שלח תשובה

זירת השאלות

262
צפיות
14
תשובות

מחרוזת ברירת-מחדל

,‏ 31 בינואר, 2005

בניתי מערכת קטלוג קומפלט בASP (בסיס: Access).
עכשיו, על מנת להוסיף מוצר (בטופס ההוספה) יש להזין מספר פרטים (מלל) ותמונה. את התמונה כמובן אני שולף מהמחשב ומעלה ישירות לשרת (שימוש בaspUpload).

במקרה שהלקוח בוחר לא להעלות תמונה מהמחשב שלו ומשאיר את אותו שדה (שדה ה"עיון") ריק – אני מעוניין שלתוך בסיס הנתונים יוזן כתובת URL מסויימת (מחרוזת מסויימת).

האם זה אפשרי?
אם כן, כיצד ?

תודה רבה לכולכם,
התגעגעתי :]

תגיות:

14 תשובות

  1. MasterMind הגיב:

    השאלה היא מה סוג
    השדה שאליו נכנסים הנתונים במסד שלך
    כלומר  אתה יכול לעשות אותו כטקסט ולהכניס אליו את הקישור של התמונה
    ובמקרה שאין תמונה  תעשה תמונה משלך ובה יהיה הכיתוב "אין תמונה" או  לא הועלאה תמונה  או משהו כזה
    ואז אם השדה עיון הזה ריק   תכניס את הכתובת של התמונה הזאת
    אוקיי?

  2. ניר טייב הגיב:

    בטח שאפשר…
    1. ע"י ציון המחרוזת בעת ההכנסה.
    2. לקבוע default במסד עבור השדה הזה אתה יכול להכניס איזה ערך שאתה רוצה אבל אם לא מוכנס ערך אז ה-default מוכנס.

  3. MasterMind הגיב:

    1) זה מה שאני אמרתי
    2) אני לא יודע אם יש את האפשרות להכניס מחרוזת כdefault במסד נתונים Access

  4. somebody הגיב:

    יש אפשרות אבל נגיד שאין
    בו נגיד שאין אפילו שיש אתה יכול לעשות בדף שמקבל את הנתונים ככה:


    if URL="" then
    URL="הכתובת שאתה רוצה להכניס"
    end if

    זה הכי פשוט שאתה יכול לעשות אם אין לך במיסד ערך ברירת מחדל.
    אבל אם יש לך אז תעשה ברירת מחדל (ויש לך).

  5. prince01 הגיב:

    תודה לכולם .
    ניר, זה מה שבתיאוריה רציתי לעשות בתחילה אך לא האמנתי שזה אפשרי (חשבתי שערך ברירת מחדל לא יאפשר הזנת מחרוזת אחרת לתוך השדה).

    תודה ניר, זה עבד
    להבא, אבדוק לפני שאשאל .

  6. prince01 הגיב:

    צורך בקומפוננטה ?
    על מנת לשלוף את רוחב וגובה תמונה מסויימת בפיקסלים, יש צורך בקומפוננטה?

  7. ניר טייב הגיב:

    בשרת אני ניח שכן
    בלקוח אפשר פשוט ליצור אובייקט Image ולבדוק את ה-height וה-width:

    var img = document.createElement("img") // OR new Image()
    img.src = "picture.png";
    alert(img.height +", " + img.width);

  8. prince01 הגיב:

    בנוגע ללקוח ..
    אני מעוניין להציג תמונה מסויימת עם שליש מהרוחב המקורי שלה ושליש מהגובה המקורי שלה (בפיקסלים) . זה אפשרי ?

    תודה 🙂

  9. ניר טייב הגיב:

    למה לא לחלק בשלוש ?(ולעגל אם בא לך)

  10. prince01 הגיב:

    גבר, אני יודע בכלליות …
    רק את הפונקצייה של התרגיל אין לי מושג מאיפה להתחיל …

    תודה בכל מקרה

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!