שלח תשובה

זירת השאלות

324
צפיות
11
תשובות

אתרים במגוון דפדפנים: cursor: hand

,‏ 13 בינואר, 2005

שלום אנשים,
אני פעם ראשונה כותב פה בפורום, בואו נראה אם אתם שווים משהו!

אני בונה אתר. ואני רוצה שיראה במיטבו בכל הדפדפנים!
באתר שלי אני עושה שימוש רב בעיצוב הסמן(הופך אותו ליד בעת הצבעה על לחצנים מסויימים). הבעיה היא שהפקודה:
style = "cursor: hand;"

לא עובדת בדפדפנים שאינם IE.
איזו פקודה ישנה שמשנה את צורת הסמן, ועובדת גם בדפדפנים כמו FireFox ו netscape ?

תודה מראש…

נ.ב: אתם מוזמנים לבדוק את האתר עצמו. כתובתו kumkum.co.il. צירפתי אותו כקישור להודעה

– שגיא WEBSTUFF.co.il –

תגיות:

11 תשובות

  1. Sag הגיב:

    הוספתי קישור בהודעה, איפה הוא נמצא?
    איפה נמצא הקישור שהוספתי כשכתבתי את ההודעה ?
    בכל מיקרה הינה הקישור המלא:
    <a href="http://www.KumKum.co.il">קומקום – מרתיחים את העניינים</a>

  2. זהר פלד הגיב:

    איך אני שונא שאלות כאלו….
    רק בגלל המשפט "בואו נראה אם אתם שווים משהו" אני לא מתכוון לתת לך את התשובה.

    חוצמזה, בשביל להכניס קישורים להודעה יש תיבות טקסט מתחת ל text area שבו אתה כותב את ההודעה.

    בנוסף, יש רפרנס מצוין ל css כאן באתר, בוא נראה אם אתה שווה משהו בלמצוא שם את הפקודה שאתה צריך.

  3. Sag הגיב:

    חחחח…
    סליחה אם הכעסתי אותך, סתם צחקתי 😉

    אמרתי לך, אני פעם ראשונה בפורום, אני לא יודע מה עובד פה ואיך! הוספתי את הקישור דרך תיבות הטקסט שהיו למטה! ואני לא רואה שהוא הוסף בשום מקום. זאת הייתה השאלה שלי…
    איפה הוא ?

    נ.ב: תודה, אני אבדוק ….

  4. Sag הגיב:

    עוד דבר:
    תראה מה כתוב כאן:
    http://www.webmaster.org.il/reference/search_css.asp?q=cursor

    כתוב שם, שהגירסא הכי ישנה שתומכת בזה היא Netscape4.
    לי יש על המחשב Netsacpe 7.2 וזה לא תומך.
    אם רק תאיז להסתכל למשל על webmaster בדפדפן אחר, תראה איזה זוועה… אי אפשר לשתמש באתר.

    קיום ישנם 10% שמשתמשים בפיירפוקס! כולל אני ! הוא באמת טוב באותה מידה, או אפילו יותר. מתכנתים כיום חייבים להתייחס לזה ולהתאים את אתריהם לכל הדפדפנים.

    אז אני חוזר לשאלה שלי:
    מישהו מכיר דרך טובה לעקוף את הבעיה שלי ? האם ישנה פקודה דומה שעושה את אותו הדבר ? (שינוי הסמן בעת הצבעה על אובייקט מסויים)

    שלכם, שגיא

  5. ניר טייב הגיב:

    קצת פסיכולוגיה 😛
    אם אנחנו לא יודעים את התשובה אז אנחנו לא שווים משהו. ומכאן נובע שגם אתה לא שווה משהו אם אתה לא יודע. אז כך שאנחנו יוצאים שווים
    אבל עזוב שטויות

    התשובה לבעייה שלך היא החלפת hand ב-pointer. זה יעבוד על כל הדפדפנים המודרניים אבל אם אתה צריך להתאים גם ל-IE 5 אז עליך להשתמש גם ב-hand וגם ב-pointer:

    cursor:pointer;
    cursor:hand;

  6. ניר טייב הגיב:

    בעיית וואבמסטר בתיקון
    וכאשר למנהלים יהיה זמן (בכל זאת הם אנשים מבוגרים שעובדים) הם יעלו את הגרסא התקנית של האתר.

    המשך יום נעים.

  7. Sag הגיב:

    אוו … תודה רבה
    אני לא שולט ב CSS.

    JS ו VBscript הם התחום שלי. בהם אני שולט !

    בכל זאת, תודה רבה…

  8. Sag הגיב:

    ומה אתה אומר שאפשר לעשות כאן…
    יש לי חלק שפועל על הסתרה והצגת Div. ע"י שינוי הערך של ה display שלו מ"" ל "none".

    זה קורה בעת לחיצה. פעולה זאת עובדת בדיוק כמו בפורום הזה.

    הבעיה היא שבnetscape (ואני חושב שרק בו) הפעולה הזאת לא עובדת. בלחיצה לא קורה כלום. יש לך הצעה ?

    אותו דבר לגבי הוספת האתר למועדפים, FireFox וnetscape לא מפעילים את external.AddFavorit , יש הצעות ?

    תודה, שגיא

  9. ניר טייב הגיב:

    שני דברים
    1. כי אתה לא עובד בדרך נכונה. display צריך לקבל אחד משלושה מאפיינים (שפועלים בכל דפדפן נכון להיום) והם block או None או inline
    none גורם לכך שה-HTML שבתוכו לא יתבצע
    iniline גורם ל-HTML שבתוכו להתבצע אבל כחלק משורה מסויימת (הופך אותו לאלמנט ברמת התו)
    ו-block גורם ל-HTML שבתוכו להתבצע ושהאלמנט יהיה ברמת הבלוק (ז"א שהוא עומד בפני עצמו בשורה חדשה אלא אם הוגדרו הגדרות CSS אחרות).

    ברגע שאתה ב-DISPLAY את המחרוזת הריקה הדפדפן לא יודע מה לעשות אם זה ולכן לא עושה כלום.
    במקום המחרוזת הריקה תשים block  ואז זה יציג אותו (או inline אם אתה רוצה שה-DIV יתנהג כמו SPAN).

    2. מוזילה פיירפוקס כמו עוד מס’ דפדפנים מעדיפים שהאתר ישפיע כמה שפחות על פעילות הדפדפן (בינינו גם על הסימניות והסקרולר) ולכן אין ביכולתך להכניס את האתר לסימניות של המשתמש, ואגב external זה הרחבה של MS עבור IE.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!