שלח תשובה

זירת השאלות

386
צפיות
1
תשובות

הכתובת בתור שם הסקריפט והפרמטר

,‏ 1 במאי, 2005

אני רואה בהרבה אתרים ששם הספרייה הוא למעשה שם הסקריפט, או הפרמטר שנשלח לסקריפט.
לדוגמא, הכתובת הזאת: http://www.asp.org.il/search/נחום-גינת

השם "נחום-גינת" הוא הפרמטר לחיפוש ואם תכתבו במקום השם הזה משהו אחר אז תבצעו למעשה חיפוש על פרמטר אחר.

השאלה שלי היא איך מבצעים את זה שהסקריפט יהיה מוחבא בתוך כתובת הURL?
איך ניתן לבצע את זה?

אני אודה לכל מי שיוכל לעזור לי

תגיות:

1 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    מממ…
    ל-IIS יש ISAPI (נראה לי שזה מה שזה) שקוראים לו IIS_ReWrite או משהו כזה (צריך להתקין אותו למיטב ידיעתי.

    זה מה שעשו ב-asp.org.il  לפי דעתי.

    בכל אופן בטכנולוגיות מתקדמות כמו J2EE/ASP.NET (לא יודע מה לגבי PHP) אפשר ליצור "קיצורי דרך" לקובץ מסויים וע"י הדבר הזה בעצם אנחנו יכולים לנתח את הכתובת בתוך הקובץ עצמו ולהציג את המידע שאנחנו רוצים. נגיד בJ2EE אתה עורך קובץ בשם web.xml (חבוי מהמשתמש הרגיל, רק למנהל יש גישה אליו) וקובע הגדרות כמו אלו:

        <servlet>

            <servlet-name>file_jsp</servlet-name>

            <jsp-file>/file.jsp</jsp-file>

        </servlet>

        <servlet-mapping>

            <servlet-name>file_jsp</servlet-name>

            <url-pattern>/file/*</url-pattern>

        </servlet-mapping>

    ואז בקובץ ה-JSP אני פשוט מנתח את הכתובת ומקבל את הערך.

    זה כך-כך פשוט

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!