שלח תשובה

זירת השאלות

307
צפיות
31
תשובות

איך בונים פורום? (ASP)

,‏ 22 באפריל, 2004

ניסיתי לחשוב ולתכנן אבל אין לי מאיפה להתחיל… אני רוצה משהו כמו PHPBB ולא בסגנון עץ.
אני עובד עם MYSQL אם זה משנה…
מישהו יכול להסביר לי ו/או לתת לי כיוון..
ניסיתי את המדריך בASP.ORG.IL אבל הוא מסובך גם…

תודה לכולם.

תגיות:

31 תשובות

  1. jonatan44 הגיב:

    לא בניתה פעם פורום?
    אני חושב שהיה לך,טוב חפיף.
    כשאתה אומר לנו שאתה רוצה משהוא כמו phpbb אתה אומר את זה בכלליות מידי,נסה לתת לנו חלק יחודי בםורום הזה שאתה שואל עליו.

  2. המבנה הכללי
    אמורה להיות לך טבלה של הודעות
    תעשה שדה של true false האם ההודעה ראשית או לא
    תן id לכל ההודעות
    תן לדוגמא pid לכל ההודעות להודעה ראשית הpid יהיה 0 ולתגובות הpid יהיה הid של ההודעה הראשית

    מקווה שהבנת

  3. ניר טייב הגיב:

    גם משהו
    אפשר לעשות טבלת תגובות וטבלת נושאים…
    אבל כמובן שטבלה כמו שירדן אמר היא יותר גמישה כי אז אפשר לתת למשתמש אפשרות לבחור בין מבנה העץ לבין מבנה הטבלה (כמובן שצריך להשקיע קצת יותר)

  4. Night הגיב:

    אז..
    אני רוצה מבנה טבלה ולא עץ בלי אפשרות בחירה..
    לא הבנתי את הרעיון של שדה PID..

    הא ואם אני יעשה נושאים בנפרד ותגובות בנפרד יהיו חסרונות מסויימים מול טבלה אחת לשניהם? האם אני גם אצטרך להתעסק עם קשרי גומלין?

    תודה.

  5. jonatan44 הגיב:

    ראה תגובתי
    כאן:
    http://www.webmaster.org.il/forums/Message.asp?Id=9674
    למרות שדיברתי על php,זה אותו דבר,אחרי הכל "כולנו יהודים" 😉
    אני חושב האמת שעדיף טבלה אחת ביגלל שאז השליפה וההכנסה למערך דו מימדי היא הרבה יותר קצרה.

  6. ניר טייב הגיב:

    אני לא יודע מה יותר יעיל אבל
    אני מציע לך ללכת על הדרך של ירדן (למקרה וכן תרצה לעבור למבנה העץ)

    הרעיון של שדה PID הוא :
    ה-ID של ההודעה שאליה המשתמש מגיב

  7. Night הגיב:

    רגע אז למה
    אז למה אני לא יוכל לעבור למבנה עץ אם יש לי את זה בשני טבלאות נפרדות?
    תוכלו להציג לפני חסרונות ויתרונות אם אני יעשה בשני טבלאות או אחת?

    ותגידו, איך אני מתגבר על הבעיה של MYSQL עם התאריכים?
    יש עוד נקודות שאני צריך לחשוב עליהם ועוד לא הזכרנו אותם כאן?

    שוב תודה על העזרה אני יודע שאני קצת מעצבן עם השאלות החובבניות שלי אז תודה על הסבלנות.

  8. אוריקס הגיב:

    זאת טעות.
    כיוון שפיצול טבלאות איפה שלא צריך זה דבר שמעמיס על הדיבי בצורה מיותרת.

  9. ניר טייב הגיב:

    לכן כתבתי עוד תגובה
    שאני לא יודע מה יותר יעיל
    ומה קרה לדיון הוא הלך לתומו ?

  10. Night הגיב:

    אוקיי אני יעשה בטבלה אחת..
    מה בקשר לשאר השאלות?

  11. ניר טייב הגיב:

    למה חובבניות ?
    לדעתי אתה שואל שאלות לעניין

    ובקשר לשאלותיך… יהיה אפשר לשנות את מבנה הפורום לעץ טבלה גם במקרה של שני טבלאות אבל זה כבר הופך למשהו לא יעיל בגלל שני דברים:
    השאילתא המתוסבכת והכבדה שתיווצר
    הפונקציה הרקורסיבית שגוזלת הרבה משאבים

    בקשר ל-mySql אני לא יודע (אני עובד באקסס)

  12. Night הגיב:

    לא לא..
    אני מבקש שוב..
    תענו לשאלות שהזכרתי בתגובות הקודמות.

  13. Night הגיב:

    UP
    אני מבקש שוב..
    תענו לשאלות שהזכרתי בתגובות הקודמות.

  14. MasterMind הגיב:

    איזה שאלות???

    אם אתה מתכוון לתאריכים
    ב MYSQL ה DATE הוחלף ע"י CUR DATE ואם אני לא טועה
    TIME נשאר אותו דבר!!
    ונראה לי שיש גם את הפונקציה NOW() תשתמש בה
    במקום ב CURDATE ו TIME

  15. Night הגיב:

    התכוונתי לשאלות מהתגובות הקודמות
    התכוונתי לשאלות מהתגובות הקודמות שלי כאן…
    בקשר לבעיה עם MYSQL, אני מתכוון שמבנה התאריך הוא YYYYMMDD
    לפי מה שכתוב במאמר כאן..

  16. Night הגיב:

    מה זה שדה בוליאני בMYSQL?
    איך קוראים לשדה בוליאני בMYSQL?

  17. Pose 69 הגיב:

    אם אני לא טועה,
    שדה בוליאני ב Mysql זה int(1), שזה למעשה שדה Integer בעל ספרה אחת
    שלתוכה מכניסים 0 או 1… בגרסאות החדשות ניתן לכתוב שדה בוליאני כ bool אך כך או כך
    הוא מייוצג כ int(1)

  18. Pose 69 הגיב:

    תיקון קטן:
    השדה הוא tinyint(1) או כמו שאמרתי bool בגרסאות החדשות יותר.

  19. Night הגיב:

    בילבלתם אותי לגמרי…
    מה הנכון מכולם?

  20. albert הגיב:

    =>
    הבנתי פחות או יותר את הרעיון של הטבלה אבל לא הבנתי איך מציגים את ההודעות?(אף פעם לא בניתי פורום)
    אתה יכול להסביר איך מציגים את ההודעות?
    גם מבחינת אלגוריתם וגם קוד…
    תודה, אלברט

  21. Pose 69 הגיב:

    אמרתי לך,
    בכל גרסא אתה יכול להשתמש ב tinyint(1) ובגרסאות החדשות יותר יש גם את bool,
    שהוא למעשה שינוי רק במובן הטקסטואלי, מבחינת הייצוג הוא נשאר tinyint(1)

  22. ניר טייב הגיב:

    תקשיב ל-pose69
    אני חשבתי שזה BIT מהניסיון שלי עם מסדי נתונים מתקדמים מאקסס (רק חבל שהם של מייקרוסופט)

  23. Night הגיב:

    תודה הצלחתי.. בכל זאת אפשר לקבל…
    הצלחתי אבל אני רוצה לקבל פירוט על כל סוגי השדות בMYSQL.
    מישהו יכול לארגן לי בבקשה? (עדיף עברית..)

    תודה רבה.

  24. jonatan44 הגיב:

    מממ….
    כעיקרון אני לא מכיר ממש מפרט אבל אני מבטיח שלך שב- mysql.com תימצא את זה.
    המאמר ששלחתי ועדיין לא עלה מדבר על שימוש ב mysql ו phpmyadmin ככה שגם הוא מכיל חומר.

  25. Night הגיב:

    עוד לא הבנתי אך להתגבר על מבנה התאר
    עוד לא הבנתי אך להתגבר על מבנה התאריך בMYSQL…
    YYYY-MM-DD
    למה זה ככה אי אפשר לשנות? קשה לעבוד עם זה…
    מה עושים?
    בכל מקרה, אין איזה פונקציה שמקבלת תאריך ומשנה את המבנה שלו?

  26. Pose 69 הגיב:

    בעיקרון, כשאני עובד עם תאריכים,
    אני עובד עם שדה מסוג int(11), ומכניס לתוכו את ה timestamp,ככה הרבה יותר נוח לפרמט את התאריכים, לבצע עליהם כל מיני מניפולציות וכו’.

שלח תשובה