שלח תשובה

זירת השאלות

230
צפיות
11
תשובות

שאלה

,‏ 9 באפריל, 2004

יש לי טבלה במסד נתונים שעמודה אחת היא: id מסוג מספור אוטומטי
ועמודה שניה שהיא: masege מסוג טקסט

עשיתי את הפקודה הבא:
c.execute "update members set masege=’"&masege&"’ where id=’"&number&"’"

והשגיאה היא:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80040e07’

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Data type mismatch in criteria expression.

/test/add_magese.asp, line 18

לדעתי כי זה מספר מה לעשות?

תגיות:

11 תשובות

  1. אוריקס הגיב:

    בהנחה שאין לך טעות כתיב
    עשה כך:


    c.execute "update members set masege=’"&masege&"’ where id="&number

  2. silagy הגיב:

    תגובה
    דבר ראשון תודה על העזרה
    דבר שני עכשיו הוא רושם לי:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80040e14’

    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error in string in query expression ‘id=’1’.

    /test/add_magese.asp, line 18

  3. ניר טייב הגיב:

    שני דברים
    1. הודעה באנגלית כותבים message
    2. נסה כך :

    c.execute "update members set masege="""&masege&""" where id="&number

  4. אוריקס הגיב:

    טקסט עוטפים בגרש
    כפי שמפורט כאן.

    ל Silagy – קצת קשה לדבג אותך, הראה יותר קוד בבקשה.

  5. ניר טייב הגיב:

    תאמין לי שזה יהיה אותו דבר
    כשאני עובד ב-JS אז אני מסמן ככה בשאילתא שלי את הסוגים הטקסטואליים

    query = "SELECT * FROM tbl WHERE name=""+name+"""

    ודברים מהסוג הזה תמיד עובדים אין הבדך עם משתמשים בגרשיים או בגרש התוצאה תהיה אותו דבר

  6. אוריקס הגיב:

    אתה מחפש להסתבך ולהתחכם
    בצורה מיותרת. וכנראה זה ה JET שמתרגם לך את הסלאשים. בצורה הזאת לא תצליח לעבוד מול בסיסי נתונים אחרים.

  7. ניר טייב הגיב:

    זה לא ה-jet מתרגם
    ב-JS בשביל לעשות גרשיים ושלא יפריעו לפעולה הבסיסית (כמו כתיבה) אז שמים סלאש לפני הגרשיים ואז זה מחשיב את הגרשיים כגרשיים

  8. אוריקס הגיב:

    הוויכוח הזה מיותר
    אתה סתם מנסה להוכיח את צדקתך. אם אתה רוצה – תמשיך לכתוב כך, אף אחד לא מפריע לך.
    זו פשוט כתיבה שהיא לא סטנדרטית.

  9. ניר טייב הגיב:

    אבל מי קבע את הסטנדרט?
    ואתה צודק שהוויכוח הזה מיותר

  10. אוריקס הגיב:

    סטנדרט זה דבר שנוצר
    בשביל שמתכנתים אחרים יוכלו להבין את הקוד שלך, ויש מוסכמות כלשיהן. בכל מקרה תוכל לכתוב איך שבא לך

שלח תשובה