שלח תשובה

זירת השאלות

437
צפיות
7
תשובות

איך חוצרים דף עם תגובות גולשים

,‏ 11 בדצמבר, 2004

שלום
אני ממש בשלבים התחלתיים של בניית אתר (הידע שלי כיום מאוד בסיסי)
אני רוצה ליצור דף שיש בו כתבה ואז יש מספר לינקים לתגובות, כך שהגולש יכול להוסיף תגובה בקטגוריה המתאימה לו

לדוגמא :

(כתבה )
" כאן תהיה הכתבה ….

….

…"

(הוספת תגובות)

הוסף תגובה בנושא 'x'                  ראה רשימת תגובות בנושא 'x'
הוסף תגובה בנושא 'y'                  ראה רשימת תגובות בנושא 'y'

בלחיצת עכבר על  "ראה רשימת …" הגולש יוכל לראות את כל התגובות באותו נושא וכך לגבי הוספת תגובה

האמת היא שבמעט ואין לי מושג ב sql, אם תוכלו לפרט מה עלי לעשות/ללמוד
אודה לכם מאוד

נ.ב
האם יש template לדבר כזה ?
תודה

תגיות:

7 תשובות

  1. TheShield הגיב:

    אם הבנתי נכון אתה בסה"כ רוצה…
    אם הבנתי נכון אתה בסה"כ רוצה שתיהיה כתבה ומתחת אפשרות להוספת תגובות.

    מה שאתה בסה"כ צריך זה טבלה נוספת בשביל התגובות שיהיה בה שדה בשם ParentID (לדוגמה…), שתוסיף תגובה אתה תוסיף ל-ParentID את ה-ID של הכתבה ושתשלוף את התגובות תעשה שאילתה ששולפת את כל התגובות שה-ParentID שלהם שווה ל-ID של הכתבה.

    מתן.

  2. TheShield הגיב:

    השאילתות שאתה צריך להשתמש בהן…
    SELECT – לשליפת התגובות
    SELECT * FROM `table` WHERE ParentID=ID

    INSERT – להוספת התגובות
    INSERT INTO `table`(ParentID,title,comment) VALUES(ID,title,comment)

    UPDATE ו-DELETE במידה ותרצה אפשרות לערוך את תגובות הגולשים או למחוק את תגובות הגולשים.

  3. ZivG הגיב:

    תודה, ויש לי עוד שאלה
    היכן יש מדריך לכל הפקודות  : select,insert,update וכו'
    אני צריך לקרוא מדריך גם ל sql וגם ל asp ?
    פשוט חסרה לי התמונה הכללית איך כל זה עובד (מהו בדיוק מבנה הנתונים שאני משתמש בו? כמו hash table ? איך הוא נוצר? מהי השפה שאיתה אני אמור לעבוד?), מבחינת תיכנות זה נראה לי פשוט יחסית (יש לי רקע טוב בc++ ו perl) רק חסר לי התמונה הכללית

  4. זהר פלד הגיב:

    מדריך ל SQL ומדריך ל ASP.
    את שניהם תוכל למצוא כאן באתר.
    מבנה הנתונים שמשתמשים בו הוא מסד נתונים טבלאי.
    התמונה הכללית?
    יש מסד נתונים, יש שרת, ויש דפדפן. כל אחד מהווה שכבה אחרת באפליקציה.
    אין לי ממש כוח לפרט יותר, אבל אני בטוח שאם תקרא קצת ממדריך ה ASP וקצת ממדריך ה SQL לא תצטרך יותר פירוט.

  5. ZivG הגיב:

    syntax של sql
    שלום
    במדריך כאן באתר ראיתי שמשתמשים בתחביר של : text,count,memo אבל באתרים אחרים ראיתי שיש תחביר של char,integer וכו'
    מה המקור להבדל ?
    האם קוד sql כלשהו אמור לעבוד רק על שרתים ספציפים ע"פ התחביר? אם כן במה עדיף להשתמש

    אני מתוך הרגל עובד בלי עורך גרפי (כמו ms access ) אלא עם עורך טקסט

  6. ניר טייב הגיב:

    אתה לא חייב לעבוד על עורך גרפי
    באקסס אלא אתה יכול פשוט לכתוב SQL בתוכו.
    בכל אופן עבור שאילתות פשוטות הממשק הגרפי עוזר לך לעשות עבודה יותר מהירה. (למרות שאני בד"כ עובד עם כתיבת SQL)

    שמע לכל מסד יש את ה-datatypes שייחודיים לו.
    ל-SQL יש תקן ANSI שאחריו מסדי הנתונים צריכים לעבוד ויכולים להוסיף עליו.
    השאילתות הפשוטות: SELECT,INSERT INTO,UPDATE,GRANT,REVOKE,DELETE… הן לא משתנות תחבירית.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!