שלח תשובה

זירת השאלות

310
צפיות
31
תשובות

גם לי יש שאלה

,‏ 6 באפריל, 2004

איך אני שובר את המחסום של התווים ב-textArea ז"א אני רוצה לעשות גלילה אופקית (ציר X) ושעדיין תהיה הגבלת תווים לשורה. האם זה אפשרי?

ניסיתי ב-CSS להוסיף גלילה עם אפקט ה-overFlow אכן נוסף הגולל אבל הוא אף פעם לא עבד.


בתודה ניר

תגיות:

31 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    מתי יוציעו את
    מתי יוצעיו את הגרסה הבאה של ה-HTML : הלא היא HTML 5?

  2. אוריקס הגיב:

    הרבה זמן כבר לא הוציאו
    אבל הכתיבה העדכנית היא ב XHTML

  3. ניר טייב הגיב:

    טוב זה הולך ככה
    ברגע שמגיעים לסוף השורה ב-textarea אז ה-textArea מוריד אותך אוטומטית שורה נכון ? אז אני רוצה שהוא לא יוריד שורה אוטומטית אלא שתיפתח גלילה אופקית (ציר X) ולאחר שהוא פתח גלילה אז שתהיה גם ירידה אוטומטית

    המטרה היא להשתמש במאפיין wrap=hard של ה-textarea מבלי להרחיב את התיבה ובכך אני אוכל לקבוע ערכים באחוזים מבלי שהטקסט יקטע לי בשליחתו לשרת אבל שהטקסט כן יקטע כל מס’ תווים (אין ברצוני להשתמש בפונקציית JS – אלא אם לא תהיה לי ברירה).

    אני פשוט מנסה להתאים את האתר שלי (ואת הפורום) גם למוזילה (שלה אין את האפקט word-wrap ב-CSS)

    תודה ניר

  4. אוריקס הגיב:

    אתה כאילו מנסה לגרום לטקסט להשבר
    בכוח? כי אני לא בטוח שירידת שורה היא כמו לחיצת אנטר… כך שבכל מקרה אם אתה רוצה להתאים הכל למוזילה אז תצטרך לבנות פונקציה שחותכת במידת הצורך.

  5. ניר טייב הגיב:

    טוב אוריקס שמע
    כמו ששיערת ירידת שורה ואנטר זה לא אותו דבר אבל המאפיין wrap=hard גורם לכל ירידת שורה ב-textArea לשלוח לשרת בכל סוף שורה תגית BR ובכך הטקסט נקטע ויורד שורה (איציק בזמנו לימד אותי זאת). עכשיו כמו שכתבתי קודם אני רוצה לעשות גלילה אופקית אבל שעדיין תהיה הגבלת תווים בשורה. אם זה אפשרי בכלל…

    בכל מקרה כנראה שאני אצטרך להשתמש עם הפונקציה לקטיעת שורות הקטע הוא לאיזה רזולוציות אני צריך להתאים את זה :
    1024*768
    800*600
    ואיזה עוד רזולוציות אני צריך להתאים ?

  6. אוריקס הגיב:

    תשובות
    קודם כל – אילו הרזולוציות המקובלות, אבל אם אתה עובד עם אחוזים לא צריכה להיות בעייה…

    בקשר לירידת שורה – למה לא פשוט להרחיב את ה TextArea?

  7. ניר טייב הגיב:

    זה מה שאני מנסה למנוע
    אני רוצה לעשות בפורום שאני בונה הוספת תגובות והודעות (מן הסתם) אבל שיהיו בפופ אפ כמו כאן ולכן אין ביכולתי להרחיב את הפופ אפ כי אחרת הרוחב של הפופ-אפ יהיה גדול מאוד ולכן יהיה כבר עדיף לעשות זאת לא בפופ-אפ לא בעמוד נפרד. וגם זה לא אסטתי.

    ובעצם הפונקציה הזו לא תעזור לי מי יודע מה… כי ממילא הרוחב של בלוק ההודעה משתנה מהודעה להודעה לתגובה. אז ככה שתראו הודעה זו כמבוטלת

  8. ניר טייב הגיב:

    בניסיון ללמוד את תווי ה-regExp
    כמו שכתבתי בכותרת אני מנסה ללמוד regExp אבל לא הבנתי מה עושה הדבר הבא: n& (ה-n זה מספר מ1-9)

    אני לומד מה-MSDN ולא הבנתי מה התווים האלו עושים. אז אם מישהו יוכל להסביר לי תודה רבה ניר

    לעמוד ב-MSDN

  9. אוריקס הגיב:

    ותמיד כדאי לזכור
    שאימות בצד לקוח נועד כדי להקל על המשתמש ולהפחית עומס מהשרת, אבל הוא אינו מחליף אימות "אמיתי" בצד שרת מפני שניתן לעקוף אותו.

  10. אוריקס הגיב:

    אתה חייב לזכור
    שעם כל הכבוד לאימותים בקליינט – תמיד ניתן יהיה לעקוף זאת וזה לא מחליף שום אימות בצד שרת. אז איך שלא יהיה – תצטרך לבנות פונקציה כזאת…

  11. ניר טייב הגיב:

    אבל עדיין אין קשר
    לא עשיתי כאן שום אימות בסה"ך הכל ניסיתי למצוא אפשרות לגלילה אופקית ב-textarea עםהגבלת תווים בלי הרחבת האלמנט

  12. ניר טייב הגיב:

    ועוד שאלה SQL
    בפורום שאני בונה יש 4 טבלאות ו-view (שהוא כרגע לא חשוב) ואלו הטבלאות:
    – טבלת forum והעמודות הן : , rootId,id, parentId, subject…,userId,forumid
    – טבלת members והעמודות הן : id, userName, (ועוד שכמה שהן לא חשובים)
    – טבלת topics והעמודות הן : forumId, forumName
    – וטבלת permit (הרשאות) והעמודות הן : memberId, level, forumId

    טבלת permit אחראית על מתן "השראות" למשתמשים בפורום ז"א שעמודת level מכריזה על משתמש מסוים כ"מומחה" או כ"מנהל" והמפתח הראשי שבטבלה הן שתי העמודות האחרות memberId ו-forumId אחרי הכל אין ברצוני לתת למשתמש אחד שני סוגי הרשאות (או כפילות נתונים) בפורום אחד

    בתמונה המצורפת יש את קשרי הגומלין שעשיתי בין ארבעת הטבלאות

    השאלה היא איך אני משלב את טבלת permit בשאילתת ה-SQL שלי כך שמי שנתתי לו "הרשאות" אז יראו את זה (בטבלה המתקבלת) וכל מי שלא קיבל הרשאות גם יראה בטבלה

    זאת השאילתא (על תתיחסו ל-subQuery זה קשור לחלוקה לעמודים ול-fid שקשור לחלוקה לפורומים)

    SELECT forum.id, forum.parentID, forum.subject, forum.message, forum.date, forum.rootID, members.userName, members.level, members.id, members.autograph"
    FROM forum, members, topics
    WHERE forum.rootID in (" + subQuery + ") AND members.block=false AND members.id=forum.userId AND forum.isShow=true AND forum.forumId="+parseInt(fid)+" AND topics.forumId=forum.forumId"
    ORDER BY forum.groupDate DESC, forum.rootId DESC;"

    בתודה ניר

  13. ניר טייב הגיב:

    טוב עשיתי את השאילתא הבאה ואני
    לא מבין מה לא נכון ב-SYNTAX שלי כשאני מקבל את השגיאה:
    Syntax error in JOIN operation.

    זו השאילתא שלי (הוספתי רק את ה-right Join)

    SELECT forum.id, forum.parentID, forum.subject, forum.message, forum.date, forum.rootID, members.userName, permit.level, members.id, members.autograph

    FROM forum, members, topics

    RIGHT JOIN permit
    ON permit.memberId=members.id

    WHERE forum.rootID in (" + subQuery + ") AND members.block=false AND members.id=forum.userId AND forum.isShow=true AND forum.forumId="+parseInt(fid)+" AND topics.forumId=forum.forumId AND permit.forumID="+parseInt(fid)

    ORDER BY forum.groupDate DESC, forum.rootId DESC;

    בתודה ניר

  14. אוריקס הגיב:

    יש קשר
    כל דבר בלקוח ניתן לעקיפה, מה שאומר שאם כתבת פונקציה ללקוח עדיין תצטרך להתמודד עם אותה הבעייה בשרת. לכן הייתי קודם כל מתמודד עם הבעייה בשרת, אפילו בהנחה שתיבת הטקסט היא בגודל 800*500…

  15. ניר טייב הגיב:

    אבל בכלל לא היה לי INNER JOIN מההתח
    …לה. עשיתי את ה-joinים שלי ע"י שליפה מכמה טבלאות ולשים תנאים ב-where

    מה אני אמור לעשות? (אני בדרך כלל לא מתעסק עם join)

    בתודה ניר

  16. ניר טייב הגיב:

    יש לי פונקציית JS
    שעובדת בלקוח ובשרת FIX אז ככה שאין לי בעייה

  17. ניר טייב הגיב:

    בפורום ASP בתפוז
    אז הילדה אמרה לי להשתמש ב-left Join אני הבנתי מהסברים ברשת שה-left וה-right הם אותו דבר רק הפוכים (בלקיחה מהטבלאות) אז איזה ג’וין אני צריך לקחת left OR right ?

  18. אוריקס הגיב:

    2 דברים
    1. יש לך inner join. זה שאתה לא כותב אותו בצורה מפורשת, זה לא אומר שאין
    2. על אותו משפט SQL אתה צריך להוסיף RIGHT JOIN. בכל מקרה הייתי מפריד את פסוקית ה WHERE מפסוקית ה ON ואז יהיה לך יותר קל, כלומר: רק את תנאי ההתאמה בין שני טבלאות – topics.forumId=forum.forumId – שים בפסוקית ה ON.

  19. אוריקס הגיב:

    וכמובן
    שאין זה משנה אם זה LEFT או RIGHT, זה תלוי באיך תכתוב את זה… הכוונה הייתה ל Outer Join…

  20. ניר טייב הגיב:

    טוב כמה דברים
    1. תודה רבה
    2. עלה במוחי הרעיון להסתכל ב-help של ה-access וגיליתי שלא הבנתי את התחביר של ה-JOIN… אבל למזלי יש שם את התחביר של ה-JOIN וגם את התחביר של קינון joinים (שזה מה שהייתי צריך לעשות). (להכניס את ה-LEFT JOIN בתוך המשפט של ה-INNER JOIN — פירקתי)
    3. הבנתי שאני לא צריך לאחד את הטבלה של הפורום מים (topics) בשאילתא שלי — לא צריך אותה
    4. את שני ההודעות שלך קראתי רק עכשיו

    5. (בקשה) את יכול בבקשה להוריד את השאלה שלי על regExp לתחתית השרשור שישימו לב אליה — בתודה ניר

    בתודה רבה על העזרה הרבה ניר

  21. אוריקס הגיב:

    סבבה שהבנת
    ואת רוב הדברים האילו ניתן להבין מניסוי וטעיה, קח לומדים בדרך הקשה ולפי דעתי לומדים הכי הרבה.

    בקשר ל RegExp – בוצע…

  22. ככה:
    אני מכיר את זה מasp.net את הregexp התווים זה בשביל לקבוע מחרוזת מסויימת לאימות דפים…כתבתי מאמר שאמור להעלות תסתכל עליו
    בנוגע לjs אין לי ממש מושג

  23. ניר טייב הגיב:

    לאחר השקעה רבה בקריאת ה-MSDN
    הבנתי שזה מוצא את את אות המפתח (האות שיש אותה כמה פעמים בטקסט)
    תקנו אותי אם אני טועה!

  24. ניר טייב הגיב:

    שאלה חדשה
    איך אני שם על שרת ה-IIS שלי תמיכה ב-JSP ?
    או שבשביל זה אני צריך להוריד שרת apache/tomcat

    ועוד שאלה הורדתי מהאתר של SUN את ה-SDK J2EE וירד לי עם זה גם J2SE(java 2 srver enterprise) השאהלה היא איך אני משתמש בו כשרת ?

שלח תשובה