שלח תשובה

זירת השאלות

35 תשובות

  1. ניר טייב הגיב:

    הכוונה לתזמון משימות ?
    תזמון משימות ? כי אם כן אז אני לא יודע איך עושים זאת
    אבל לדעתי לא צריך לבצע דברים כאלו בשרת. (סתם מעמסה)

  2. itay26 הגיב:

    הכוונה היא כמו תיזמון משימות אבל…
    לפי בדיקה מול database …..

    בתודה איתי.

  3. itay26 הגיב:

    השאלה היא כזאת
    האם בשביל בדיקה ששני יוזרים נמצאים בדף הוא יבצע פונקציה מסויימת ועד ששניהם לא נמצאים הוא יבצע פונקציה אחרת (כמובן שהוא מזהה אותם לפי פרמטרים ב -database) שווה להשתמש ב webtimer או ישנה דרך אחרת.

    בתודה איתי.

  4. זהר פלד הגיב:

    אממ… אז תתקע את ה Server? חבל…
    עדיף לך לבצע בדיקה ב client כל X זמן בעזרת xmlhttp לדף שבודק אם ה user השני התחבר ומוציא הודעה מתאימה…

  5. itay26 הגיב:

    יש לך חומר או אולי…
    לפחות איך אני יכול להתחיל ללמוד על האובייקט xmlhttp ….?

    תודה איתי.

  6. זהר פלד הגיב:

    יש מאמרים באתר,
    יש המון הודעות ב FAQ של פורום ASP בתפוז,
    ואם אני לא טועה, יש גם כמה ב FAQ כאן.

    כמובן, תמיד יש גם את ה MSDN….

  7. זהר פלד הגיב:

    בשביל שתשאל שאלות
    בפורום של תפוז

  8. itay26 הגיב:

    תודה רבה אחלה…
    יש לי רק עוד משהו אחד קטן שאני לא מבין והוא האם את כל נושא אובייקט ה -xmlhttp אני יכול להגדיר גם ב – asp.net או שאני צריך לרשום את הכל ב – java ולאחר מכן בקבלת התשובה להפעיל את ה – codebhind ..

    תודה רבה…
    איתי.

  9. Bsdm הגיב:

    למה ממליצים על פתרונות שהם רק
    למערכות ממבוססות מייקרוסופט?

  10. ניר טייב הגיב:

    מממ….
    כי הוא מדבר על ASP.NET  
    ו-XMLHttp אפשר לבצע גם במוזילה ולפי התקן. רק שהמאמר אינו מפרט על זה

  11. Bsdm הגיב:

    גם במוזילה זה לא מספיק טוב
    מה עם משתמשי Safari?

  12. Bsdm הגיב:

    ושימוש בHTML סטנדרטי
    לא צריך להיות קשור לטכנולוגיה/שפה שבה משתמשים בצד השרת.

  13. ניר טייב הגיב:

    שהם יתמכו בזה גם
    זה חלק מתקן ה-DOM.
    להבנתי גם אופרה הכניסו זאת אצלם

  14. זהר פלד הגיב:

    תקשיב לי ותקשיב לי טוב.
    כי אני הולך לומר את זה רק פעם אחת.

    אצלי בפורום לא יהיו הויכוחים המטופשים האלו על למה FF ולא IE, למה PHP ולא ASP, למה קוד פתוח ולא מיקרוסופט. ראיתי מספיק ויכוחים כאלו והם לא שייכים לכאן. אם אתה רוצה בכוח, תנסה בפורום בוני אתרים (אם build לא יחליט את אותה החלטה).

    צד לקוח תמיד יש לכתוב לפי התקן, למעט האקים מסויימים שדפדפנים שונים (ובינהם גם IE) צריכים בשביל להציג את האתר כמו שצריך.

    אנחנו לא בעד לכתוב למען דפדפן אחד בלבד, אבל מה לעשות, צריך להתחשב בקהל היעד, כאשר המספרים בסטטיסטיקה בארץ עומדים על בסביבות ה 90% ומעלה שגולשים באקספלורר. אתרים שכתובים לפי התקן יעבדו באקספלורר לרוב בסדר גמור, (גם אם לפעמים ידרשו האק או שניים בשביל זה) ואם אתה מתעקש להתאים את האתר שלך גם ל safari ול concorrer, זו הבעיה שלך. אולי גם תכתוב עברית ויזואלית בשביל הדביל היחיד שעוד גולש עם מתסקייפ 4.7, מה דעתך?

    לגבי xmlhttp ,הוא חלק מהתקן כמו שאמר ניר. (הפתרון שמתאים רק לאקספלורר כאן הוא download behavior, ד"א). זה שדפדפן בשם safari החליט לא ליישם אותו, זה בעיה של מי שגולש בו.

  15. ניר טייב הגיב:

    במקרה הזה אני מסכים
    לגבי ההתאמה. גם אני לא ממש מרוצה שאת האתר שלי לא יראו בכל הדפדפנים למרות שאני מקפיד על כתיבה לפי התקן. הבעיה היחידה זה שדפדפנים מחליטים שהם עדיין לא מוכנים לעמוד בתקן וכאן אני גם לא יודע איך להתאים אליהם והאם הקודים שלי יעבדו כי אני עם ווינדואס :-/

  16. itay26 הגיב:

    איך אני מקבל חזרה
    מדף .aspx לפונקציה שללחתי ממנה xmlhttp

  17. זהר פלד הגיב:

    מזת'ומרת?
    בדרך הרגילה – או responseText או responseXML, מה שמתאים לך….

  18. itay26 הגיב:

    אני מבצע את הקוד
    כמו שרשום באת ומשום מה הוא לא מחזרי כלום הקוד שאנמי רושם הולך ככה…


    function GetXmlResponse()
    {
    var xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    xmlhttp.Open("POST",'http://localhost/cardgame/checkgame.aspx',false);
        xmlhttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
        xmlhttp.send(gamecode);
        return(bText?xmlhttp.responseText);
    }

    ובצד השני אני מבצע את הדבר הבא ב – pageload של דף ה – aspx

    response.write("false");

  19. itay26 הגיב:

    סליחה…לא המשכתי..
    ומשום מה שום דבר לא קורה מה לא בסדר בקוד ?

    האם הבנתי נכון את המאמר…?

    תודה רבה על כל העזרה

    איתי

  20. itay26 הגיב:

    ברור דרך דף asp.net
    ככה :


    string CallFunction = "<SCRIPT LANGUAGE=javascript>GetXmlResponse(" + GameCode + "," +  GameType + ",'" + CallUrl + "')</script>";
                Page.RegisterStartupScript("",CallFunction);

    אני גם שולח לה פרמטרים אבל זה לא חשוב כאן

    תודה איתי

  21. itay26 הגיב:

    שהורדתי את השורה הוא באמת עבד
    אבל איך אני יכול לקבל ערך חזרה מהפונקציה..?

    תודה רבה איתי.

  22. זהר פלד הגיב:

    זה חלק ממה שרשום במאמר…
    אתה מקבל את התוצאה של השליפה מתוך oXML.responseText או oXML.responseXML, תלוי בצרכים שלך.
    כמובן ש oXML הוא האובייקט xmlhttp שאתה משתמש בו…

    במאמר, bText הוא המשתנה שקובע מתוך מה תקבל את התשובה שלך. אתה פשוט קיצצת שם את התנאי…

  23. itay26 הגיב:

    איך אני יכול לקבל את התוצאה כ -text
    לתוך משתנה ב – asp.net או בפונקציה ב – java אני מבצע כך :


    var dima=GetXmlResponse('gamecode=' + gamecode + ' ' + gametype,true);
    alert(dima)

    והוא מחזיר לי גם את הטקסט וגם את ה – html הארוך…
    ואני לא רוצה לקבל את הערך לתוך אובייקט כמו במאמר (div.innertext או div.innerhtml)

    בתודה איתי.

  24. Bsdm הגיב:

    אם אתה כותב לפי התקן
    אז בכל הדפדפנים חוץ מIE אתה תראה את אותו הדבר.

  25. ניר טייב הגיב:

    לא מסכים
    תלוי במה אתה משתמש מתוך התקן.
    למשל: תסכים איתי שאם אתה יוצר שני DIV הם יופיעו אחד מתחת לשני
    עכשיו תוסיף לשניהם float:right ן-width:300px ו-height:200px;  וגם תעשה שיהיה border:1px solid black וגם margin:5px; אתה תראה שגם ב-IE וגם במוזילה ובשאר הדפדפנים זה יראה אותו דבר אם תשים את ה-DOCTYPE שמעיד על מסמך תקני (הווי אומר DOCTYPE של XHTML 1.0 Strict או XHTML 1.1)

  26. ניר טייב הגיב:

    ודוגמא לכך שאם כותבים ברמה מסוימת
    של התקן אתה תקבל רק במוזילה (והדפדפנים שעובדים ע"פ המנוע שלו) רינדור נורמלי:

    .div.class{opacity:0.5;}

    וזה תקני מאוד.

  27. itay26 הגיב:

    האם אני יכול לקרוא לפונקציה…
    ב – asp.net מפונקציה ב – javascript??

    תודה איתי.

שלח תשובה

חדש! אחסון אתרים של וובמאסטר

שירות אחסון אתרים
המקצועי של וובמאסטר!

מומחים באירוח אתרי
WordPress, Joomla, Drupal

  • שרתי לינוקס עם CloudLinux, LiteSpeed
  • 1GB דיסק SSD, 10GB תעבורה חודשית
  • ממשק ניהול cPanel, תעודת SSL חינם

עכשיו במחיר היכרות:
רק 420 ש"ח לשנה!