שלח תשובה

זירת השאלות

43 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    אפשר לפרק מחרוזת
    למערך ע"י SPLIT
    (נראה לי שיש על זה מאמר במדור ASP)

  2. בעיה עם שאילתה
    יש לי שאילתה שאמורה למצוא לי רק חלק מתוך הכלל אבל משום הום מוצא לי הכל במסד נתונים יש לי את המספרים את הסטרינג הבא 1, 3, 5 ומשום מה כשאני מבקשממנו למצוא 4 הוא נותן לי גם את אלה שהם 1, 3, 5 למה מצורפת השאילת שלי..

    rs.open "select * from articale where section_id like ‘%" &question& "%’"

  3. itay26 הגיב:

    נראה לי…
    שאתה פשוט צריך להוריד את ה – ‘ שנמצא אחרי ה – like

    תנסה ותגיד לי אם זה עזר..

  4. MasterMind הגיב:

    אוקיי סורי
    ולשאלה …
    תדפיס את השאילתה ותראה את התשובה

  5. ניר טייב הגיב:

    נסה כך


    rs.open "select * from articale where cStr(section_id) like ‘%" &question& "%’"

  6. ניר טייב הגיב:

    LIKE זה אופרטור שעובד רק על מחרוזות
    ו-cStr זה הפונקציה שממירה למחרוזת
    השאלה היא האם אתה צריך כל מספר שמופיעה בו הספרה 4(למשל) ?
    או רק את המקום שמופיעה בו המספר שווה לספרה 4 (למשל) ?

  7. אבטחה
    אני כל הזמן כשאני כותב ב-ASP אני שואל את עצמי האם הדף האתר שלי מאובטח, אז אני פותח שירשור בו אני מבקש לדעת את כל הדרכים הכי יעילות להגן על האתר שלי מפריצות ומההאקר הממוצע.

  8. ניר טייב הגיב:

    להימע מ-sql injection
    לבדוק תמיד את הקלט (טופס או QS וכל מה שזה לא יהיה)

  9. מניעת אנשים להיכנס לעמודים
    אני משתמש ב-IF כדי להרחיק אנשים יש דרך טובה יותר?
    דוגמא:

    if sesstion("admin")=1 then
    else
    response.redirect("verefication.asp")

  10. בעיות עיברית
    אני רשום ל-websamba אבל משום מה אחרי כמן זמן שהכל פעל טוב פתאום אין תמיכה בעיברית עיברית נראית כ-סימני שאלה מה אפשר לעשות

  11. MasterMind הגיב:

    שרשר שאלותיך
    למה אתה לא מקשיב לאוריקס
    בקשר לשאלה  תעשה ככה


    <%@Language=VBScript codepage=1255%>


    אם אתה כותב ב VB אם לא אז תשנה את השפה לשפה שאתה רושם בה
    ועוד פעם  שרשר שאלותיך

  12. אני כותב בהמון פורומים ואני שוכח…
    אוריקס בבקשה תעשה את שלך

  13. אוריקס הגיב:

    נא שרשר שאלותיך
    זו אזהרה אחרונה בהחלט!

  14. בעיה עם שאילתה
    הנה הERROR :

    Request object error ‘ASP 0102 : 80004005’

    Expecting string input

    /eldadasp/update.asp, line 167

    The function expects a string as input.

    והנה השאילתה:

    conn.execute "UPDATE articale SET title=" & request.form(title) & ","& subtitle=request.form(subtitle) &","& body=theInput &" where id="&application("var")

    אני יושב על זה שעה ואני לא מצליח להבין איפה יש טעות….

  15. ניר טייב הגיב:

    כך


    conn.execute "UPDATE articale SET title=" & request.form(title) & ", subtitle="& request.form(subtitle) &", body="&theInput &" where id="&application("var")


    ואם השדות האלו הם מסוג TEXT אז תעטוף כל שדה TEXT בגרש

  16. אין שינוי אותו ERROR
    הנה השאילתה החשה (באדיבות ניר המלך )

    conn.execute "UPDATE articale SET title=" & request.form(title) & ", subtitle="& request.form(subtitle) &", body="&theInput &" where id="&application("var")

    הנה הERROR

    Request object error ‘ASP 0102 : 80004005’

    Expecting string input

    /eldadasp/update.asp, line 167

    The function expects a string as input.

  17. ניר טייב הגיב:

    תקיף
    את הפרמטר שיש ב-request.form  בגרשיים

    Request.Form("item")

  18. ניר טייב הגיב:

    rs.recordcount
    אל תשכח לציין בפתיחת הרקורדסט את מפתח מס’ 3
    (תעבור במדריך ה-ASP שם מוסבר)

  19. מה זה מפתח מספר 3?
    בדקתי זה מצייני הכיוון?

    rs.open "select * from table" , 3,3

  20. אפשר לעשות יותר משאילתה אחת בעמוד?
    אם כן איך?

  21. MasterMind הגיב:

    אפשר אבל זה לא כדאי
    אתה יכול לקרוא לרקורדסטים בשמות שונים כלומר לפתוח ככה


    rs1.open"Fffff",conn

    והבא ככה


    rs2.open"fffffF",conn

    וכמובן אתה חייב להצהיר ולמחוק אותם (ולאפס)
    והשאילתה היא ככה

    rs.open"your query",conn,3,3

  22. תודה | שאלה אחרת בנושא פורומים
    החלטתי לבנות פורום ויש לי כמה שאלות:
    1. מה ההבדל בין פורום רקורסיבי לפורום לינארי?
    2. החלטתי לנסות את המאמר של ניר הבסיסי ועשיתי כמה ניסויים ואני לא מבין למה כשאני מסדר את הנתונים (ראה תמונה מצורפת) בצורה כזו זה מראה את הרשומות ככה ?

  23. תשובות
    1. פורום לינארי = פורום טבלאי, יש נושא, והגולשים מגיבים אליו.
    פורום רקורסיבי = פורום עץ, יש הודעה ראשית (נושא), אפשר להגיב עליה, על התגובות אליה, על התגובות לתגובות אליה וכ’ו..
    למידע נוסף.

    2. תראה קוד.

  24. הנה הקוד:

    <%
    const mydb="db4.mdb"
    function connect()
    set conn = server.createobject("ADODB.connection")
    conn.mode=admodereadandwrite
    conn.open ("PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;DATA SOURCE="& server.mappath(mydb))
    set connect=conn
    end function
    set conn = connect()
    set rs = server.createobject("adodb.recordset")
    rs.activeconnection=conn

    rs.Open "SELECT* FROM Messages ORDER BY Id" ,Conn,3,3,1
    dim recArray
    If Not rs.EOF Then
        recArray = rs.getRows()
        dim i
        for i=0 to uBound(recArray,2)
            if recArray(1,i)=0 then
                call showMessage(i)
                Response.Write("<hr>")
            end if
        next

    Else
        Response.Write("אין הודעות")
    End If

    function showMessage(index)
        dim subject
        subject = recArray(2,index)
        Response.Write("<div style=""padding-right: 20px"">")
        Response.Write(subject)
        for a=0 to uBound(recArray,2)
            if recArray(1,a) = recArray(0,index) Then
                call showMessage(a)
            end if
        next
        Response.Write("</div>")
    end function
    %>

  25. MasterMind הגיב:

    לא טוב
    הלכת לפי המאמר הראשון…..
    הוא בסדר אבל המאמר המשך מסביר הרבה יותר וגם הקודים שם עובדים……
    הנה קח http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=149

  26. ניר טייב הגיב:

    תיקון קטן
    פורום ליניארי הוא פורום עץ רק שהמסד אצלו לא בנוי נכון והתצוגה אצלו היא רגילה(לא נעשית ע"י פונקציה רקורסיבית)

    בפורום רקורסיבי המסד בנוי בצורה הגיונית אבל הצגת ההודעות מבזבזת משאבי שרת יקרים – לכן רצוי לבצע את הרקורסיה בצד הלקוח

    לעוד אפשר להיכנס ל-FAQ של פורום ASP בתפוז יש שם הרבה מידע על הנושא

  27. ניר טייב הגיב:

    שנה את ה-direction של העמוד
    ל-RTL או שתשנה את ה-padding-right ל-padding-left

  28. ניר טייב הגיב:

    המאמר הראשון נועד
    לאלו שרק מתחילים עם עניין הפורום הרקורסיבי ולא כדי שידלגו עליו
    הוא נועד כדי שיבינו את דרך החשיבה (שמאמר אחר לא שלי מסביר יותר טוב) מאחורי הפורום!

    נפגעתי בשם המאמר

  29. MasterMind הגיב:

    לניר
    העניין הוא שהוא כבר קרא את ההסבר על הפורום הרקורסיבי
    וכבר הבין אבל העתיק את הקוד הלא נכון
    אז הבאתי לו קישור לקודים הנכונים והעובדים …….

    ואם נפגעת אז אני מצטער ………

  30. ניר טייב הגיב:

    הוא העתיק את הקוד בסדר גמור
    רק צריך לשנות את ה-DIRECTION של הדף
    הקוד שלו היה תקין ב-100% (ואני לא מדבר על תקן W3ב וכדומה)

  31. ניר טייב הגיב:

    לא העתיק מצטער
    הוא כתב קוד בסדר גמור

שלח תשובה