שלח תשובה

זירת השאלות

21 תשובות

  1. TheShield הגיב:

    MD5 לדעתי הכי טובה
    לדוגמה שמשתמש נרשם למערכת את מקבל את הסיסמה לתוך משתנה ומצפין אותה בצורה הבאה:


    $password = md5($_POST[‘password’]);

    ובהתחברות של המשתמש אתה משתמש ב-MD5 כדי להשוות את הסיסמה שהמשתמש הקליד לסיסמה שנמצאת במאגר הנתונים.

    מתן.

  2. MasterMind הגיב:

    ואיך ב ASP? כלומר VB
    נסיתי למצוא את השיטה MD5 בMDSN   אבל לא רשום כלום על VB
    רשום הכול עם .NET

  3. mynameispepper הגיב:

    למה בעצם צריך להצפין את המידע כשהוא
    נכנס לבסיס הנתונים?
    הרי אם מישהו יפרוץ לאתר ויוריד את הבסיס נתונים זה לא משנה. אם יש לו את השם והסיסמא.
    האם זה נכון או שפיספסתי את הרעיון?

  4. ניר טייב הגיב:

    כך אם אין לו ידע בהצפנה
    או את המפתח של ההצפנה הוא לא יודע איך לעשות לו decode  ולהחזיר את המחרוזת בחזרה למה שהיא היית ובכך לא יגלה את הפרטים.

  5. jonatan44 הגיב:

    מדובר במימוש לתוכנה
    לא לווב, כלומר, הם דיברו על חתימות של תוכנה, הוא מדבר על הסתרת מחרוזות (סיסמאות), וכאן, האלגוריתם של ההצפנה הוא חד כיווני, אז נכון שאפשר לנסות להצפין כל מחרוזת אפשרית ולהשוות אותה אבל זה עלול לקחת דורות.
    קיצור, אם הוא לא הולך לישמור בבסיס הנתונים קודי גישה למרכז הטילים האטומיים של מדינת ישראל זה מספיק בטוח

  6. jonatan44 הגיב:

    בוא אני אסביר לך.
    נניח והוא מוריד את מסד הנתונים, או מקבל גישת צפייה אליו, הוא יכול ליראות את הסיסמות, אבל הסיסמאות הוצפנו ככה ש:
    *המשתמש מכניס את הסיסמה הרגילה שלו, לדוגמה הסיסמה 213
    *היא מוצפנת על ידי אלגוריתם הצפנה (קרא ב php.net על crc43,md5 ואת דף ההצפנה ב php-il.netxלעוד מידע), והופכת מ 213 ל x8mSx.
    היא נישמרת בבסיס נתונים.
    וזה מה שההאקר רואה, את הסיסמה המוצפנת.
    עכשיוף, כל פעם שהמשתמש מיתחבר, הסיסמה מוצפנת ל x8mSx, ואז מוודאים בבסיס נתונים אם היא שווה לה.
    ככה שגם אם הוא מצליח להשיג גישה, לקריאה של הבסיס נתונים, הוא לא יוכל לעשות הרבה.
    אם הוא מצליח להשיג גישת עידכון, הוא יוכל להכניס סיסמה מוצפנת מישלו, וככה לקבל גישה לחשבון שלו.

  7. mynameispepper הגיב:

    כן אבל כל הרעיון הוא שאם הוא הצליח
    להוריד את בסיס הנתונים זה לא משנה יותר.
    יש לו את המידע על כל חבר ומעבר לזה ייתכן (מאוד) שיהיה לו את המידע לשאר האתר והחומר שבו באותו בסיס נתונים.

  8. ניר טייב הגיב:

    אז לא הבנת
    אפילו אם הוא יוריד את המסד ויראה את הנתונים אם הוא לא יודע באיזה צורה קידדנו ואת האלגוריתם עצמו שמימשנו אז הוא לא יכול לדעת את התוכן שהיה לפני ההצפנה.

  9. ניר טייב הגיב:

    הא תודה |4u|
    מתי אני אדע להבחין בין העיקר לתפל ?! :-/

  10. jonatan44 הגיב:

    עוד משהוא
    תמיד כדאי להישתמש שני שיטות קידוד, לדוגמה, אם אתה עובד אם PHP, אתה יכול להישתמש ככה ב md5:
    md5("text");
    וככה ב crc32
    crc32("text");
    אתה יכול לשלם את שניהם ככה:
    crc32(md5("text"));
    וככה תצא לך הגנה אפילו חזקה יותר.

  11. mynameispepper הגיב:

    אז אתה אומר לי שאתה מקודד את כל
    הנתונים שנכנסים לבסיס הנתונים?
    ואם אני רוצה להוריד את בסיס הנתונים ולהסתכל עליו כקובץ ACCESS?

  12. ניר טייב הגיב:

    מקודדים את הנתונים החשובים
    כמו סיסמאות, מס’ כרטיסי אשראי וכדומה…
    מידע רגיש מקודדים

    טקסטים בפורומים נגיד לא מקודדים כי אין בשביל מה. אפשר לראות את זה בכל מקרה על המסך.

  13. ניר טייב הגיב:

    ב-JSVBS צריך לממש את האלגוריתם
    לקידוד. אתה יכול לגגל אחר זה: MD5 Algorithm

  14. mynameispepper הגיב:

    השאלה שלי היא כזו:
    מאמר שכל מה שיש לי בבסיס נתונים זה רק פרטי משתמש (והרבה) והם נגישים לכל מי שנרשם למערכת. במקרה הזה, מה כדאי לי לקודד חוץ משם המשתמש והסיסמא?

  15. BuildHome הגיב:

    איזה מידע חשוב קיים במסד?
    ניר ענה לך מה צריך להצפין (סיסמאות כ"א וכו’).

  16. mynameispepper הגיב:

    כל מידע שיש לך שם הוא חשוב…
    מספיק שמישהו יוריד את הבסיס נתונים ויש לו רשימה מלאה של שמות, מיילים, טלפונים וכו’. לא ככה?
    יכול להיות שאני סתפ פאראנואיד ובאמת לא צריך לקודד גם את אלו – מה אתם אומרים?

  17. lofr הגיב:

    איך אני עושה ב php..
    התחלתי לבנות מערכת תחרות אתרים עכשו עשיתי דירוג אתרים וזה שולח למסד איפי תאריך וכמה הוא דירג עכשיו איך אני עושה שנגיד 3 הכניסו אחד 4 אחד 3 ואחד 5
    איך אני עושה שזה יעשה פעולת חיבור לכל אלה שדירגו אתר זה?
    התחברתי למסד הבעיה איך אני עושה שיעשה פעולת חיבור לכל אלה שדירגו תאתר נגיד
    דירגו אלה שאמרתי אז זה יעשה פעולה כזאת
    3+4+3+5
    ויביא תוצאה?

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!