שלח תשובה

זירת השאלות

307
צפיות
16
תשובות

עזרה בבקשה!!

,‏ 13 בפברואר, 2004

אז ככה, רשמתי קוד שמוסיף נתונים לדטה בייס אבל יש הודעת שגיאה כזו:


Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E14)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] ‏‏שגיאת תחביר במשפט INSERT INTO.
/ASP3/forum/message.asp, line 8

הקוד של שורה 8:

c.execute("insert into mp(subject,message,time,username) values(‘" & Request.Form("subject") & "," & Request.Form("message") & "," & Request.Form("time") & "," & Request.Form("username") & "’)")

והקוד של הדף כולו:

<%@ Language=VBScript %>

<%
Set c=Server.CreateObject("adodb.connection")
c.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath("forum.mdb") & ";"
Set r=Server.CreateObject("adodb.recordset")
r.activeconnection=c
c.execute("insert into mp(subject,message,time,username) values(‘" & Request.Form("subject") & "," & Request.Form("message") & "," & Request.Form("time") & "," & Request.Form("username") & "’)")
if subject="" and message="" and username="" then
Response.Write "<center>You have to write message or subject!</center>"
else
Response.Write "<center>Your message has been sent!"
Response.Write "<a href=messages.asp>Back To the forum</a></center>"
Response.Redirect "messages.asp"
end if
%>

אשמח לקבל עזרה!
תודה מראש!

תגיות:

16 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אתה…
    שוכח לכתוב גרשים ( ‘ )
    נגיד בזה

    "," & Request.Form("message") & ","

    כך זה היה אמור להיות

    "’,’" & Request.Form("message") & "’,’"

  2. Yarden הגיב:

    תודה אבל..
    עשיתי וזה לא עזר עדיין יש לי את אותה ההודעת שגיאה.. מה עושים?

  3. Yarden הגיב:

    תודה אבל שוב.
    מחקתי את כל מה שרשום בו time וזה לא עזר = עדיין אותה הודעת שגיאה..

  4. זהר פלד הגיב:

    אז ככה:
    כשמכניסים ערך לשדות מחרוזתיים יש לעטוף אותו בגרש מכל צד, כמו שהראה לך nirtheKing. כשמכניסים ערך לשדה מסוג תאריך יש לעטוף אותו בסולמיות (#) מכל צד.
    קרא את המאמר הזה.

  5. Yarden הגיב:

    לא מצליח לי… אני מציע כסף למי ש..
    מי שיצליח לעזור לי אני אתן לו כסף.. אני כבר איזה חודש תקוע עם הבעיה הזו.. אז מי שיעזור לי יקבל כסף

  6. Yarden הגיב:

    בעע שכחתי להוסיף את הקוד
    הקוד של הדף כולו:


    <%@ Language=VBScript %>

    <%
    Set c=Server.CreateObject("adodb.connection")
    c.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Server.MapPath("forum.mdb") & ";"
    Set r=Server.CreateObject("adodb.recordset")
    r.activeconnection=c
    c.execute("insert into mp(subject,message,username) values(‘" & Request.Form("subject") & "’,’" & Request.Form("message") & "’,’" & Request.Form("username") & "’)")
    Response.Write "<center>Your message has been sent!"
    Response.Write "<a href=messages.asp>Back To the forum</a></center>"
    Response.Redirect "messages.asp"
    %>

    בבקשה אני תקוע עם זה כבר שנה.. אני אשמח לקבל עזרה =)

  7. זהר פלד הגיב:

    קודם כל, אנחנו לא כאן בשביל כסף.
    דבר שני, קראת את המאמר שהפניתי אותך אליו?
    אני זוכר שכתבתי בו בפירוש שהדרך הכי פשוטה לדבג SQL היא להציג בדפדפן איך נראה משפט ה SQL כמו שהוא מגיע למסד הנתונים… אני לא הולך לכתוב את זה פעם נוספת – קרא את המאמר, הפנם, יישם, ורוב הסיכויים הם שתצליח לפתור את הבעיה שלך גם בלי העזרה שלנו. אם אחרי שהפמנת ויישמת את המאמר, עדיין לא הצלחת לפתור את הבעיה שלך, אז תכתוב לנו כאן את משפט ה SQL שלך כמו שהוא מגיע למסד הנתונים. אז, ורק אז, נוכל לעזור לך למצוא את הטעות שלך.

  8. Yarden הגיב:

    שגיאה: Syntax error in INSERT INTO
    מה אומרת השגיאה הזו?

  9. אוריקס הגיב:

    שאתה לא יודע איך להציג שאלות.
    אנחנו לא קוסמים

  10. אני אנסה להיות קוסם
    שיש בעיה בהכנסת הנתונים לטבלה, הכוחות שלי לא מאפשרים יותר מזה (;

    אני מגלה משהו…לפי ההודעות האחרונות שלך אתה משתמש במילים שמורות
    תנסה לשנות את שמות הערכים המוכנסים לטבלה

  11. ניר טייב הגיב:

    זה…
    אומר שיש לך שגיאת תחביר במשפט ה-insert INTO

  12. Yarden הגיב:

    אני חושב שאני יודע את מה הבעיה אבל.
    אבל אני לא בטוח.. טוב אז כשעשיתי את ההוספת נתונים לדטה בייס בלי התאריך שעה.. זה הוסיף. בדף שמממלאים נתונים עשיתי RecordSet ובעשיתי תא ניסתר שהוא שולח נתונים גם עשיתי ככה:


    <INPUT TYPE="hidden" VALUE="<%=r("time")%>">

    יכל להיות שזה בגלל זה… ויש לי עוד שאלה:
    עשיתי דף שמשנה נתונים אבל כשאני רוצה שהוא ישנה הוא לא משנה ואין לי שום הודעת שגיאה או משהו.. הוא פשוט לא משנה.. אם אתם רוצים לראות את זה אז כנסו
    http://www5.domaindlx.com/xsite1/phone_book_admin.html
    שם משתמש: Yarden
    סיסמא: theking
    תלחצו על אחד מהשמות תנסו לשנות את הפרטים ואז זה לא עובד =
    אשמח לקבל עזרה.. =)

שלח תשובה