שלח תשובה

זירת השאלות

160
צפיות
23
תשובות

בריחת טקסט

,‏ 15 בפברואר, 2004

כיצד מגבילים טקסט, כך שלא יתפרס על אורך כל המסך בכל רזולוציה שהיא, אלא יוגבל לרוחב 700 פיקסלים בלבד (לדוגמה)?

תגיות:

23 תשובות

  1. בhtml
    תעשה טבלה באורך של 700 פיקסלים ותכניס את הטקסט לתוכה

  2. ניר טייב הגיב:

    CSS…
    יש איזהשהוא פקודה שעושה את זה… שכחתי… (מצטער) אמרו לי בתפוז איך עושים לפני הרבה זמן ולא מצאתי שוב מצטער

  3. אתה פשוט…
    תוחם את הטקסט באובייקט שגודלו מוגדר.

    לדוגמא:
    <div style="width:700px;">your text… </div>

  4. Nezek הגיב:

    יש את התגית
    <nobr>
    רק שאני לא זוכר מה בדיוק אפשר לעשות איתה..
    זאת אומרת כל מיני פרמטרים שאני לא זוכר

  5. פירוט
    טוב, התגית div זו תגית בעיקר בשביל להגדיר טקסט (צבע, גודל ,אורך וכו’)

    שים אותה מעל הטקסט


    <div style="width:700px;">

    הטקסט שיופיע כאן לא יתפשט על יותר מ700 פיקסלים

    </div>

    זהו כמו כל תגית אחרת

  6. ניר טייב הגיב:

    DIV…
    התגית div לא הומצאה כדי להגדיר צבע וכדומה זוהי תגית של שכבה בדומה ל-spanו- layer אנחנו בוני האתרים משתמשים ב-span כדי להגדיר את כל המאפינים של אלמנט מסוים בדף

  7. ניר טייב הגיב:

    שמע…
    דבר ראשון הגדר width ב-CSS לאחר מכן שאל בתפוז בפורום ASP שם יש כמה אנשים שעזרו לי בזמנו ומצטער ושוב מצטער אני לא זוכר את התשובה…

  8. mrmistory הגיב:

    תראה למה הכוונה…..
    לדוגמה יש למישהוא מילה כזאת
    ששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש

    אורח של המילה היא 300PX ואני רוצה שארחי 150PX יהיה המשך למטה.
    זאת אומרת ככה.
    שששששששששששששששששששש
    שששששששששששששששששששש

    לפי מה שאתה אמרת זה באופן כללי, אבל לא עובד אם יש לך מילה אחר גדולה.
    תעשה מילה אחד גדולה ותגיד לי אם זה עובד.

  9. ניר טייב הגיב:

    מצאתי…
    (להכניס ל-faq ו/או לריפרנס CSS אין שם)
    ב-faq של תפוז פורום ASP תוך כדי חיפוש משהו בשבילי מצאתי את התשובה בשבילך הנה כך עושים שמים word-wrap ב-CSS עם הערך break-word

    word-wrap:break-word;

    וכמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי להודעה זה עובד רק ב-IE 5.5

  10. אוריקס הגיב:

    להשתמש בפונקציות שעובדות
    רק מ IE 5.5 זה דבר שלא כדאי לעשות

  11. ניר טייב הגיב:

    אבל…
    לפעמים אין ברירה לפחות שמס’ אחוזים (דיי גדול בדרך כלל) יענו מהאתר בשלמותו אם היה אפשרות לעשות אי גלישת טקסט דרך CSS ושזה יתאים לכל דפדפנים כולם היו משתמשים בזה!

  12. אוריקס הגיב:

    "אין ברירה" זה לא מדויק
    דבר ראשון, על כל דבר אפשר להתגבר עם קצת קוד [למשל לשבור שורה ידנית כל X תווים].

    דבר שני – בפונקציות ל IE 5.5 אתה מוותר על גולשים שיש להם Win2k ו Win98, אלא אם הם לא עדכנו…

  13. ניר טייב הגיב:

    למיטב ידיעתי
    ל-win2K יש אקספלורר וטעיתי כשכתבתי "אין ברירה" מצטער.
    רוב האנשים מעדכנים את המחשבים שלהם (אם יש להם ניסיון קודם ומודעות לכך)
    בתדירות דיי בינונית פעם בחודש, חודש וחצי.
    ואם אני לא טועה כל מי שהיה לו win2K מלפני התולעת קרוב לוודאי שכבר יש לו IE 5.5 בקשר ל-98 אין לי הרבה מה להגיד רק שבביה"ס שלי יש 95 ועליהם IE 5.5 בכל מקרה מקווה שעזרתי לבחורצ’יק!

    ותמיד יש עוד משהו קטן אפשר לעשות שמלכת תחילה בטקסט שצריך לעבור למסד נתונים דרך טופס לא יגלוש בגלל שהגולש לא לחץ על האנטר וסמך על בוני האתר שיורידו אותו שורה והדרך הזאתי היא גם ב-HTML (עוד עליה אתם יכולים לקרוא בשאלה הנפוצה שלי!)

  14. אוריקס הגיב:

    אני לא הולך להכנס על זה לדיון,
    אבל לא בונים אתר רק לאקספלורר 5.5

  15. ניר טייב הגיב:

    גם אני…
    אבל קשה מאוד להתאים אתם לארבעה דפדפנים (נטסקייפ,מוזילה,אקספלורר ואופרה) לכן צריך להתאים לשניים הכי פופולריים נטסקייפ ואקספלורר

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!