שלח תשובה

זירת השאלות

288
צפיות
36
תשובות

שבת שלום. שאלה בקשר לשינוי סיסמא ב.

,‏ 17 באפריל, 2004

בבסיס נתונים של SQL SERVER.
נכון לעכשיו יש לי Login Id: sa
וסיסמא password שום דבר, כאילו אין סיסמא ואני מתחבר ככה.
מה שאני רוצה לשאול זה : איך משנים את הסיסמא או נותנים את הסיסמא וגם איך משנים את LOGIN ID ?

תודה.

תגיות:

36 תשובות

  1. mrmistory הגיב:

    עוד שאלה על Stored Pro
    איפה אפשר לקרוא על איך לעשות Stored Procedurec ומה זה ובשביל מה.
    תודה.

  2. mrmistory הגיב:

    עוד שאלה שלישית.מישהו יכול לעזור בק
    בבקשה ?
    משום מה יש לי שגיאה בדף שלא הייתה לי.
    הנה לינק לתמונה.

    והנה השורה שיש שם שגיאה 🙁


    if document.formLogin.NickName.value="" then

    אבל לא שיניתי שום דבר שם.

    תודה פעם שלישית

  3. ניר טייב הגיב:

    כנראה הוא לא מזהה לך את ה-formLogin
    בתור אלמנט טופס
    נסה להגיע לשדה NickName ע"י getElementById (אל תשכח להוסיף ID כזה)

  4. mrmistory הגיב:

    הסתדרתי אם שאלה 2, יש לך אולי…..
    תשובות לשאלה ראשונה ושניה ירדן ?

  5. ניר טייב הגיב:

    אני לא יודע להשתמש ב-MSSQL
    מצטער ואני גם לא יודע SP
    מצטער X2

  6. אוריקס הגיב:

    קצת על SP באקסס:
    איך יוצרים Stored Procedures באקסס?
    בעקרון יש שתי דרכים:
    * יצירת השאילתה דרך אשף השאילתות, והפעלתה כמו שיוסבר בהמשך.
    * יצירת ה SP דרך הקוד.

    הדרך הראשונה מומלצת אם המסד אצלכם, בשני המקרים אין הבדלי מהירות וה SP מפעלת בצורה זהה.

    איך יוצרים SP ברמת הקוד?
    תחילה נצהיר על כך שאנחנו רוצים ליצור פרוצדורה חדשה:


    CREATE PROCEDURE First

    אם נרצה, נצהיר על משתנים [פרמטרים]. הפרמטרים יהיו מטיפוסי נתונים שונית שאותם נפרט בהמשך:


    (
    @d int
    )

    אם ברצוננו יותר ממשתנה אחד, נפריד ע"י פסיקים, למשל:


    (
    @d int,
    @m VarChar(255)
    )

    לאחר מכן נכתוב את הפרוצדורה עצמה. כשנרצה לשלב את הפרמטר נכתוב @ ושם הפרמטר.


    AS
    SELECT *
    FROM tbl
    WHERE fld=@d
    ORDER BY id DESC;

    את הצהרת ה SQL הזאת נפעיל בעזרת


    conn.execute()

    והקוד המלא:


    CREATE PROCEDURE First
    (
    @d int
    )
    AS
    SELECT *
    FROM tbl
    WHERE fld=@d
    ORDER BY id DESC;

    הפעלת הפרוצדורה מתוך דף ה ASP לצורך שליפה:
    מתבצעת כך:


    var x=12;
    sql = "EXECUTE First @d="+x; //Store Procedure
    rs.Open (sql,Conn);

    מחיקת הפרוצדורה


    DROP PROCEDURE first;

    [גם זה מתבצע ע"י conn.execute]

    טיפוסי נתונים:
    *Int – מספר.
    *Long – מספור אוטומטי.
    *Bit – שדה בולאני
    *Char(length) – טקסט, מקבל פרמטר המציין את האורך.
    *VarChar(length) – טקסט, מקבל פרמטר המציין את האורך [גדול יותר].
    *Text – תזכיר.
    *DateTime – תאריך ושעה.

  7. ניר טייב הגיב:

    בשמחה אך אין לי זמן
    אני לחוץ בלימודים המעצבנים האלו…

  8. sza הגיב:

    מה התפקיד של ה SP ? מה המיוחד בה?

  9. mrmistory הגיב:

    אני משתמש בבסיס הנתונים של SQL SERV
    זה דומה לACCESS ?

  10. Security –> Logins
    שם יש לך sa. דאבל קליק עליו ותשנה סיסמא.

  11. זה דומה אבל יותר מתקדם
    קרא ב-FAQ של פורום ASP בתפוז.

  12. באקסס זה לא נותן הרבה
    מעבר לנוחות ואבטחת נתונים.
    ב-MSSQL יש הרבה יותר אפשרויות.

  13. אוריקס הגיב:

    באקסס זה משפר ביצועים.
    לפי מה שמדדתי, זה כמעט בדיוק 2/3 זמן.

  14. אוריקס הגיב:

    או בממש קיצור
    זה נותן לך דברים מתקדמים כמו שימוש ב T-SQL [יש מדריך בקישורי האתר], החזרת פרמטרים, הרצת שאילתות מתוך שאילתות ועוד.

  15. mrmistory הגיב:

    ,אין לי את זה בתוכנה……
    הנה לינק אם תמונה מה שאני רואה בתוכנה.

    תודה שוב.

  16. ניר טייב הגיב:

    המדריך הוא ל-TSQL של
    מסד הנתונים syBase (או שזה היוצרת של המסד נתונים) בכל מקרה לא ל-sqlServ

  17. ניר טייב הגיב:

    ———-> נצל"ש <———
    האם אני עדיין חייב לאמת נתונים לפני שליחתם ל-SP ?

  18. אוריקס הגיב:

    לא הבנתי את השאלה שלך.
    מזתומרת "לאמת נתונים". אתה מפעיל SP בדיוק כמו שאתה מפעיל שאילתא רגילה.

  19. ניר טייב הגיב:

    לאמת נתונים שווה להסיר
    תווים לא רצויים… לא להסיר להחליפם (replace)

  20. ניר טייב הגיב:

    ועוד שאלה…
    ב-SP אז יש את השאילתא שנמצאת אחרי ה-AS האם אני יכול לעשות שם שאילתת UPDATE ו-INSERT ???

  21. mrmistory הגיב:

    עוד שאלה: חישוב % הצבעות….
    יש אולי פונקציה ב-ASP שמחזירה % ההצבעות ?
    אני צריך את זה בשביל סקר.
    בניתי סקר שיש לו 4 בחירות ואני רוצה להציג ליד כל בחירה את % הצבעות.

  22. ניר טייב הגיב:

    צריך לחשב
    זו הנוסחה

    hit1 = (hitCount*100)/numOfOpt

    hitCount – מס’ ההצבעות לאופציה
    numOfOpt – מס’ האופציות לבחירה

  23. mrmistory הגיב:

    בעיה מוזרה….
    סה"כ יש 100 % וסה"כ לא יוצאה מעל 84%
    מוזר, תמיד אבל תמיד חסרים 16%, למה ?

  24. mrmistory הגיב:

    נכון. יש חוסר של 2-3 כי אתה מעגל אב
    אבל אני גם אם מעגל וגם אם לא יש חוסר, לא יודע למה 🙁

  25. אוריקס הגיב:

    כל הקוד בהחלט יעזור
    ואם לא יעזור אז בטוח לא יזיק…

  26. mrmistory הגיב:

    הנה…


    OutputNumber=cint((CountOfCodeAnswer/CountOfRows)*100)

    כאשר
    CountOfCodeAnswer=סה"כ שורות של כל האפשרויות של סקר מסויים
    CountOfRows=כמות השורות של בחירה אחד מתוך 4 שיש של סקר מסויים.
    OutputNumber=צריכה לתת את %(אחוז) שמחושב על ידי הנוסחה.

    תודה.

שלח תשובה