שלח תשובה

זירת השאלות

248
צפיות
13
תשובות

בעיה..!

,‏ 22 בינואר, 2005

בקטע של טפסים הבנתי מצוין חוץ מהקטע של המאפיין:action. לא הבנתי לאיזה דף לשלוח, גם לא מפורט על זה פה במדריך הטמל. מישהו מוכן להסביר לי ומפורט? תודה מראש, עומרוש

תגיות:

13 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    ב-action יכנס הכתובת של הדף
    שאליו כל הנתונים מהטופס ישלחו כאשר המשתמש ילחץ על לחצן submit בטופס.

  2. shay3434 הגיב:

    ה-action
    הוא בעצם מאפיין שקולט את המידע של הטופס.
    אם בחרת להציב בaction ערך של כתובת אימייל לדוגמא, אז הנתונים של הטוופס יישלחו לך לתיבת המייל. (זה יותר קשור לצד שרת)

    בכל אופן, הaction קובע לאיפה הנתונים של הטופס יישלחו ויקלטו. (או יטופלו)

    דוגמא:


    <form name="example" method="get" action="html_page13.html">
        :שם פרטי <INPUT type="text" name="firstName">
        :שם משפחה <INPUT type="text" name="lastName">
    </form>


    (בכוונה לקחתי את הקוד שמופיע במדריך)
    במקרה הזה, הנתונים של הטופס (שם פרטי ושם משפחה) יישלחו לכתוב שצויינה בaction (html_page13.html)

    מקווה שהבנת

  3. עומרוש הגיב:

    תודה על העזרה אבל..
    שאני עושה כתובת של איזהשהו דף אינטרנט לדוגמה: e.htm אז שאני לוחצת שלח זה רק נכנס לדף הזה ועוש כתובת ארוכה עם כל מיני מספרים ואחוזים(%)פליז!!
    i need help

  4. ניר טייב הגיב:

    הכתובת הארוכה שנעשית
    אז היא מורכת מהמידע שנשלח וקידודו (במידה וזה עברית או סימנים שהם לא אנגלית או מספרים).
    ברגע שתגדיר את המאפיין method על post  הנתונים לא ישלחו דרך שורת הכתובת אלא לשרת עצמו.ואז אפשר לגשת לנתונים האלו דרך טכנולוגיית צד שרת (כמו PHP/JSP…) ולנתח אותם כמו שרוצים.

    כיוןן שאני מניח שאתה יודע רק HTML ומעט CSS/JS – הדרך היחידה שאתה יכול לטפל בנתונים זה בעזרת JS כאשר הם נשלחים לשורת הכתובת (יש מגבלת תווים לשורת הכתובת…)

    למען האמת אם לא עובדים עם טכנולוגיית צד שרת אז בד"כ לא יוצא להשתמש בטפסים. (אבל תמיד חשוב ללמוד את זה…)

  5. shay3434 הגיב:

    כמו שניר אמר
    מה שאתה מנסה לעשות בלתי אפשרי (כמעט) אם אין לך ידע בשפות תכנות של צד שרת.
    אתה יכול לשים בערך של מאפיין הaction את הדבר הבא: mailito="your@emal.com" ואז יוכלו לשלוח לך לכתובת הדוא"ל.
    (כמובן ששנה לכתובת המתאימה לך)
    חוץ מזה אני לא חושב שיש לך עוד הרבה אפשרויות לעשות. אולי אם תגיד מהי המטרה שלך ומה אתה מנסה ליצור נוכל לעזור לך איכשהו…

  6. עומרוש הגיב:

    פעלתי לפי העצה אבל..
    שאני שולחת אז שאני נכנסת לאימייל שלי הוא נותן לי קובץ מצורף, שאני שומרת אותו אני לא מצליחה להכנס. אני צריכה לכתוב סיומת של קובץ כמו: txt,cab
    תעזור לי!!

    נ.ב: אני יודעת שיש לי שם של בן אבל.. אני בת..!

  7. shay3434 הגיב:

    קובץ מצורף?
    איזה מין קובץ?
    אני לא חושב שאמור להתקבל קובץ.
    תשלחי את הקוד של הטופס שלך…

    ** וסליחה, לא ידעתי שאת בת **

  8. עומרוש הגיב:

    הנה הקוד
    <html dir=rtl>
    <head><title>הרשמה</title></head>
    <body bgcolor="BlueViolet"  bgproperties="fixed" scroll="yes">
    <font face="yakov" color="deeppink" size="4">
    <form name="exapmple" method="post" action="mailto:omer4554@walla.co.il">
    <INPUT type="hidden" name="שם פרטי">
        שם פרטי <INPUT type="text" name="שם פרטי"><br>
        שם משפחה <INPUT type="text" name="שם משפחה"><br>
    שם האתר <INPUT type="text" name="שם האתר"><br>
    כתובת האתר <INPUT type="text" name="כתובת האתר"><br>
    סיסמא <INPUT type="password" name="סיסמא"><br>
    תחביבים<br>
    טיולים<INPUT type="checkbox" name="check1" checked>
    שופינג<INPUT type="checkbox" name="check1"><br>
    נושא האתר<br>
    <select name=select1>
        <option value="1">נושא1</option>
        <option value="2">נושא2</option>
        <option value="3">נושא3</option>
        <option value="4">נושא4</option>
    </select ><br>
    זמרת מועדפת<br>
    <select name=select1 size="3" multiple>
        <option value="1">רוני סופרסטאר</option>
        <option value="2">מאיה בוסקילה</option>
        <option value="3">מיקה קרני</option>
        <option value="4">גלי עטרי</option>
    <option value="4">שרית חדד</option>
    <option value="4">מרגול</option>
    <option value="4">שירלי לילו</option>
    </select ><br>
    מוזיקה מועדפת<br>
    פופ<INPUT type="radio" name="radio1" checked>
    רוק<INPUT type="radio" name="radio1">
    ראפ<INPUT type="radio" name="radio1">
    מוזיקה קלאסית<INPUT type="radio" name="radio1">
    <br>
    תמונה:<INPUT type="file" name="file1"><br>
    על עצמי:<TEXTAREA rows="5" cols="20" name="textarea1"></TEXTAREA><br>
    <INPUT type="reset" name="reset1" value="מחק טופס"><br>
    <INPUT type="submit" name="submit1" value="שלח"><br>

    </form>
    </font>
    <STYLE>
    body {
    scrollbar-face-color:BlueViolet;
    scrollbar-shadow-color:DeepPink;
    scrollbar-highlight-color:LightPink;
    scrollbar-3dlight-color:MediumOrchid;
    scrollbar-darkshadow-color:pink;
    scrollbar-track-color:#FFCCFF;
    scrollbar-arrow-color:#FF00CC;
    }
    </STYLE>
    </budy></html>

  9. shay3434 הגיב:

    לא מבין איזה קובץ זה שולח לך…
    את מתכוונת שהקובץ שאת שמה בתא של התמונה לא מצליח להפתח במחשב שלך??

  10. shay3434 הגיב:

    ודרך אגב
    יש לך המון טעויות לא תקניות בקוד שלך.

    בסוף כתוב budy במקום body

    וה:


    <STYLE>
    body {
    scrollbar-face-color:BlueViolet;
    scrollbar-shadow-color:DeepPink;
    scrollbar-highlight-color:LightPink;
    scrollbar-3dlight-color:MediumOrchid;
    scrollbar-darkshadow-color:pink;
    scrollbar-track-color:#FFCCFF;
    scrollbar-arrow-color:#FF00CC;
    }
    </STYLE>

    בכלל לא קשור.

    אני מציע לך לעבור שוב על המדריכים באתר (css, html) ולארגן את האתר שלך טוב יותר!

  11. עומרוש הגיב:

    אממ.. כן
    שאני נכנסת לאימייל הוא נותן לי קובץ מצורף, אני פותחת אותו והוא נותן לי חלון שאפשר לשמור, לפתוח וכו’ וכו’ אני שומרת ואז במחשב שלי אני לא מצליחה להכנס..

  12. shay3434 הגיב:

    אז זה כבר לא קשור לקוד
    כנראה הקובץ ששלחת לא טוב, או שהמחשב שלך לא מסוגל לקרוא קבצים מהסוג הזה…

    חוץ משגיאות תקן (רבות) אני לא חושב שיש בקוד שלך טעות… (אבל יכול להיות שהשגיאות בתקן משפיעות גם על הטופס עצמו.
    אם את רוצה לתקן את שגיאות, כדי לך להעזר בכלי של w3c.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!