שלח תשובה

זירת השאלות

213
צפיות
18
תשובות

שלום לכולם – אני חדשה ויש לי שאלה

,‏ 16 באפריל, 2004

אני צריכה להגיש את הבגרות שלי בתכנות אינטרנט ביום ראשון הזה.
יש לי כמה בעיות שנתקלתי בהן בבניית הפרוייקט שלי:
א) אני רוצה לבנות מעין דף שמורכב מ-2 פריימים. באחד יהיו תיבות הכנסת טקסט, שאחת מהן היא כאילו שינוי הרקע בפריים השני, אחת שינוי צבע הטקסט בפריים השני וכו’. ליד כל תיבת טקסט יש כפתור שמתי שלוחצים עליו הוא מפעיל פונקציה מסויימת – שבעצם פונה לפריים השני ומעדכנת אותו.
ככה כתבתי את הפונקציה של שינוי הרקע (הפריים שצריך להתעדכן כל הזמן נקרא hesber)

<input type=button onClick=parent.parent.hesber.document.bgColor=document.frm.back.value >
<input type=textbox size=13 name="back"> <br> <br>

איך אני עושה אותו הדבר – רק שישנה לי את צבע הטקסט למשל (אני צריכה לפנות לאובייקט מסויים ב document – ואני לא יודעת איך קוראים לו).

נ.ב. אני צריכה לעשות את הפונקציה המסויימת הזאתי ב-java script – וללא ב ASP או משהו אחר…
יכול להיות שבכלל אי אפשר??

תודה מראש אורית (אני אכתוב עוד שאלות אח"כ =) )

תגיות:

18 תשובות

  1. אורית הגיב:

    ועוד שאלה קטנה ומוזרה…
    תגידו לי אם זה אני או זה באמת ככה… נגיד אני פותחת וסוגרת תגי ASP במקום אחד שעמוד ופותחת וסוגרת בעוד מקום בעמוד – אז נגיד המשתנים שהיו לי בראשון לא עוברים לשני?? – ומה עם javascript? – לתסריטים שלה הם כן עוברים?! אני לא מבינה מה הולך פה בדיוק – איזה משתנים מוגדרים פנימיים ואיזה לא?!

    תודה מראש – אורית

  2. אורית הגיב:

    ומשהו על session
    יש לי 7 sessions בשמות day1 day2 day3 וכו’
    עכשיו אני רוצה לרוץ עליהם בלולאה – אז כתבתי לולאה שניגשה אליהם ככה:
    (session("day"&i אבל זה לא נותן לי – זה פשוט לא עובד (הלולה עצמה עובדת בסדר גמור אם אני נגיד כותבת לה מפורש day3 למשל…
    למה זה??
    וגם ניסיתי להכניס למשתנה עזר את השרשור – ואז לכתוב (session(a – אבל זה גם לא נותן…
    איך לעשות??

    ואם כבר – אז מישהו יודע איפה יש רשימה שלמה של כל האובייקטים שקיימים ב-javascript ? (לא קשור =))

    תודה תודה – אורית

  3. ניר טייב הגיב:

    תעשי מסיישן אחד מערך
    תעשי למשל סיישן כזה

    session("day") = new Array("nir","the","king")

    ואז את רצה על איזרי המערך

    for (i=0;i<session("day").length;i++)
    Response.Write(session("day")[i]);

    הדוגמאות ב- (צד שרת)JS

  4. את מערבבת כמה דברים…
    משתנים שפתחת בראשון, רלוונטים גם לשני. ככה זה גם בצד שרת וגם בצד לקוח.

    משתנים שהגדרת בתוך פונקציה מסויימת – יהיו זמינים רק בתוך אותה פונקציה, אך אם הגדרת מחוץ לפונקציה ורק שינית את הערך בתוך הפונקציה – הערך רלוונטי לכלל העמוד (וגם זה נכון גם לצד שרת וגם לצד לקוח).

  5. אורית הגיב:

    בקשר לזה…
    איזה עוד מאפיינים אפשר לשנות עם זה?

    ואפשר לעשות נגיד כותרת וטקסט – ולשנות את הצבע של רק אחד מהם??

    המון תודה – אורית

  6. אפשר לשנות את כל מאפייני הסטייל של
    האובייקט.
    וכדי לשנות רק את הצבע של אחד מהם, תעטפי כל אחד מהם באלמנט נפרד (span, למשל).

  7. אורית הגיב:

    סליחה… הנה זה
    Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Conn.Mode = 3 ‘3 = adModeReadWrite
    Conn.Open "myDSN"
    Conn.Execute(SQL)
    Conn.Close

  8. אורית הגיב:

    זאת שורה לפני כל הקוד

    SQL = "insert into users (first,last,course,age,email,password,day1,day2,day3,day4,day5,day6,day7) values (‘orit’,’d’,’doc’,’10-20′,’oritsms@coolmail.co.il’,’bla’,’0′,’0′,’3′,’0′,’0′,’0′,’0′)"

  9. אורית הגיב:

    בפעם השניה שמריצים (לחצתי F5) …
    Error Type:
    Provider (0x80004005)
    Unspecified error
    /final/first/courses/adduser.asp, line 7

  10. sza הגיב:

    אוריקס כנס רגע,
    אני פה כבר כמה שבועות ולא ידעתי על זה שצריך לשרשר שאלות, ברגע שאמרת לי לשרשר לא הבנתי מה רצית,

    אורית חדשה, אני די בטוח שהיא לא תבין מה אתה רוצה…

    סתם הצעה, כשאתה מבקש ממישהו לשרשר שאלות, תסביר לו מה משמעות הדבר… אדם שנכנס לפה פעם ראשונה ושואל 2 שאלות ומקבל תגובה לשרשר שאלות, לא יבין מה אתה רוצה…

    בכל אופן, זו רק הצעה 🙂

    בהצלחה ושבוע טוף

  11. אורית הגיב:

    איך משרשרים את השורה הבאה…?
    אני רוצה לבחור מתוך טבלת נתונים, נתונים שיחופשו לפי תא מסויים בטבלה.
    למשל יש לי :
    שם פרטי | שם משפחה | אימייל
    א ב ג
    ד ה ו
    ז ח ט

    אני מקבלת מהמשתמש את השם משפחה (נגיד ה) ואני רוצה להוציא את כל השורה, ולהראות לו.
    איך אני בוחרת את השורה?? השרשור הבא לא הולך לי:

    name=request.form("fname")

    strSQLfirst = "SELECT * FROM users WHERE first=’"&name&"’"

    ניסיתי עוד קצת ורסיות של אותו המשפט – אבל כלום לא הולך.
    איך עושים את זה בבקשה??

    נ.ב. זה הדבר האחרון שאני צריכה לתקן בשביל שכל האתר לי יהיה מוכן אז פליייז
    תודה רבה מראש – אורית

  12. אם הבנתי נכון
    תשתמשי בLIKE ככה מישהו שמכניס ‘ה’ יקבל יקבל ‘ד ה ו’
    מקווה שעזרתי

    נב
    יש במדריך sql באתר על השימוש בlike

שלח תשובה