שלח תשובה

זירת השאלות

261
צפיות
8
תשובות

שאלה בקשר לאינקלודים ו SERVER.EXECU

,‏ 15 בדצמבר, 2004

אז ככה….

מה ההבדל בין INCLUDE ל SERVER.EXECUTE???
כי למשל יש לי כזה מבנה של תיקיות:

בתוך תקיית הROOT יש תיקייה ו 3 קבצים.
התיקייה a מכילה קישור כלשהו לקובץ CONN.ASP בתיקיית ה ROOT
שבקובץ זה יש קישור לבסיס הנתונים שגם הוא נמצא ב ROOT.
חוץ מזה יש בתיקיית ה ROOT עוד קובץ שגם הוא מכיל קישור ל CONN.ASP שמקשר אותו לבסיס הנתונים.

השאלה שלי היא באיזה פקודה להשתמש כדי ששני הקישורים יעבדו…

INCLUDE או SERVER.EXECUTE???

תגיות:

8 תשובות

  1. זהר פלד הגיב:

    אלו שני דברים שונים לגמרי…
    include למעשה מתבצע בצורה הבאה:
    השרת פותח את הדף ASP, רואה את שורת ה include, ופשוט "מדביק" את התוכן של הדף המוכלל בדף המכליל. כל זה מתבצע בכלל לפני שהשרת מתחיל להריץ את ה ASP.

    Server.execute, לעומת זאת, מתבצע בזמו ריצה של ה ASP, ולכן אפשר לבצע איתו הכללה של מספר דפים לפי תנאי הריצה (לדוגמא, לשרשר לו משתנה לכתובת, או להפעיל דפים שונים לפי תנאים שונים). ב Server.execute השרת מגיע לפקודה הזו, מפסיק במקום לעבד את ה ASP שהוא עובד עליו, עובר לבצע את ה ASP של הדף המוכלל, ובסוף של זה חוזר לדף המכליל.

  2. god הגיב:

    יש לי שאלה באותו נושא מצטער שאני
    מתעלק לך על האשכול 🙂
    אוקי אם למשל יש לי דף תפריט MENU כמו שיש פה למעלה בWEBMASTER מאמרים והכל ואני לא רוצה להדביק אותו כל פעם מחדש לדף אחר איך אני עושה שהוא יתחבר לשם ב SERVER.EXECUTE או INCLUDE ? וגם איך אני קובע שזה יהיה רק החלק העליון ולא כל הדף כי יש צבע רקע שונה ועוד משהו קטנטן עדיך להשתמש ב FRAME או משהו ?

  3. זהר פלד הגיב:

    לדעתי, עדיף להשתמש במקרה כזה
    בתפריט שבנוי כולו ב JS, עם קובץ JS חיצוני, ושמירה לזכרון המטמון של הדפדפן.
    הרי השינויים שעושים בתפריט הם מעטים ביותר, ולכן עדיף שהוא ישמר במטמון של הלקוח.

    אפשר בהחלט להשתמש ב include, פשוט שמים את השורה של ה include איפה שרוצים "להדביק" את התפריט לקובץ, ובדיוק על אותו עקרון אפשר להשתמש ב Server.execute…
    iFrame לדעתי זה הפתרון הכי פחות טוב.

  4. god הגיב:

    אממ כנס בקשה זהר פלד 🙂
    תיראה זה בסך הכל ה JS שלי


    <script type="text/javascript">
    function showmenu(elmnt)
    {
    document.all(elmnt).style.visibility="visible"
    }
    function hidemenu(elmnt)
    {
    document.all(elmnt).style.visibility="hidden"
    }
    </script>

    אתה בטוח שצריך לפתוח לזה קובץ JS ? לא עדיף פשוט .asp
    יחד עם התפריט שהוא ב HTML?

  5. זהר פלד הגיב:

    לא הבנת…
    תתרגם את ה HTML ל JS גם כן, כלומר להעביר את הכל לתוך document.write, ואת כל התפריט תכניס בתוך קובץ JS חיצוני.

    חוצמזה, מספיק שאתה משתמש באותה פונקציה בשני דפים שונים בשביל שיהיה עדיף לכתוב אותה בקובץ חיצוני אחד, שלא לדבר על תפריט שיופיע בכל האתר.

  6. Just-Tal הגיב:

    כל עוד יש לך אתר קטן ולא עם המון…
    משתמשים ההבדל לכאן או לכאן הוא מזערי!!!

    אני משתמש באינקלודים.

  7. ניר טייב הגיב:

    זה תלוי מאוד
    באינקלוד תשתמש עבור הכנסה של תוכן משותף לכמה דפים שהתוכן (או חלקו) אמור להתבצע בצד השרת (חבל להטריד את השרת עבור דברים שנעשים אך ורק בצד הלקוח) – לדעתי

    ב-JS תשתמש רק עבור דברים שצריכים להתבצע בצד הלקוח
    שימוש ב-JS אפשרי ויגרום לכך שהוא יטען מהזיכרון של הדפדפן – יכול להוריד מהתעבורה של האתר שלך בחלק מהמקרים.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!