שלח תשובה

זירת השאלות

342
צפיות
38
תשובות

שאלה שאפשר להוסיף לFAQ (תאריך MYSQL

,‏ 2 בינואר, 2005

אוקי מי שלא ידע ASP עובד עם 12/11/2005 עם "/" ואקסס מקבל את זה אבל כאשר משתמשים ב MYSQL הוא לא מקבל את זה הוא מקבל רק 12-11-2005 עכשיו אם למישהו יש ניסיון עם זה מה הפונקציה הכי קלה להפוך את now() שהוא נותן עם "" לNOW() שיתן עם "-" ?

תגיות:

38 תשובות

  1. Just-Tal הגיב:

    אני לא מכיר פונקציה בנויה…
    אולי יש…

    אבל אני הייתי עושה פונקציית Replace ובמקום "/" ישים "-".

    בהצלחה.

    טל.

  2. ניר טייב הגיב:

    מממ

    dim dDate
    dDate = year(date()) & "-" & month(date()) & "-" & day(date())

  3. ניר טייב הגיב:

    חשבתי על זה לפני שאכלתי אבל אחרי
    שאכלתי נזכרתי שישנם פונקציות לטיפול בתאריכים ב-VBS כמו month, year, ו-day (נראה לי)

    בכל אופן לדעתי אם הוא היה נכנס למדריך ה-VBS הוא היה מצליח בכוחות עצמו.
    והדבר שהכי עדיף (בד"כ) זה להשתמש בפונקציות שהמסד נותן (במקרה הזה נראה לי currdate)

  4. god הגיב:

    שאלה לגבי משתמשים מחוברים.
    אז ככה ניסיתי מלא דברים …
    עשיתי קובץ GLOBAL והנה הוא:


    <script language="vbscript" runat="server">
    Sub Application_OnStart
       Application("Current_Users") = 0
    End Sub

    Sub Session_OnStart
       Application.lock
          Application("Current_Users") = Application("Current_Users") + 1
       Application.unlock
    End Sub
    Sub Session_OnEnd
       Application.lock
          Application("Current_Users") = Application("Current_Users") – 1
       Application.unlock
    End Sub
    </script>

    ויש לי דף התחברות והתנתקות ששם אני מעלה ומוריד את
    Application("Current_Users")
    ב 1
    עכשיו רציתי גם לכתוב את שם המשתמש שמחובר אז עשיתי עמודה חדשה בטבלה של היוזרים שקוראים לה ONLINE ועשיתי לכולם ערך 0
    ערך 0 = מנותק
    ערך 1 או משהו אחר = מחובר
    אז עכשיו בעמוד שהם מתחברים עשיתי UPDATE לעמודה שיכניס 1
    ובעמודה שהם מתנתקים עשיתי שזה יכניס את הערך 0
    עכשיו!
    יש עם זה בעיה מי שלא לוחץ התנתק ופשוט סוגר את הדף של האתר העוגיה עדין נשארת פועלת וגם יהיה כתוב שהוא מחובר.
    אם מישהו יכול לעזור לי בזה אני אהיה אסיר תודה

  5. Just-Tal הגיב:

    מממ, אני חושב.
    תעשה את הפעולה של המסד נתונים בגלובל בפונקציה


    Sub Session_OnEnd

    וככה מתי שהמשתמש יוצא מהאתר בכל דרך שהיא הוא ירד מהרשימה.

    תקנו אותי אם אני טועה.

    טל.

  6. העקרב הגיב:

    אולי לא היבנתי אותך נכון אבל גם לי
    יש רעיון .
    אז ככה:
    בגלובל אסא (global.asa)
    ב Sub Session_OnEnd תשתמש בשאילתת UPDATE, ותחליף את הערך ל0. ובSession_OnStart תחליף את הערך ל1.
    בהצלחה!

  7. god הגיב:

    לא נראה לי שאפשר לעשות פקודה ASP
    בGLOBAL

  8. העקרב הגיב:

    אה…
    אז מצטער, חכה לתשובה ממיש'ו אחר… או שאני אחשוב על מש'ו 🙂

  9. god הגיב:

    אין מה להצטער העיקר הכוונה 😀

  10. ניר טייב הגיב:

    אפשר לבצע פקודות ASP
    בסגירת סיישן אבל התקשרות עם מסד מעולם לא הצלחתי לבצע בסיום סיישן :-/

  11. Just-Tal הגיב:

    אז יש לי רעיון
    כאשר הסישן נסגר…

    תעשה – redirect לדף ותשלח אליו את ה id של המשתמש.

    ובדף הזה תעשה את העבודה של חיבור למסד נתונים ועידכון השדה ל 1.

    לא ככה?

  12. ניר טייב הגיב:

    Session שנסגר הוא לא בהכרח כאשר
    המשתמש סוגר את הדף…

  13. ניר טייב הגיב:

    לא
    הסיישן יכול להיסגר אפילו אם המשתמש עדיין לא יצא מהאתר.
    הסיישן עקרונית נגמר אחרי 20 דקות (ברירת המחדל של הסיישן – ניתן לשינוי) מאז הקריאה האחרונה של הקליאנט לשרת.
    כלומר אם המשתמש פשוט השאיר את הדף עומד במשך 20 דקות ולא שלח headers של HTTP לשרת במשך 20 דקות מצד השרת הלקוח הוא מת (=סיישן נסגר)

  14. MasterMind הגיב:

    יש שתי אפשרויות:
    1) הוא לא נוצר בכלל
    2) הוא נוצר אבל לא נמחק אוטומטית כלומר – נמחק, רק כאשר אתה סוגר את הדף (בדומה לעוגיה)

    ואתה יכול לנסות…. ותזחזיר לנו תשובה

  15. אוריקס הגיב:

    בנוסף,
    אתה יכול בקלות לגרום לסשן/אפליקיישן להסגר באופן יזום, פרטים בFAQ .

  16. Just-Tal הגיב:

    אוקיי… אז.
    שיהיה קצת DELAY בעדכון של המשתמשים המחוברים…

    אבל אין דרך לדעת מתי המשתמש סגר את הדפדפן? ואז לעלות דף חדש?

    אני בטוח שיש. יש המון אתרים שכאשר סוגרים את הדף הם מקפיצים פופאפ…

  17. ניר טייב הגיב:

    יש אירוע בצד הלקוח
    בשם onunload האירוע פועל בכל ריפרוש/כשעוברים מהדף.
    אני לא הצלחתי להבין איך אפשר לקחת את הכתובת שאליה עוברים כאשר עושים onunload
    כי אם אני אצליח לעשות זאת יש אפשרות נפלאה לסטטיסטיקה יפה כאשר אין לך גישה ללוג של השרת.

  18. god הגיב:

    אי אפשר לעשות ONUNLOAD ואז משהו עם
    HISTORY?
    או RESPONSE.REDIRECT אם זאת השאלה שלך

  19. אוריקס הגיב:

    history
    יתן לך את הדף ממנו באת, לא לאן אתה הולך. response.redirect שייך בכלל ל ASP, אתה בטח מתכוון ל location.href. גם אם זה עובד, זה יעצבן משתמשים ולא יהיה לזה שום שימוש, בטח לא לסטטיסטיקות.

  20. ניר טייב הגיב:

    מה שכן אם היה אפשר לגלות
    לאיםה המשתמש מתכוון לפנות זה היה עוזר. (לסטטיסטיקות למשל).
    אבל משום שהאירוע מתבצע לפני שהדפדפן עובר לעמוד הבא (מן הסתם אחרת איך זה יתבצע?)
    אז אין לנו אפשרות לדעת את הכתובת העתידית :-/

  21. אוריקס הגיב:

    לא נכון
    אתה יכול לשטול אירוע onclick שיתפוס לכל העמוד, לחזור לאלמנט שנלחץ ולגלות את הכתובת.

  22. ניר טייב הגיב:

    צודק.. שללתי מהר מידי
    אבל אם המשתמש עובר לאתר אחר דרך שורת הכתובת של הדפדפן ?
    למיטב ידיעתי אין לנו שליטה על כך.

  23. אוריקס הגיב:

    גם לא
    אתה יכול לתפוס את ה location.href באירוע onunload.

  24. god הגיב:

    אולי תסכמו הכל ותסבירו לי על מה דבר
    תם? בבקשה !! ?

  25. אוריקס הגיב:

    בוא תסביר מה לא הבנת
    ואל תבוא בדרישות.

  26. ניר טייב הגיב:

    אז זהו שלא…
    עשיתי את הסקריפט הזה על מוזילה FF/IE ובאף אחד מהם לא התקבל…

    <script type="text/javascript">
    <!–<![CDATA[

    onunload = function(){
        alert(location.href);
    }

    // ]]>  –>
    </script>

    כמו שאמרתי כבר onunload קורה לפני המעבר לאתר הבא.

  27. ניר טייב הגיב:

    וזה מה שכתוב ב-W3C לגבי זה:

    The unload event occurs when the DOM implementation removes a document from a window or frame. This event is valid for BODY and FRAMESET elements

    האירוע מתקיים ברגע שהמסמך נמחק אבל בפועל האירוע מתבצע גם לפני עליית האתר הבא…

  28. god הגיב:

    יש לי בעיה בחיבור לבסיס נותונים!!!!
    וזה קרה סתם פתאום עד היום האתר עבד טוב לא עשיתי לו שום דבר ופתאום מופיע לי הארור הזה !! למה זה קורה?
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

    [MySQL][ODBC 3.51 Driver]Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)

    /dbcon.asp, line 4

    לא נראה לי שאני יכול להביא לפה את הפרטים של שורה 4 כי הססמא שלי שם והכל

  29. god הגיב:

    הנה שוהרה 4


    con.open "DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver};ns1.*.com;PORT=3306;DATABASE=dbsql;USER=*;PASSWORD=*;OPTION=3;"

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!