שלח תשובה

זירת השאלות

211
צפיות
27
תשובות

יש לי שאלה אני יודע שהיא קלה אבל…

,‏ 24 בדצמבר, 2004

יש לי שאלה אני יודע שהיא פשוטה אבל אני לא יודע אך עושים מה שאני רוצה לעשות.
אך אני עושה שזה יראה נגיד את 5 המשחקים החדשים ביותר באתר?
כמו בהודעות החדשות ביותר בפורומים אצלכם?

תגיות:

27 תשובות

  1. jonatan44 הגיב:

    איפה אתה שומר את המשחקים?
    באיזה מסד נתונים?
    ב access זה היה top 5
    ב mysql זה limit 5

  2. somebody הגיב:

    תודה לך
    תודה לך הצלחתי
    אבל איך אני עושה שזה נגיד יוצאי את החמישה שהורידו אותם הכי הרבה?
    עשיתי עמוד בטבלה בaccess של hits (מספר הפעמיים שהורידו/לחצו על קישור זה)
    ואני רוצה להוציא את החמישה שלחצו עליהם הכי הרבה.
    ועוד משהו:
    איך אני עושה שזה יראה את החמישה החדשים ביותר?
    זה מה שאני עושיתי:
    מה אני צריך להוסיף כדי שזה יעשה מה שאני רוצה?


    sql="select top 5 * from download where carea=’משחקים דמו’"

    זה מה שאני עשיתי וזה פועל מראה לי את החמישה אבל מה אני צריך להוסיף כדי שזה יראה לי את הכי חדשים?
    ושזה ירא לי (בניפרד) בעוד קוד את החמישה שהורידו הכי הרבה.
    תודה לכל מי שיעזור!

  3. somebody הגיב:

    יש לי שאלה
    אני עשיתי תאורים למשחקים ואני רוצה שבדף שמציג אותם יהיה רק כמה מילים מהאתחלה של התאור ואזס שלוש נקודות כאילו זה לא יראה את כל התאור רק איזה קטע קצר מהתאור.
    אני יודע שזה לא מובן כי לא ידעתי אך לנסח את זה.

    דוגמא למה שאני שואלה:

    התאור:
    משחק פלטפורמה חמוד ביותר בו אתם מגלמים טיפת מים קטנה, אשר נוצרה במהלך ניסוי מדעי כושל. הטיפה נשלחת לחלל, ומתרסקת בעולם אחר. שם, עליה לעזור לחברים חדשים לחפש יהלומים, פריטים קסומים ולהילחם ביצורים לאורך 12 שלבים בארבע סביבות שונות. במשחק גרפיקה ומוסיקה חמודים ונעימים מאוד, השליטה פשוטה באמצעות מקשי החיצים והוא מתאים לכל הגילאים.

    ואני רוצה שזה יציג רג קטע קטן נגיד:
    משחק פלטפורמה חמוד ביותר בו אתם מגלמים טיפת מים קטנה, אשר נוצרה במהלך ניסוי מדעי כושל….

    אז האם יש בכלל  כזה דבר ששולף רק קטע קטן (לפי מה שאני קובע) מכול התאור?
    ואם יש איך אני עושה כזה דבר?
    תודה לכל מי שיענה!

  4. ניר טייב הגיב:

    אם אתה עובד עם אקסס או MSSQL
    אז יש לך פונקציה בשם Left שתפקידה להחזיר את תת מחרוזת באורץ X מתוך מחרוזת אחת שלמה.
    תוכל לראות את הסינטקס במדור VBS (הפונקציה הזו נלקחה מ-VB והושמה בשני המסדים)

  5. somebody הגיב:

    תודה לך אני הנסה לילמוד את זה
    (אני עובד עם access)

  6. somebody הגיב:

    תודה לך הצלחתי לעשות את זה
    זה פשוט זה כמו הירידת שורה…
    תודה!

  7. somebody הגיב:

    יש לי עוד שאלה…
    איך אני יכול לשים את הקוד הזה בין תגי response.Write?
    אני צריך את זה כי אם אני עושה את זה לא בתוך מעלה אז לכל הורדה זה כותב את אותו המידע.
    אני צריך שלכל הורדה זה יכתוב את המידע הצפציפי לה.
    אם הבנתם..

  8. זהר פלד הגיב:

    את ה left אתה מממש במסד הנתונים,
    כלומר בתוך משפט ה SQL.
    רק שים לב להשתמש ב alias, כי אחרת לא תוכל להציג את התוצאה בעזרת שם השדה:

    strSQL = "SELECT intGameId, strGameName, LEFT(strGameDesc) AS strShortDesc FROM gamesTbl"
    .
    .
    .
    do until rs.eof
    Response.write "<a href=""gamePage.asp?gameId="& rs("intGameId") &""">שם המשחק" & rs("strGameName") &"</a><br/>"
    Response.write "תאור המשחק" & rs("strShortDesc") &"<br/>"
    loop

  9. somebody הגיב:

    תודה אב לא הבנתי…
    איך אני קובע כמה אותיות זה יציג?
    הרי צריך ליכתוב את זה ככה:

    lLeft("rs("desc"),4)  

    ה-4 מציין כמה אותיות זה יראה מהמקור אז במה שהבאת לי אך זה יודע כמה אותיות להראות מהמקור?

  10. somebody הגיב:

    הבנתי לבסוף
    השתמשתי במילה שמורה…
    ביגלל זה לא עבד לי.
    והבנתי איך ליקבוע את מבפר האותיות.
    תודה רבה רבה לך

  11. somebody הגיב:

    בעיה
    יש לי בעיה מוזרה מאוד באתר.
    עשיתי דף עמוד שמקבל את הנתונים של דירוג הגולש לגבי המשחק ושאני לוחץ שלח (לישלוח לעמוד שאני מדבר עליו) זה מביא לי את הבעיה הבא:


    Item cannot be found in the collection corresponding to the requested name or ordinal.
    /vote.asp, line 9

    אני יודע מה הבעיה זה אומר שזה לא מוצא את מה שבשורה 9 אבל בדקתי אליף פעמים וזה בדטה בס שהעמוד הזה מיתחבר אליו הינה העמוד (רק 12 שורות זה לא נורא)


    <!– #include file="conn2.asp" –>
    <%
    DIM ID, rs, SQL, table,namber
    ID = Request.QueryString("id")
    namber = Request.form("voten")
    table=Request.QueryString("category")
    Set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    rs.open ""&table&" WHERE id ="&id&"", conn, 3, 3
    rs(""&vote&"") = rs(""&vote&"") + ""&namber&""
    rs(""&voter&"") = rs(""&voter&"") + 1
    rs.Update
    rs.Close
    %>

    והconn מיתחבר למיסד ביגלל שבכל האתר אני משתמש בו והקוד שכתוב פה הוא נכון כי למשל במונה הורדות (מרא כמה פעמים הורידו את המשחק) הוא פועל העתקתי אותו אותו הדבר מהעמוד שבניתי של מונה הכניסות ורק החלפתי שורות
    9 ו 10 (9 מודגשת) זה הראה לי את הבעיה שכתבתי לכם.
    ובדקתי 1000000 פעמים ויש לי בדטה בס כאילו אני הוספתי את השורות שזה מכניס הליהם את הנתונים..
    מה יכולה להיות הבעיה למה זה קרה???
    תודה לכל העוזרים!@!!!!!!!!!!!
    מהצהרים אני מיסתבך על הבעיה המעפנה הזאת…..

  12. ניר טייב הגיב:

    נסה לעשות שאילתת SQL נורמלית
    עם כל החלקים SELECT, FROM וגם WHERE (לפי הצורך)
    וגם כדי להפוך משתנה למחרוזת תשתמש ב-cStr  נראה לי שזה יותר יעיל (לא סגור על זה)

  13. somebody הגיב:

    זה עדיין לא פועל…
    יכול להיות שזה לא מזה משתנים אלו ביגלל שיש הרבה רשומות (לא יודע אם זה הרבה אבל..) יש לי בטבלה של ההורדות (משתמש בaccess)
    25 עמודות זה יותר מידי?
    כי עד עמודה 23 זה זיהה ושעשיתי את עמודות 25 ו 24 זה כבר לא מזהה.
    יכל להיות ביגלל זה??

  14. somebody הגיב:

    זה בטוח לא בגלל מה שכתבתי למעלה
    (בדקתי)
    וואי איזה מעצבן זהההההההההההה אוףףף

  15. somebody הגיב:

    הצלחתי!!!!!!!!
    אתם לא יודעים איזה שמח אני!!!!!!!!!
    סוף כל סוף
    ואם אתם שואלים את עצמכם מה היתה הבעיה (לא שניראה לי שאתם שואלים אבל מה זה משנה נגיד בכל מקרה).
    סמתי יותר מידי מרכאות……
    מהצהרים אני מסתבך ביגלל מרכאות בה לי למות!!
    חח………

  16. somebody הגיב:

    שאלה
    איך אני יכול לעשות נגיד ש
    A=<4 עד 5 then
    a=4.5

    בדוגמא רציתי לשאול איך אני יכל להגידד בשאילתה "עד".
    אז השאלה שלי היא איל בשאילצה אני יכל להגיד "עד".?

  17. ניר טייב הגיב:

    אם אינני טועה ב-VBS יש אופטור Betwe
    Between  (בין X ל-Y)
    ואם אין אתה פשוט עושה תנאי AND כאשר אופרנד אחד מחזיר X<4 ואופרנד שני מחזיר X>1

  18. somebody הגיב:

    תודה לך! אין כזה דבר Between בדקתיP

  19. somebody הגיב:

    שאלה
    עשיתי מערכת של דירוג וערך ברירת המחדל בטבלה בaccess הוא 0 בשני העמודות במספר מצביעים ובדירוג.
    עכשיו כאשר אני רוצה לחלק אותם (את הדירוג במס’ במצביעים) והמשחק עדיין לא דורג (זאת אומרת ששני עמודות אלו כל אחת שווה 0) זה מביא לי בעיה זאת:


    Error Type:
    Microsoft VBScript runtime (0x800A0006)
    Overflow
    /full_download-detail.asp, line 136

    ולפי מה שנירא לי זה אומר שלא ניתן לחלק 0 ב-0  כאילו


    vote=0
    voters=0
    dirog=vote/voter

    אז מה אני יכל לעשות כדי שזה לא יביא לי שגיאה זאת.
    הינה הקוד עם שורה 139:


    dirog=rs("v")/rs("r")
    if dirog>0 and dirog< 0.55 then
    dirog=0
    end if
    if dirog=>0.55 and dirog< 1.22 then
    dirog=1
    end if
    if dirog=>1.22 and dirog< 1.55 then
    dirog=1.5
    end if
    if dirog=>1.55 and dirog< 2.22then
    dirog=2
    end if
    if dirog=>2.22 and dirog< 2.55 then
    dirog=2.5
    end if
    if dirog=>2.55 and dirog< 3.22 then
    dirog=3
    end if
    if dirog=>3.22 and dirog< 3.55 then
    dirog=3.5
    end if
    if dirog=>3.55 and dirog< 4.22 then
    dirog=4
    end if
    if dirog=>4.22 and dirog< 4.55 then
    dirog=4.5
    end if
    if dirog=>4.55 and dirog< 5.22 then
    dirog=5
    end if
    if dirog=>5.22 and dirog< 5.55 then
    dirog=5.5
    end if
    if dirog=>5.55 and dirog< 6.22 then
    dirog=6
    end if
    if dirog=>6.22 and dirog< 6.55 then
    dirog=6.5
    end if
    if dirog=>6.55 and dirog< 7.22 then
    dirog=7
    end if
    if dirog=>7.22 and dirog< 7.55 then
    dirog=7.5
    end if
    if dirog=>7.55 and dirog< 8.22 then
    dirog=8
    end if
    if dirog=>8.22 and dirog< 8.55 then
    dirog=8.5
    end if
    if dirog=>8.55 and dirog< 9.22 then
    dirog=9
    end if
    if dirog=>9.22 and dirog< 9.55 then
    dirog=9.5
    end if
    if dirog=>9.55 then
    dirog=10
    end if

    שורה 139 מודגשת ואני יודע שזאת לא בעיה בקוד בגלל שיש דברים שדירגתי כבר והכל עבד יפה ועובד עכשיו גם יפה.
    כל מה שעובד דירגתי ליפני שהוספתי את הקוד ושהוספתי הקוד עשה מה שהוא אמור לעשות ואפשר לדרג את מה שדורג ליפני השינוי אבל מה שלא דורג לפני השינוי זה מביא את ההערה שכתבתי למעלה.
    מה אני יכל לעשות כדי שזה יבין שאם שני המשתנים שווים 0 אז זה ל יעשה את החישוב?
    תודה לכל מי שיעזור!!!

  20. זהר פלד הגיב:

    בשביל מה כל התנאים האלו?
    למה לא להשתמש פשוט ב round?

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!