעשות "הצג קוד php" וזה יראה לכם את המבנה של השאילתה…

  8. ניר טייב הגיב:

    ללמוד מניסיון טעייה זה טוב אבל
    ללמוד מניסיון והצלחה זה אפילו יותר טוב
    הנה מדריך שאני משתמש בו גם כדי ללמוד MySQL:
    http://www.penguin.org.il/guides/mysql-intro/index.html

    בהצלחה

  9. qazwsx הגיב:

    תודה אחי תותח, ותגיד יש סשיין בphp?
    יש משהו כמו סשיין בphp?

  10. qazwsx הגיב:

    תודה.. ומה דפוק עם זה?
    עשיתי את זה:


    <?php
    session_start();
    $_SESSION[‘admin’] = ‘admin_ok’;
    echo "הערך הוא:";
    echo $_session[‘admin’];
    ?>

    לפי מה שרשום שם בלינק שהבאת לי..
    וזה לא מציג לי את הערך… זה פשוט לא רושם כלום (חוץ מאת ה"הערך הוא:")
    תודה

  11. jonatan44 הגיב:

    נסה ככה:

    <?php
    session_start();
    $_SESSION["admin"] = "admin_ok";
    echo "הערך הוא: ".$_session["admin"[;
    ?>

  12. qazwsx הגיב:

    אוקיי עכשיו זה עובד אבל…
    זה לא שומר לי את זה בדפים אחרים…
    זה פשוט מציג אותו בתור משתנה רק לאותו הדף…
    אם אני נכנס לדף שקבעתי את הסשן זה עובד…
    אם אני נכנס לדף אחר זה כבר לא עובד..

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!