שלח תשובה

זירת השאלות

261
צפיות
22
תשובות

שלום לכולם, זקוק לרעיון.

,‏ 20 באפריל, 2004

שלום,
זמן-מה אני כבר מנסה לחשוב על רעיון לבנית פורום פשוט שמאפשר להצגת הודעות, שליחתן, ואפשרות תגובה, על ההתחברות כבר חשבתי. אני מעונין
ברעיון לקוד שיקח פחות ממאה שורות, אשמח לקבל רעיון שמימושו יתאפשר בעזרת php+mysql בלבד,
תודה מראש.

תגיות:

22 תשובות

  1. אתה רוצה
    הסבר איך לבנות פורום?

    ומה זה משנה פחות מ100 שורות?

  2. jonatan44 הגיב:

    ממ…
    1)זה לא קשור לטכנולוגיה
    2)אתה פשוט יכול לעשות שורה ארוכה ארוכה ארוכה
    3)אפשר לעשות כמה דפים אם אינקלוד פשוט
    (למשל חיבור ל mySQL)

  3. oleg הגיב:

    מצטער על הספאם.
    מצטער על הספאם, אך שלחתי את ההודעה הקודמת כתומצאהמלחיצת שווא.
    כוונתי היא לאורך שורות הורדינרי, וכוונתי היא לקובץ php+sql ללא includes פנימיים, כלומר קובץ לוקאלי פרט לחיבור הsql.

  4. jonatan44 הגיב:

    ממ…
    אתה לא משאיר לי הרבה אופציות
    אתה יכול לישמור את הנתונים במסד נתונים (זה מה שהרבה,טוב רק הפורום ib עושה,הוא שומר את תגי העיצוב שמשתנים לפי ה id של הסקין ועוגיות)
    ואם לא טוב לך אינקלוד,תעשה ריקוויר (חחחה)

  5. oleg הגיב:

    תנסה להיכנס לפרטים.
    כלומר המבנה עצמו, הגישה לנתונים ודרך הוספתם(תתמקד במבנה הטבלה).

  6. jonatan44 הגיב:

    הסבר:
    הרעיון הוא לישמור את הקוד בבסיס נתונים,לדעתי זואתי שיטה בזבזנית ביותר,אני גם לא יכול לעלות על הדעת שלי שלא שתירצה לישמור דף שלם בבסיס נתונים?
    אתה עושה טבלאה נגיד שהשם שלה זה pages,אתה עושה בה עמודה שניקראת title,dir,align וכל הערכים שאתה צריך,ווכה שולם אותפ לפי הסדר הנכון מהבסיס נתונים.

    אני עדיין,זה כל כך בזבזני,שאני חושב שזה לא חוקי במדינת ישראל שלנו לעשות את זה
    אני למשל כשאני בונה מערכת שאני מפיץ אותה,עושה דף אם המחרוזות של המילים למשל בתוך מישתנה,ושולף אותם דרך אינקלוד בדפים הרצויים (ככה גם אם העררכים,dir וכו’…).

  7. oleg הגיב:

    אתה לא אדם רציני.
    אתה אינך אדם רציני, אני מתחיל לחשוב כי אתה חושב אותי לדביל.
    אני בקיע בשפת php ובשפת sql, אינך תצליח להכניס לי שטויות לראש גם אם כל-כך תנסה…הרי שפת php היא שפת קוד פתוח באופן ליגאלי גם באופן פרטי וגם באופן מיסחרי ולכן אין שום סיכוי שהרשויות יאסרו על שימוש מסוים בשפה.
    אני זקוק לתיאור ספציפי כגון:
    תצור ארבעה לולאות, כך שכל אחת בתוך השני ותקבע כי הראשונה תכיל את כותרת ההודעה השניה את התוכן, השלישית את התגובות והרביעית את תוכן התגובות.
    ההסבר לפעול:
    אנו משרשרים את הנושאים בדרך הזו מכיוון שזוהי הדרך הקומפקטית והאפקטיבית ביותר ליצירת האפקט, נשתמש בג’אווה סקריפט כדי ליצור את אפקט הonmuseclick וכך נשרשר את ההודעות…

  8. ניר טייב הגיב:

    Oleg שמע יוני דיבר בציניות
    הוא התכוון בכך שאמר : "שזה אפילו לא חוקי להשתמש בזה בארץ ישראל" לכך שזה לא מקובל ולא יעיל לעשות זאת… אני אולי מתכנת ASP (אם זה נקרא תכנות)
    אבל אני יודע שדבר כזה לא יעיל ולא מעשי כל כך …

  9. oleg הגיב:

    סטינו קצת מין נושא שאלתי.
    קודם כל, בוא נסקור את המושג ציניות,
    ציניות=אמירת משפט חיוב בטון שולל.
    כלומר הדבר היחיד שעל פיו אוכל לזהות את הציניות הוא טון המשפט, מכיוון שבקהילות מקוונות אין אנו יכולים לטבל את דברינו בטון אנו משתמשים בכמה סימנים המוסכמים באופן לא כתוב כדי למנוע מין הקורא להיתייחס להודעה ע"פי מצב רוחו, ציפיותיו, עקרונותיו ועוד כל מיני נסיבות אשר חיצוניות עבור נושא הפורום הנ"ל בכל מיקרה. בעיקרון, השימוש בפורמט הזה של הטקסט אינו הכרחי אך כדי להחליפו צריך לגרום לנווט בדבריך באופן מושלם ומן הסתם הדבר הרבה יותר קשה, הסמלים הרלוונטים עבור משפט ציני, שדרך אגב אינו הנוסח האהוב עליי, הם כוכבית בסוף המישפט כך שהקורא יתייחב לדברים בערבון מוגבל, ועטיפת המישפט הציני במרכאות אשר בשימוש המדובר הפכו להתגלמות הציניות בכבודה ובעצמה,
    אשמח אם תמלאו את בקשתי,
    בתודה מראש,
    אולג.

  10. ניר טייב הגיב:

    אין לי ניסיון ב-MSQL ו-PHP
    אתה מוזמן לפתח פונקציות… הבנתי ש-PHP זה OOP (תקן אותי?!!!) אז אתה יכול ליצור איזושהיא מחלקה שתעשה את המבוקש
    ומה הקטע של לא לעבור 100 שורות. אחרי הכל לא חשובה הכמות אלה האיכות

  11. jonatan44 הגיב:

    אה…?
    צ’מע,לאחרונה אני מיתווכח הרבה אז אני רק אגיד שלא סתם תקעתי שסמליי אם חיוך,אני חושב שהכוונה שלו שזה היה בצחוק.
    בקשר לשאלה שלך,אני לא ממש הבנתי,יעזור לי מאוד (ואני רוצה לעזור) אם תגיד לי למה הגבלת השורות האלו,כלומר זה לא הגיוני,אתה יכול לעשות את זה במליון ואחת דרכים,אבל כל מה שאני מציע ניזרק על ידך לפח.

  12. oleg הגיב:

    פירוט.
    אני אוותר על מגבלות השורה, הדבר באמת קצת אינו הגיוני, לא חשבתי על הדבר בצורה לוגית, אשמח לקבל פירוט ספציפי ורחב עד כמה שתוכלו שיכנס לכל פרטי הרכיבים שעליי לכתוב ויסביר את פונקציותם,
    נ.ב
    אינני זרקתי שום דבר, אף הסבריך הם הצאות גלובאליות לגבי הטכנולגיה שבא אשתמש וכמה טיפים, ההצעות אינן כיסו את בקשתי, הרי ביקשתי בהודעתי המקורית לקבל הסבר ספציפי על כתיבת הקוד בעזרת שפת php(באופן תאורתי כמובן).
    אני מאוד מופתה מכך כי אוסף של מתכנתים מוכשרים ומנוסים כל-כך אינם יכולים לענות על שאלה כל-כך פשוטה.

  13. ניר טייב הגיב:

    רובנו כאן מתמחים ב-ASP
    למעט כמה מתכנתי PHP (כמו יוני ו-Pose69)

  14. Pose 69 הגיב:

    קודם כל,
    באמת שאני לא מבין מה אתה מבלבל את המוח ומה לעזאזל הייתה
    ההתייחסות המעמיקה הזאת למושג ציוניות.

    דבר שני, לא הבנתי בכלל מה אתה מנסה לעשות, מה זאת אומרת
    אתה רוצה לבנות פורום שיכלול פחות מ 100 שורות קוד.

    ודבר נוסף, השאלה שלך לא רק שהיא לא פשוטה, היא כלל לא מובנת,
    וממה אתה מופתע כ"כ, הרי הצגת את עצמך בתור בקיא בשפת php,
    וגם אתה עצמך לא מצליח לפתור את הבעיה אז אל תוריד מערכם של אחרים.

  15. oleg הגיב:

    כמה הבהרות.
    אני קראתי מגוון ספרים, ומדריכים מקוונים בנושא אך אך אף אחד מאלו אינו הרבה להציג דוגמאות קוד ואינו הציג כלל הסברים תאורטיים על בנית קוד מסויים.
    לכן אני בקיע באופן תאורטי ולצערי לא באופן פרקטי, אין בקשתי כאן היא האמצעי הראשון שמיהרתי לינקוט, לפני כן ניסיתי כמה מבני קוד אשר נכונים באופן תאורטי אך כניראה שגרמתי לאפקט לא צפוי כלשהו ורוב הפעמים קיבלתי דף המלא בהודעות שגיאה וציון השורה בה השגיאה התרחשה, חשבתי שבפורום כל-כך מפותח ושורץ חיים ימצא לפחות אדם כלשהו שיסכים לתרום לי מן ניסיונו הפרקטי.
    ועוד הפעם: הדבר שאני בעצם צריך הוא הסבר תאורטי רחב ומפורט על בנית הקוד, הפעם ללא מיגבלת שורות או מבנה, כבר ציינתי כי טעיתי ולא חשבתי באופן לוגי כאשר ציינתי את הפרט הזה, ציינתי דוגמא חלקית להסבר שאני רוצה לקבל, או יותר נכון על מיבנהו באחת מן הודעותי בשירשור הנ"ל.
    בתודה,
    אולג.

  16. jonatan44 הגיב:

    אז אם אתה רוצה לדעת איך בונים פורום
    אני אגיד לך איך בונים פורום אחיד (כלומר ללא הוספת קטגוריות וכו’..)
    מיבנה בסיס הנתונים שלך אמור להיות
    |קוד|
    TABLE-messages
    id-int (10),UNSIGNED,NOT NULL,auto_increment
    subject-varchar (15),NOT NULL
    message- Loangtext,NOT NULL
    MsgDate-varchar (10),NOT NULL
    UserName- varchar (10),NOT NULL
    PRIMARY KEY (‘id")

    TABLE-Repalyes
    id-int (10),UNSIGNED,NOT NULL,auto_increment
    mid-int (10),NOT NULL
    subject-varchar (10),NOT NULL
    replaye-loangtext,NOT NULL
    RpyDate-varchar (10),NOT NULL
    UserName-varchar (10),NOT NULL
    PRIMARY KEY (‘id")

    (לא בדקתי אם זה עובד,אני חושב שזה אמור לעבוד)
    עכשיו אתה בונה נגיד דף שקוראים לו index.php שמציג את הרשומות שאתה רוצה לפי הסדר של התאריך.הוא צריך להציג את הנושא,כדאי ליראות מה תוכן ההודעה ילחצו על הנושא שהוא היה לינק ויעביר לעמוד שהכתוב שלו אמורה להיות ככה:
    showMsg.php?MsgID=1
    כמו שאתה רואה הערך של MsgID הוא 1,אז בדף showMsg.php אנחנו נעשה שאילתת sql שתישלוף רק את הרשומות שה id שלהם שווה ל 1,אחרי זה אנחנו נישלוף גם מהטבלאה replayes את כל התגובות שה msgid שלהם שווה ל 1.
    עכשיו נישאר לנו רק עוד שני דפים ליכתוב,אחד שישלח את התגובות ואחד ישילח הודעות לפורום
    נתחיל בקל יותר (זה ששולח את ההודעות),אתה עושה פשוט קוד שמכניס את הנתונים לתוך המסד נתונים,כדאי להראות את התאריך של ההודעות,אתה עושה תביה ניסתרת שמכילה ב vaule שלה את ה תאריך של עכשיו (אם אתה לא יודע איך עובדים את תאריכים,גלוש למדור בphp ותחת מאמרים היה מדריך לעבודה אם תאריכים שניכתב על ידי Pose 69).
    עכשיו נעבוד על הדף של התגובות,לדף יקראו למשל Addrepaly.php,כדאי להכינס אליו היה קישור
    בדף של הצפיה בהודעה (showMsg.php),נניח ואנחנו עדיין עובדים אם הודעה מספר 1 אז הקישור להודעה היה כמובן showMsgID.php?MsgID=1,אז בדף של הצפיה היה קישור כזה:
    Addrepaly.php?RID=1,איך נעשה קישור כזה?נישתמש ב $_GET,אתה לא יודע איך משתמשים בזה?כנס שוב למדור ה PHP-מאמרים,עבודה אם טפסים שבמיקרה במיקרה ניכתב על ידי האחד והיחיד-אני ;-).
    בדף Addreplay.php תעשה את התיבות טקסט הדרושות למסד הנתונים,ועוד תיבה אחת ניסתרת שתכיל את ה id של ההודעה (שוב,כדאי להציג את הערך של RID על הדף גלוש למאמר שמסביר את העבודה אם טפסים).
    זהוא,כאן תם ונישלם סיפורינו,אולם עברתי עליו בזריזות ולא ממש הדגמתי,אבל אם תהיה לך שאלה (שוב,אני עונה רק על שאלות אם בעייה נקודתית בקוד,שום קוד מוכן לא ינתן פה על ידי) אני אשמח לעזור.
    ואגב,אם אתה רוצה לדעת איך מציגים רשומות מבסיס MySQL,כנס שוב למדור ה php-מאמרים וקרא עוד מאמר שכתבתי (היום אני אשלח עוד מאמר לאתר ).

  17. oleg הגיב:

    תודה.
    ד"א כעקרון ביקשתי הסבר תאורטי, ללא דוגמאות קוד.

  18. ניר טייב הגיב:

    זה לא דוגמאת קוד
    זה איך תראה הטבלה

  19. oleg הגיב:

    זהו אכן קוד.
    כמדומני, בעזרת הקוד להלן אנו יוצרים את הטבלאות הנ"ל.

  20. ניר טייב הגיב:

    זה אכן קוד ליצירת טבלאות
    אבל זה לא נחשב כל כך קוד…

שלח תשובה