שלח תשובה

זירת השאלות

230
צפיות
12
תשובות

מתכנתים שלי…האם למישהו יש רעיון?

,‏ 23 במרץ, 2004

בגלל שאני נמצא בחיתולים בכל הנוגע ל – ASP….הייתי רוצה את עזרתכם.

כעת אני רוצה לבנות טבלה קטנה ב- ACCESS
בואו נגיד טבלת ספרים או טבלת דיסקים.
א. היכן לשמור את הטבלה? האם גם אותה אפשר לשמור בתקיית wwwroot ?
ב. יצרתי קישור בדף הבית home.htm – לדף booklist.asp ….בדף זה אציג את הטבלה. מה הקוד שאני צריך לרשום על מנת שהוא יציג לי כל פעם את הטבלה…אבל מעודכנת. (אני יודע שצריך לעשות איזה לולאה שתעבור כל פעם על כל הרשומות בטבלה….אבל איך?)

תגיות:

12 תשובות

  1. itay26 הגיב:

    אני לא מקצוען אבל לפי דעתי…
    1. את ה – Database גם אם הוא כטבלת Access עדיף לא לשמור בתקיית wwwroot וזה מעניני אבטחה.
    כך שאתה יכול לשמור את ה – Database על איזה תקייה שאת רוצה בשרת (מחשב) ואת הקישור תפנה אליה.

    2. אז ככה :
    אתה צריך להוסיף רשומה שתרוץ על ה – Database שלך ואז תשלוף את הנתונים שאתה רוצה.

    דוגמא :


    set RecordSet = server.createObject ("ADODB.recordset")
    ssql = "select * from Table"
    RecordSet.open ssql,Connection
    do unti RecordSet.eof
    %>
    response.write(RecordSet.Fields("Name")
    <%
    RecordSet.movenext
    loop
    %>

    שים לב כי המשתנה ssql הוא שאילתא ל – Database.
    המשתנה connection הוא הקישור שלך ל – Database.
    המשתנה name הוא אחת העמודות בטבלה.

    כמו כן אתה יכול למשוך כנה עמודות אם אתה רוצה.

    אני מקווה שעזרתי אם מישהו חושב שטעתי אשמח לדעת במה להבא.

    בתודה
    איתי

  2. itay26 הגיב:

    אני מצטער….
    רשמתי בלי כוונה unti זה צריך להיות until

  3. hedish הגיב:

    או קי..ניסיתי …ולא מראה טבלה
    אם כן….
    זהו הקוד
    ןמשום מה הוא לא עובד

    הטבלה נמצאת בתקיית wwwroot
    יחד עם קבצי ה – ASP

    <%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1252"%>
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"&gt;
    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Untitled Document</title>
    </head>

    <body>
    <p>Book List</p>
    <p> </p>

    <%
    dim conn
    set conn=server.CreateObject("ADODB.connection")
    conn.open "DSN=bookstore"

    dim rs, sql
    set rs=server.CreateObject("ADODB.recordset")
    sql="SELECT * FROM books ORDER BY book_id"
    rs.open sql, conn

    response.Write "<center><table border=1 cellpading=2 bgcolor=yellow>"
    do while not rs.EOF
    response.write "<tr>"
    response.write "<td align=right>" & formatcurrency(rs("price")) & "</td>"
    response.write "<td align=right>" & rs("author") & "</td>"
    response.write "<td align=right>" & rs("title") & "</td>"
    response.write "</tr>"

    rs.movenext
    loop

    response.Write "</center></table>"

    rs.close
    set rs=nothing
    conn.close
    set conn=nothing
    %>

    </body>
    </html>

  4. ניר טייב הגיב:

    שמע
    דבר ראשון תכתוב את השגיאה אם היא מופיעה
    דבר שני הוא כתב לך until ואתה השתמשת ב-while

  5. hedish הגיב:

    [ללא נושא]
    א. UNTIL ו – WHILE NOT …זה ממש אותו דבר.
    ב.כאשר אני מנסה להעלות את הדף booklist.asp – הודעת השגיאה בדף היא:
    The page cannot be displayed
    There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

  6. sza הגיב:

    תן את השגיאה המפורטת
    בתחתית העמוד צריכה להופיע שגיאה מפורטת יותר באיזה שורה של הקוד הוא נתקע וכו’..

  7. hedish הגיב:

    הנה השגיאה המפורטת..בקשה.
    Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E4E)
    Operation was canceled.
    /Booklist.asp, line 16

    Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; ESB{E21EFDEE-F45B-4647-A628-8DAEB0ED0EF2})

    Page:
    GET /Booklist.asp

    Time:
    ‏יום שלישי ‏23 ‏מרץ ‏2004, 13:37:37

    More information:
    Microsoft Support

  8. hedish הגיב:

    רבותיי!!! לכולכם!!! אלף תודות!
    רבותיי!!! לכולכם!!! אלף תודות!
    הרבה ידע קבלתי בזכותכם!
    ת ו ד ה!

  9. hedish הגיב:

    רק מה ….עכשיו בעיה אחרת
    הנתונים בטבלה הם בג’בריש!
    מה אני רושם בקוד כדי שאוכל לראות עברית בדף booklist.asp ?

  10. ניר טייב הגיב:

    אתה צריך בראש הדף שלך להגדיר את…
    הקידוד ב-ASP
    תוסחף בראש הדף שלך את השורה הבאה

    <%@ Language="VBscript" CodePage=1255 %>

שלח תשובה