שלח תשובה

זירת השאלות

197
צפיות
14
תשובות

עזרה בקשר לקישורים פשוטים

,‏ 11 בפברואר, 2004

אני לא יודע אם זה שאלה טיפשית מבחינה טכנית, אבל היא חשובה לי מאוד וחוסכת לי המון:
אני רוצה לעשות שכשולחצים על קישור הוא יפתח שתי דפים, זה אפשרי?
(העניין הוא שיש לי שתי מסגרות פנימיות בדף, ואני רוצה שכשאני ילחץ על קישור מסוים, זה יעביר לדף בתוך המסגרת, וגם יפתח דף אחר בתוף המסגרת השניה.)
ואם זה לא אפשרי, וזו בטח שאלה עוד יותר טיפשית, איך אני עושה במקום שברגע שהדף יעלה זה יפתח קישור?

תגיות:

14 תשובות

  1. זהר פלד הגיב:

    אפשרי בהחלט, בעזרת js.
    בלחיצה על הקישור תקרא לפונקציה שתשנה את התוכן של שתי המסגרות שאתה רוצה לשנות, ע"י שימוש ב location.href.

    לגבי השאלה השניה שלך – בעזרת שימוש ב onload בתג ה body ו location.href.

  2. 10david10 הגיב:

    תודה רבה, אבל תוכל לפרט יותר?
    אפילו שאני בונה אתר די מיקצועי, אני עושה זאת בעיקר על ידי פרונט פפיג’ והעתקות מכל מיני מקומות, אני בעצמי בור ועם הארץ, ומה שלא למדתי בזמנו כשלמדתי קצת HTML בסיסי, אני לא יודע!
    כמובן שאני כל הזמן לומד עוד, אבל אשמח אם תוכל לפרט יותר, כי כל הנושא הזה הרבה זמן לא ברור לי.

  3. זהר פלד הגיב:

    צר לי להיות זה שמודיע לך,
    אבל אם ככה אתה בונה את האתר, אין שום סיכוי שהוא יצא אפילו רבע מקצועי.

    לגבי הפירוט, אני יכול בהחלט לפרט, אבל אנחנו לא כאן כדי לחלק קודים לאנשים, אלא כדי ללמד אותם – ככה שאם אני סתם אתן לך את הקוד, זה יהיה פשוט מנוגד לכל הרעיון של האתר והפורום הזה.
    ככה שכל מה שאני יכול להציע לך זה את הידע שנמצא במדריכים באתר.

  4. 10david10 הגיב:

    אני לא חושב שהבנתי אותי נכון.
    זה לא שאין את הידע בHTML, יש לי אותו מספיק.
    העניין הוא שכיוון שאף פעם לא למדתי, הידע שיש לי הוא רק מה שהייתי צריך! לכן, האתר שלי, אף שהוא מלא תוכן ומעוצב יפה, אני לא מכניס בו אפקטים רבים, ולכן למשל לא התוודעתי עדיין לאיך בדיוק משתמשים בonload, אף שנתקלתי בו פעמים רבות, וכך גם לא נזקקתי להשתמש בפונקציות וכדומה.
    לכן, אני מצטער אם אני נשמע נודניק, אבל אמשח מאוד בכל אופן תוכל לפרט טיפה יותר.
    אם בכל אופן תתעקש, אשמח אם תוכל לומר איך אוכל להעביר לרשותי את הידע בפרט הפעוט הזה.
    על כל פנים אני יומר שזה אתר מצוין, הכי טוב מסוגו ברשת אפשר לומר, ולבטח שזה הפורום לבוני אתרים הכי טוב ברשת. פורומים אחרים אפילו לא מתעדכנים כל יום.
    אז תודה בכל מקרה, ואשמח לקבל תשובות. דוד.

  5. 10david10 הגיב:

    ואני אוסיף עוד משהו קטן-
    ראיתי עכשיו את ההודעה המנהלתית, ואני חושב שהשאלה שלי כן מתאימה לתנאים שכתובים בה.
    אני באמת רוצה ללמוד,אני לא סתם מבקש קוד מוכן, פחות או יותר יש לי ידע מספק בבניית אתרים, מספק לפחות בשביל בניית אתר שמושך עשרות מבקרים כל יום. אני רק רוצה להוסיף עוד פרטים לידע שלי כדי שבעתיד אוכל להסתדר גם עם זה לבד. אגב, אני לומד מהר.
    מקווה שוב שאני לא נשמע נודניק.

  6. 10david10 הגיב:

    ועוד שאלה שהפעם ראויה לתשובה….
    לגבי מה ששאלתי על פתיחת קישור מיד כשעולה הדף, למה אני לא מצליח לעשות שכשמיד כשעולה הדף זה יפתח לי קישור לחלון חדש?

  7. כדי להוסיף עוד פרטים
    אתה מוזמן להכנס למדריך JS וללמוד על פונקציות,
    למדריך DHTML וללמוד על location,
    ולמדריך ארועים כדי ללמוד על onload.

  8. 10david10 הגיב:

    תודה לך על התגובה הקודמת.
    והשאלה הונכחית:
    זוהר אמר לי שבעזרת שימוש ב onload בתג ה body ו location.href אני יכול לעשות שכשמיד שיעלה הדף יפתח לי קישור.
    עד כאן הכל טוב.
    אבל אני רוצה לעשות, שכשמיד שיעלה הדף יפתח לי הקישור בחלון חדש! או יותר נכון במסגרת אחרת, אז איך אני עושה את זה? זה לא הולך לי…

  9. 10david10 הגיב:

    ועוד שאלה שהפעם ראויה לתשובה!
    הצלחתי בסופו של דבר אחרי השלמת ידע קצרה להבין מה שאמרת, אבל זה לא פותר לי את הבעיה!
    בגלל שמה שיש לי זה דף ראשי, והוא לאמחולק לשתי מסגרות, אלא בתוכו יש, חוץ מהתוכן גם שתי מסגרות. ואני רוצה לעשות שכשיחלצו על קישור מתוך אחת המסגרות, זה יפתח דפים בשתי המסגרות.
    הפיתרון שאתה נתת לי יעזור רק אם אני רוצה לפתוח דפים בשני המסגרות על ידי קישור מהדף הראשי, אבל לא על ידי קישור מאחת המסגרות עצמם.

  10. ניר טייב הגיב:

    באותו עמוד של …
    באותו עמוד של ה-frameSet תעשה דבר כזה:::
    בתגית body אירוע onLoad

    <body onLoad="frame.FrameName.location.href=’url’ ">

    כאשר FRAMENAME זה השם של המסגרת שבא אתה רוצה לבצע את ההעברה של הדף ו-url זה הדרך לקובץ (הקישור)

    לדעתי זה צריך לעבוד
    תקנו אותי אם אני טועה

  11. 10david10 הגיב:

    אני ידגיש שוב: זה לא עוזר לי כי…
    אני לא מדבר על דף ובתוכו מסגרת. וגם לא דף מחולק למסגרות
    אני מדבר על דף תוכן, ובותוכו שני מסגרות!
    וכל מה שאני רוצה לעשות זה לשנות את הדפים במסגרות רק מתוך המסגרות עצמם! בלי לגעת בדף הראשי!
    אז בהחלה אמרו לי ע"י קריאת פונקציה שתפתח בכל מסגרת את הדף שצריך, אבל זה לא הצליח לעזור לי, כי אני לא הצלחתי ליצור פונקציה שתפתח תוכן במסגרת אחת מתוך המדגרת השניה אלא רק מתוך הדף הראשי.
    אמנם עשיתי את הפונקציה והיא עבדה לי, אבל רק אם שמתי אותה וקראתי לה מתוך הדף הראשי.
    אז אם יש בכל אופן דרך לשנות תוכן של מסגרת מתוך מסגרת אחרת, זו בעצם אותה בעיה כמו לגבי לפתוח קישור מיד כשהדף עולה.
    השאלה בעצם היא האם אפשר לשנות תוכן של מסגרת, לא מתוך הדף הראשי שלה, אלא מתוך מסגרת אחרת.
    אני משער שזו לא שאלה כל כך מסובכת, אבל ההבדל הוא רק הניסיון, וזו פעם ראשונה שאני משתמש בדברים כאלו. (אגב, יש לי רקע בוי.בי.) אז אני לומד בעזרתכם.
    (אגב, חיפשתי במדריכים, אבל כולם מדברים על האפשרות לשנות דף ראשי מתוך מסגרת ולהיפך, אף אחד לא מזכיר לשנות תוכן ממסגרת אחת לשניה.
    ממש תודה על הסבלנות שאתם מקדישים לי.

  12. זהר פלד הגיב:

    אז ככה:
    יש לך frameset שמכיל שלוש מסגרות, ואתה רוצה לשנות מתוך אחת מהן את התוכן של שתי האחרות, נכון?
    הדרך היחידה להגיע למסגרת "אחות" (כלומר, שמוגדרת באותו frameset) היא לעבור דרך ה frameset עצמו, כמו שמדגים הקוד הבא:

    parent.frameName.location.href = URL

    וההסבר: כמובן שאת frameName צריך להחליף לשם שנתת למסגרת שאתה רוצה להחליף את תוכנה.
    המשמעות של parent היא עליה של רמה אחת במבנה המסגרות – כלומר אל הקובץ של ה frameSet (מה שקראת לו, אם הבנתי אותך נכון, "הדף הראשי"). אם יש לך מסגרות מקוננות (כלומר, frameset שמכיל עוד frameset בתוכו), בשביל להגיע ל frameset החיצוני מתוך frame שהוגדר ב frameset הפנימי, אתה יכול או לכתוב פעמיים parent, או, בצורה קצרה יותר (ועדיפה) להשתמש ב top באותה הצורה:

    top.frameName.location.href = URL

  13. 10david10 הגיב:

    ממש ממש תודה לכולכם!!!!
    אתם לא יודעים כמה אני מעריך את זה…
    אחרי כל כך הרבה מאמצים אצלחתי בסוף, כמו שחשבתי, זה היה עניין של חוסר ידיעה קטן…

שלח תשובה