תופעת ארגז החול
תופעת ארגז החול – רקע
תופעת ארגז החול מאופיינת באי אינדוקס אתר בעל שם מתחם חדש בגוגל. כמעט כל שם מתחם ללא וותק במנוע החיפוש גוגל ייחשף לתופעה ואני אלמד אתכם איך להתייחס אליה בצורה הנכונה ולא להפגע ממנה.
לפי תורת גוגל – אתרים חדשים לא ייכנסו לתוצאות מנוע החיפוש אם לא יוכיחו שהם ראויים לכך. ניתן לראות בטענה זו הנחת יסוד הגיונית מאוד. העניין הוא שאם נפגעתם מתופעת ארגז החול למרות שאתרכם ראוי לאינדוקס בגוגל, גם לאחר מספר שבועות ולפעמים אף חודשים ועד שנה – גוגל לא יאנדקס את אתרכם. שימו לב : תופעת ארגז החול תשפיע אך ורק על שמות מתחם חדשים, היא לא תשפיע על Sub-Domains או על מעבר לאחסון אחר עם אותו שם מתחם.
מקדמי אתרים מומחים בעולם מספרים ממחקרים שערכו, שככל שלאתר יהיה צורך בחשיפה כך גדלים הסיכויים שהוא יושפע מאפקט ארגז החול. למשל – אם תנסו להתחרות עם מילות המפתח של Ynet גוגל לא יאהב פעולה שכזו ורבים הסיכויים שתושפעו מאפקט ארגז החול.
תופעת ארגז החול – התמודדות ופתרונות לבעיה
אזכיר לפני הכל שאף דרך לא הוכחה כמועילה, אך אין מה להפסיד אם כבר נכנסתם לארגז. להלן מספר אפשרויות להמנע מתופעת ארגז החול והשפעתה על אתרכם :
* אם עדיין לא רכשתם שם מתחם, רכשו שם מתחם בעל וותק שגוגל מכיר ואינדקס עמודים ממנו בעבר.
* אם כבר נפגעתם מהתופעה הקפידו על הפעולות הבאות וביצוע יומיומי שלהן :
- כתיבת מספר עמודים שלא ייראו תחרותיים ושגוגל לא יידע מה הולכת להיות מטרת האתר אם למשל הוא הולך להיות מתחרה של Ynet כמו בדוגמא הקודמת. כתבו למשל על נגינה בחליל וכיוצא בזה.
- דאגו שיכנסו אליכם מספר קישורים בכל יום מעמודים שגוגל סורק באופן קבוע ואיכותיים ברמה גבוהה ככל האפשר (מבחינת PageRank ותוכן ייחודי).
- מספר שבועות לאחר שגוגל אינדקס אתכם ואתם רואים שהוא מכיר אתכם היטב, התחילו למלא את האתר ב"תוכן המתחרה ל-Ynet".לעת עתה מומלץ להשאיר את עמודי הסקסופון ואין כללים ברורים מגוגל מתי אפשר למחוק אותם. השאירו אותם כחודשיים לאחר שהאתר יעלה רשמית ואז תוכלו להיות בטוחים בעצמכם.
בהצלחה !
תגובות בפייסבוק