שלח תשובה

זירת השאלות

265
צפיות
30
תשובות

עזרה בהכנסת הפונקצייה now() לתוך

,‏ 30 בינואר, 2005

מסד נתונים…


אז ככה, יש לי את ההכנסת נתונים (INSERT):


conn.execute "INSERT INTO sub (sub,forumsub,content,[from],[date]) values (‘"& sub1 &"’,"& forumsub &",’"& content &"’,’" & from & "’,#" & now & "#)"

ויש לי את העידכון נתונים (UPDATE):


conn.execute "UPDATE sub SET [date]=#"&now&"# WHERE snumber="&forum

ומשום מה בשניהם, זה מכניס למסד את הערך של הפונקצייה DATE, כאילו עשיתי:


conn.execute "INSERT INTO sub (sub,forumsub,content,[from],[date]) values (‘"& sub1 &"’,"& forumsub &",’"& content &"’,’" & from & "’,#" & date & "#)"

ו:


conn.execute "UPDATE sub SET [date]=#"&date&"# WHERE snumber="&forum

איך אני יכול להכניס את הערך של now() במקום הערך של date()?
השדה מסוג טקסט.
תודה לעוזרים!
נ.ב ניסיתי את השדה גם כתאריך/שעה.

תגיות:

30 תשובות

  1. אוריקס הגיב:

    בלי לקרוא בכלל את הקוד שלך
    יש לי 2 הערות:
    1. אקסס מבין את הפונקציה now, כלומר משפט SQL כזה יתקבל:

    INSERT INTO TableName(DateField) Values(now())

    2. תגיד במסד את now כערך ברירת מחדל וזה בכלל יחסוך לך כאב ראש.

  2. העקרב הגיב:

    חייבים להוסיף במשפט את ה() אפילו אם
    אני בVBS?

  3. העקרב הגיב:

    עכשיו זה מכניס לי, עוד שאלה…
    לשדה קוראים date.
    ושאני שולף ת’נתונים אני שם בסוף:


    order by date

    וזה לא מסדר לי לפי זה, איך אני עושה שזה יסדר לפי זה?
    אגב, עכשיו השדה הוא תאריך/שעה.

  4. ניר טייב הגיב:

    OOPS!
    Date זו מילה שמורה שהיא בעצם פונקציה…
    לכן יכול להיות שזה לא מסדר נכון כי זה בעצם לא משתנה מרשומה לרשומה.

    אני מציע לך שתשנה את שם השדה

  5. העקרב הגיב:

    תודה 🙂
    אני אנסה, אבל ביינתיים, האם קיימת האפשרות ASC בACCESS?

  6. העקרב הגיב:

    עשיתי, זה מסדר אבל שאילתת הUPDATE
    שלי:


    conn.execute "UPDATE sub SET now=#"&now()&"# WHERE snumber="&forum

    לא מעדכנת את השדה "now"…

  7. ניר טייב הגיב:

    כי גם now זו מילה שמורה…
    בSQL של אקסס (גם פונציה).

    אני מציע לך לקרוא את המאמר איך לדבג SQL. של זהר פלד במדור SQL.

  8. iliakap2002 הגיב:

    שיניתי את שם השדה, אני כבר אחזור
    בתשובה אם עובד, אבל יש ASC בACCESS?

  9. העקרב הגיב:

    העיקר יודע לומר שהוא יחזור =
    עכשיו זה בכלל לא מסדר :S

  10. העקרב הגיב:

    OK, אבל הבעיה היא, שאחרי ששיניתי את
    שם הטבלה ל"post" זה לא מסדר…

  11. אוריקס הגיב:

    אין שום קשר לשם הטבלה
    יש קשר לשם השדה, שנה אותו.

  12. העקרב הגיב:

    טעות שלי, שיניתי את שם השדה :S
    התבלבלתי בינהם..

  13. העקרב הגיב:

    אני אנסה שאלה חדשה.
    שלום!

    יש לי שאילתת SELECT:


    rs.open "Select * from sub where forumsub=" & id & " order by post"

    בשדה post יש לי את הערך של הפונקצייה now() בזמן השליחה.
    משום מה, זה לא מסדר לי מהזמן החדש לישן.
    הוא מסדר לי לפי ה"מספור האוטומטי".
    שימו לב לחלק המודגש.
    תודה

  14. BuildHome הגיב:

    נסה כך
    rs.open "Select * from sub where forumsub=" & id & " order by post DESC"

  15. העקרב הגיב:

    פחחחחח איזה טעות דבילית עשיתייי
    אני לא מאמיןןןןןןן חחח זה סידר לא לפי השדה post, אלה לפי הpost בQueryString, שיש בלינק!!!
    חחחח אני הורג את עצמי לפעמים חחח
    תרגישו חופשי לצחוק עלי

  16. העקרב הגיב:

    אוףףף עדיין
    זה עדיין לא מסדר לי .
    עכשיו שם השדה הוא poster

  17. העקרב הגיב:

    אה..
    בדקתי, הבעיה היא בUPDATE:


    conn.execute "UPDATE sub SET poster=#"&now()&"# WHERE snumber="&forum

    אין שגיאה, אך אין עידכון.

  18. ניר טייב הגיב:

    תשתמש ב-now של אקסס
    ולא של VBS.

    "UPDATE [sub] SET poster=now() WHERE snumber="&forum

    אם אינני טועה גם sub זו מילה שמורה באקסס.

  19. העקרב הגיב:

    בטוח שלא שוברים מחרוזת? כי עדיין לא
    עובד לי…

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!