שלח תשובה

זירת השאלות

361
צפיות
32
תשובות

שלום לכם. אני בתחילתו של בניית אתר.

,‏ 25 בינואר, 2005

הכתובת של האתר היא:


http://i.1asphost.com/justtal/FS/


לאתר!

כאשר אני פותח את האתר בפירפוקס התפריט JS מהיר ועובר צבעים יופי יופי.

באקספלורר הוא נורא איטי. מישהו יודע מדוע?

ובכלל מה דעתכם על העיצוב?

תגיות:

32 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    כי הJS שלך מסורבל מאוד :-/
    למה לא לעשות תפריט ב-CSS עם JS ?

    http://www.alistapart.com/articles/dropdowns/

  2. Just-Tal הגיב:

    כמה דברים:
    1. תודה על התגובה.

    2. איך זה שבפירפוקס הוא טס?

    3. אחרי שהוצאתי איזה חלק פלאש של האתר (הפכתי לתמונה כי לא היה צריך פלאש הוא עובד מהר, עדין פחות מפירפוקס).

  3. ניר טייב הגיב:

    כי ל-FF יכולות מיוחדות שאין ל-IE
    (כמובן שאני צוחק למרות שהייתי רוצה שזה יהיה כך).

    ה-JS שלך מסורבל מאוד ותפריט לא אמור להיות כזה מסורבל (במיוחד לא ברמה כזו של JS).
    אני מציע שתקרא את המאמר ששלחתי אותך אליו. הוא מדבר על דרך יפה לעשיית תפריט מבוסס CSS+JS.

  4. Just-Tal הגיב:

    כן אה! כרגע אין לי זמן. אבל…
    תודה בכל אופן.

    הוא כבר רץ מהר.

    אני חייב לסיים משהו ואין לי זמן, אם הוא רץ מהר, כרגע הסירבול לא הכי מעניין.

    אם אתה רוצה כנס שוב ותראה שזה רץ טוב.

    ד"א איך העיצוב הכללי? אהבת?

  5. Just-Tal הגיב:

    שאלת CSS
    איך אני יכול לישר כתב לשני הצדדים…? כמו שיש בוורד?

    כלומר שלא ישאר אף רווח בצדדים… שימתחו את הרווחים עד שהימין והשמאל יגיעו לקצה.

    אם לא הבנתם אני אסביר שוב.

    תודה.

  6. Just-Tal הגיב:

    עוד שאלת CSS
    מצורף קובץ ובו הקוד שלי.

    אני רוצה ששני הDIVים יהיו באותה שורה.

    אני מנסה שעות ולא מצליח. שיתאים גם לפירפוקס כמובן.

    תודה לכולם.

  7. BuildHome הגיב:

    אתה יכול להוסיף
    ל-class של ה-div הראשון (box1) מאפיין של "צף":
    float: left;

  8. Just-Tal הגיב:

    לא טוב בפיירפוקס…
    פעם עבדתי עם display: inline אבל עכשיו הוא לא עובד כמו שצריך…

    יש משהו שמחליף אותו?

  9. Just-Tal הגיב:

    אני יבהיר את השאלה שלי: CSS
    אני רוצה ליצור DIV עם אורך ורוחב מסויים.

    אחריו ליצור עוד DIV באורך ורוחב מסויים.

    שניהם ללא תווים בפנים.

    ושהם יהיו באותה שורה.

    אם אפשר שיעבוד בIE ו FF.

    תודה.

    טל.

  10. Just-Tal הגיב:

    לא, לא מכיר…אבל
    אני רוצה שאם אני יקטין את הדף הDIVים לא יזוזו.., שיהיה פס גלילה פשוט.

  11. ניר טייב הגיב:

    מממ…


    <!— in <head> –>
    <style type="text/css">
    div#div1{ width:300px;height:200px;float:right; }
    div#div2{ width:400px;height:300px;float:right;border-left:5px solid #000000;}
    </style>

    <!– in <body> –>
    <div id="div1"></div>
    <div id="div2"></div>

  12. Just-Tal הגיב:

    עוד בעיית CSS…
    למה בIE וב FF

    ה padding-left ו padding-right הפוכים?..?..?

  13. ניר טייב הגיב:

    מממ… לא :-/
    רק תזכור שכאשר אתה עובד עם CSS ומודל הקופסא רצוי מאוד לשים DOCTYPE של XHTML Strict או 1.1.

  14. Just-Tal הגיב:

    אתה יכול לכתוב לי בדיוק איך לשים?

  15. Just-Tal הגיב:

    אם אני רושם:


    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

    זה לא בסדר?

    ואם תוכל להביר לי מה זה אומר אני אשמח.

    תודה.

  16. Just-Tal הגיב:

    אם הדף שלי עומד בתקן…
    לאחר בדיקה ב validator.w3.org זה לא מספיק?

    הוא עומד בתקן של :


    This Page Is Valid HTML 4.01 Transitional!

    לא מספיק לי?

  17. ניר טייב הגיב:

    ה-DOCTYPE הזה לא מכניס
    את הדפדפנים למצב תקני אלא משאיר אותם במצב Quirks Mode שזה מצב שבו הם מפרשים לפי גרסאותיהם הקודמות (התאמה לגרסאות ישנות). במצב תקני (Standart mode) הדפדפנים מפרשים לרוב כמו שצריך והעבודה עם CSS נעשית הרבה יותר קלה.

    זה ה-DOCTYPE של XHTML 1.1:

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"&gt;
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml&quot; xml_lang="he" >


    שים לב ל-XMLNS בתגית ה-HTML שמגדירה את מרחב השמות[תגים] שמותר להשתמש בעמוד.

    עבור שימוש בXHTML Strict תסתכל במדריך ה-XHTML

  18. Just-Tal הגיב:

    עם ה DOCTYPE שכתבת JS לא עובד לי…
    אם אני נשאר עם
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

    ועומד בתקן זה לא בסדר?

    אני לא משתמש ב XML או XHTML…

  19. ניר טייב הגיב:

    מה ז"א לא עובד ?
    הואלידייטור של W3C מגלה שגיאות דרכו ?
    כי אם כן אז ראה במדריך ה-XHTML לגבי זה…

  20. Just-Tal הגיב:

    אבל…אני לא מבין.
    למה חשוב לי דווקא XHTML???

    אם אני לא עובד איתו אלא עם HTML 4.1? ואיתו זה עובד לי מצויין.

    ואין איתו שגיאות…

  21. ניר טייב הגיב:

    הדפדפנים יודעים לפרש באותה צורה CSS
    כאשר הם עובדים לפי תקן XHTML. זה מכניס אותם למצב סטנדרטי שמפרש את ה-CSS לפי התקן ולא לפי הבאגים של גרסאות קודמות.

  22. Just-Tal הגיב:

    אוקיי הדף שלי עומד בתקן אבל…
    בדקתי בולידטור והוא עומד בתקן XHTML1.1

    אבל הקודים הבאים שאני שם בתוך DIV לא פועלים על MOZILLA FF

    <script type="text/javascript">
        <!–
        function showdiv(d_id)
        {
            d_id.style.display = d_id.style.display == "none" ? "" : "none"
        }
        //–>
    </script>

    onclick="javascript:showdiv(mes12)"
    onmouseover="title12.style.background='#FEFF7D'"

  23. ניר טייב הגיב:

    [ללא נושא]

    <script type="text/javascript">
        <!– <![CDATA[
        function showdiv(id)
        {
           var d_id = document.getElementById(id);
            d_id.style.display = d_id.style.display == "none" ? "" : "none"
        }
        // ]]> –>
    </script>

    onclick="showdiv('mes12')"
    onmouseover="document.getElementById('title12').style.background='#FEFF7D'"

  24. Just-Tal הגיב:

    לא סתם אומרים שאתה מלך הכותבים!
    תודה איש על כל העזרה!

    באמת.!.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!