שלח תשובה

זירת השאלות

208
צפיות
29
תשובות

עזרו בבקשה

,‏ 21 בינואר, 2005

שלום חברים
יש לי שאלה לבניית תפריט.
אני רוצה לבנות תפריט, שאם יש לי 20 דפים שונים עם אותו תפריט אז רק פעם אחד אני אשנה את התפריט וזה ישתנה לכל הדפים האחרים
אני בטוח שיש עוד אנשים שהיו שמחים לדעת איך זה עובד
תודה מראש
דוד

תגיות:

29 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    ואותם אנשים גם שאלו ועכשיו אפשר
    לחפש…
    התשובה היא העברת התפריט כך שהוא יודפס דרך JS או להשתמש ב-SSI כדי להכילו בכל דף.

  2. davidkhen הגיב:

    ניר תודה על התגובה המהירה, אבל…
    לא מצליח למצוא, לפני שפתחתי את הנושא, חיפשתי בכל הפורום, אך ללא הצלחה …
    אם אפשר לעזור לי למצוא… אודה לך מאוד …

    ויש לי עוד שאלה בקשר לרזולוציית מסך …
    האם אפשר להציג 2 אתרים שבנוים כולו פלאש, לפי רזולוציית מסך משתנה

    לדוגמה:
    site-800×600.swf     —    להציג לנכנסים לאתר ברזולוציה 800X600
    site-1024×768.swf   —    להציג לנכנסים לאתר ברזולוציה 1024X768

    תודה מראש
    דוד

  3. BuildHome הגיב:

    תשובה
    ראה תשובה.
    תתבסס על אותו קוד אלא שבמקום תמונה אתה מציג קובץ פלאש.

  4. davidkhen הגיב:

    BuildHome תודה – אבל הבעיה שיש לי..
    BuildHome תודה – אבל הבעיה שיש לי היא שונה
    באמת סקריפט מצויין, אבל אצלי זה 2 קבצים שאני לא יכול לתת להם ID
    כי אני צריך שלפי הרזולוציה הדפדפן יבחר אחד משני הקבצים שיש לי

    אם זה 800 אז קובץ
    site800X600.swf
    ואם זה 1024 אז קובץ אחר
    site1024X768.swf

    שוב תודה לכם
    דוד

  5. davidkhen הגיב:

    ניר – אחי אני לא מצליח למצוא עדיין.
    אני ממשיך לחפש אבל ללא הצלחה
    תודה בכל זאת 🙂

  6. ניר טייב הגיב:

    ציטוט מהתגובה הראשונה שלי
    "התשובה היא העברת התפריט כך שהוא יודפס דרך JS או להשתמש ב-SSI כדי להכילו בכל דף."

    פירוט לתשובה הראשונה:
    אתה בעצם יוצר לך קובץ JS שמדפיס ע"י document.write את ה-HTML של התפריט. עכשיו בכל עמוד אתה כותב תגית script שמקושרת לאותו קובץ.

    <script type="text/javascript" src="menu.js"></script>

  7. davidkhen הגיב:

    ניר … אם הבנתי אותך נכון ?!
    אם הבנתי אותך נכון אז:
    אני יוצר תפריט רגיל Dreamweaver, אחרי זה אני עושה CUT לקוד של התפריט
    ושומר אותו בסיומת JS
    ואז במקום כל הסקריפט שהתוכנה יצרה אני מוסיף את השורה :
    <script type="text/javascript" src="menu.js"></script> לפי שם שנתתי לקובץ ???

    ניר ממש תודה לך 🙂
    דוד

  8. ניר טייב הגיב:

    אתה עובד ב-DW :-/ (אוף…)
    אני לא יודע מה התוכנה מייצרת (כבר יותר משנתיים שלא נגעתי בה…)

  9. davidkhen הגיב:

    ניר – באיזה תוכנה אתה ממליץ לעבוד?

  10. BuildHome הגיב:

    עדיף לעבוד עם
    HomeSite 5.0 או EditPlus (עורך קוד נקי ולא ויז’ואלי).

  11. davidkhen הגיב:

    BuildHome
    תודה, אני אבדוק את התוכנה
    בבקשה אם אתה יכול לענות לי על השאלה השניה שלי  …

    הבעיה שיש לי היא שונה
    באמת סקריפט מצויין, אבל אצלי זה 2 קבצים שאני לא יכול לתת להם ID
    כי אני צריך שלפי הרזולוציה הדפדפן יבחר אחד משני הקבצים שיש לי

    אם זה 800 אז קובץ
    site800X600.swf
    ואם זה 1024 אז קובץ אחר
    site1024X768.swf

    שוב תודה לכם
    דוד

  12. BuildHome הגיב:

    כמו שאמרתי
    צריך להתבסס על אותו קוד.

    זה אמור לעבוד:
    <script type="text/javascript">
    function checkRes() {
        var userRes = screen.height+’x’+screen.width;
        if(userRes=="800×600") {
            document.getElementById(‘flash’).style.width = ‘800px’;
            document.getElementById(‘flash’).style.height = ‘600px’;
            document.getElementById(‘flash’).src = ‘site800X600.swf’;
        }
        else if(userRes=="768×1024") {
            document.getElementById(‘flash’).style.width = ‘1024px’;
            document.getElementById(‘flash’).style.height = ‘768px’;
            document.getElementById(‘flash’).src = ‘site1024X768.swf’;
        }
    }
    </script>

    <embed src=’site800X600.swf’ id="flash" onload="checkRes();" quality=high pluginspage=’http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash’ type=’application/x-shockwave-flash’></embed>

  13. davidkhen הגיב:

    הקוד הזה פותח רק את 800 ולא בודק..
    הקוד הזה פותח רק את 800 ולא בודק כלל את הרזולוציה
    שבת שלום
    תודה בכל מקרה

  14. ניר טייב הגיב:

    אני לא מבין משהו אחד….
    Flash זו טכנולוגייה שעובדת עם וקטורים אזמה פתאום קובץ לכל רזולוציה ?
    אי אפשר פשוט לשים קובץ ושהגודל שלו יקבע באחוזים ?

    (אני בור ב-FLASH).

  15. davidkhen הגיב:

    נכון אבל צריך לזכור ש…
    נכון אבל צריך לזכור שאם יש לך קובץ פלאש וקטורי שבתוכו ביטמאפים (תמונות)
    אז האתר נראה מצויין באחוזים אבל התמונות ??? סליחה על המילה אבל קאקא …

    אז אם היה אפשרות שנבנה 2 אתרים שונים שמתאימים ל-2 רזולוציות שונות ולתת לדפדפן לעשות את העבודה של זיהוי רזולוציה והצגת קובץ פלאש המתאים
    פשוט החיים שלנו היה יכול להיות יותר קל …

    מודא לכולם על התגובות ועל העזרה
    שיהיה לכם שבת שלום
    ואם יהיו לכם פיתרון על 2 השאלות שלי … אודה לכם מאוד
    דוד

  16. BuildHome הגיב:

    תתבסס על אותו משפט תנאי
    ופשוט תכתוב בעזרת innerHTML ל-span את הערך הנכון עם שם הקובץ הנכון.

    בכל מקרה, קודים מוכנים לא מקבלים כאן ביחוד כאשר הבאתי לך פעמיים את הבסיס ואתה צריך לדעת בעצמך איך להבין את הבסיס ולהמשיך משם.

  17. davidkhen הגיב:

    למביני עניין – ויש כאן הרבה כאלה:)
    אני מצרף סקריפט לבדיקת רזולוציה והפניית הגולש לעמוד המתאים לרזולוציית מסך שלו


    <SCRIPT language="JavaScript">
    <!–
    if ((screen.width>=800) && (screen.height>=600))
    {
    window.location="lowResolution.htm";
    }
    else
    {
      window.location="index.htm";
    }
    //–>
    </SCRIPT>

    מה שאיתן לנו הקוד הזה זה … מי שיש לו רזולוציית מסך 800 על 600 .. אנחנו נשלח אותם לדף אחר שבנוי לרזולוציה נמוכה
    וכל שער המישתמשים יצפו בדף רגיל של 1024 על 768 ומעלה …

    השאלה שלי כאן היא איך מנועי החיפוש יתייחסו לזה ??

    תודה מראש ולדעתי הקוד הזה יכול לעזור כאן לחברים

    שבת שלום
    דוד

  18. BuildHome הגיב:

    מנועי החיפוש יתייחסו לזה כאל עמוד
    רגיל. אולי התכוונת למשהו אחר (?).

  19. davidkhen הגיב:

    כן… התכוונתי ל…

    אם לפי הדוגמה שנתתי בקובץ index.htm שמים את הקוד הזה ויש בדף זה גם תוכן שמקודם בגוגל, אז האם מנועי חיפוש בעיקר גווגל יתן לי אונש ???

    או שיותר נכון יהיה להגיד …
    האם הקוד הזה יכול להפריע לאותו דף שבו אנו נכניס את הקוד ?
    מפחינת תוצאות בחיפוש או כל דבר אחר שקשור למנועי חיפוש ???

    תודה

  20. BuildHome הגיב:

    לא רואה סיבה שיפריע. זה עמוד רגיל.

  21. shay3434 הגיב:

    מה שמפריע בעיקר לדירוג
    בגוגל הוא קוד לא תיקני.
    אם הקוד שלך טוב ותקני אין סיבה שזה ידרג אותך במעמד פחות טוב…

  22. ניר טייב הגיב:

    גוגל עובד על עיקרון הקישורים…
    ככל שיותר אתרים מקשרים אליך ככה אתה זוכה ליותר ניקוד בדירוג של גוגל… (אלא אם אתה ספונסר שלהם).

  23. davidkhen הגיב:

    REDIRECT
    הכוונה שלי היתה האם זה לא כמו הפניית הגולש לעמוד אחר
    אני יודע שגוגל לא אוהב את זה

  24. ניר טייב הגיב:

    גוגל יודע JS בצורה חלשה מאוד…
    איני יודע האם הוא יכול לקרוא את זה או לא אבל רצוי ליצור תגית noscript ובתוכה יהיו שני הקישורים – כך גוגל ידע להתייחס אליהם

  25. davidkhen הגיב:

    זה כל הקטע שגוגל לא יתייחס לזה 🙂

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!